Beau wilde RTL Late Night afwisselen met Merel Westrik

Beau van Erven Dorens is serieus benaderd om RTL Late Night over te nemen van Humberto Tan. Hij speelde met het idee om te gaan afwisselen met Merel Westrik. Dat vertelt hij in gesprek met Broadcast Magazine. Het is producent Blue Circle dat Van Erven Dorens polste voor de klus. “Ik had wel gezegd: laten we het voor iedereen makkelijk maken. We doen drie maanden Beau en dan drie maanden Merel Westrik; of een andere vrouw, maar in elk geval een vrouw.”

Net als Pauw en Jinek dat ook doen, aldus Van Erven Dorens. “Het is zelfs zo ver gegaan dat Raul ter Linden van Blue Circle mij ergens in april in het café uitnodigde om me daar min of meer op voor te bereiden. Ik zei: ik werk voor RTL en niet voor Blue Circle, maar als de vraag komt, ga ik erover nadenken; ik vind het in elk geval heel fijn om te horen.

Per slot van rekening had Van Erven Dorens in de zomer van 2017 immers RTL Summer Night gedaan. “En dat vond ik gewoon fantastisch. Dus ik had iets van: kom maar op.”

Het is er nooit meer van gekomen. “Nooit meer iets gehoord… Dat neem ik hem nog steeds kwalijk. Je laat iemand achter met een soort opwinding in zijn buik, die grote beslissingen moet nemen.”

Je kunt eigenlijk niet meer normaal leven, want je hele dag staat in het teken van zo’n programma. (Zucht) Het is toch iets waar je je hele leven van hebt gedroomd; hoe ga ik dat aanpakken?

Twan Huys is nu al een half jaar één groot kijkcijferdrama. “Ik wil Twan niet afvallen, de man heeft het al zwaar genoeg. Kijk, zijn programma heeft de potentie om tegenwicht te bieden aan het journalistieke geweld op NPO 1, maar er is nu disbalans tussen nieuws en entertainment. En daar wil ik het eigenlijk bij laten.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen