RTL-Peter gaat zich uitschrijven om Antoine Bodar

Geplaatst op vr 31 aug 2018 om 16:05

Peter van der Vorst gaat zich uitschrijven bij de kerk. De aanleiding is het interview dat priester Antoine Bodar vandaag geeft aan de Volkskrant. Dat laat de RTL-ster weten op Twitter. Volgens Bodar krijgt de kerk bij ons geen voet meer aan de grond vanwege decadentie. “Het feit alleen al dat wij in Nederland gezamenlijk de ziektekosten betalen voor het toenemend aantal mensen dat van geslacht wenst te veranderen – het aanbod schept de vraag: dat is een krankzinnig thema.”

Hij vervolgt: “Als je vindt dat je in het verkeerde lichaam zit, moet je niet naar een psycholoog, maar naar een psychiater. Ik was afgelopen winter in Ethiopië. Daar hebben ze geen last van mensen die omgebouwd moeten worden. Vanuit christelijk perspectief gesproken moet je het doen met het lichaam dat je hebt gekregen, je laat je niet verminken omdat we als land toevallig zo rijk zijn dat het kan.

En over homoseksualiteit: “Dat je je tegenwoordig moet exhibitioneren op zo’n botenparade, waarin iedereen politiek correct is zolang je daar maar naartoe gaat, dat zijn ook uitingen van decadentie.”

Van der Vorst vindt het ongelooflijk. “Net als de paus is Bodar een wolf in schaapskleren die onder het mom van geloof discrimineert en veel schade aanricht. Lang getwijfeld, maar ik ga me nu definitief uitschrijven.

Claudia de Breij: “Antoine Bodar vanochtend in de Volkskrant. Wie dacht in hem de open, tolerante stem van de katholieke kerk te hebben gevonden verslikt zich even in ochtendkoffie.

Miryanna van Reeden: “‘Daar ze hebben geen last van mensen die omgebouwd moeten worden’. WTF, ‘last’?! Hoe moet je daar last van hebben. Het feit dat hijzelf gay is maakt hem nog niet verdraagzaam, hij houdt zich aan de regels van het Vaticaan en die zijn niet bepaald verdraagzaam.

Foto: RTL
77 Reacties op “RTL-Peter gaat zich uitschrijven om Antoine Bodar”


 1. Shaniquilia vd Put­®™

  Altijd fijn om iemand te lezen die tegen de verstikkende normen en waarden van de hedendaagse politieke correctheid durft in te gaan. Dat hij zelf een religiefanaat is, is een minpuntje. En als een interview met iemand de reden is om je uit te schrijven bij een religie, dan kwam die religie nou niet bepaald voort uit je overtuigingen en je geloof erin. Dan was je geloof al lang een toneelstukje of een gewoontedingetje.

 2. Achmed

  Tis bijna net zo slecht als die corrupte club Defense for Children die de Armeense uitvreters Howick en Lily hier willen houden.

 3. frans

  Petertje moet een roddelprogramma vullen niet zijn eigen mening steeds uit schreeuwen.

  Eerst altijd tegen Trump nu dit weer..

  Ik vind het ook kwadelijk dat er teveel homo’s zijn bij al die roddelprogramma

 4. Shaniquilia vd Put­®™

  Die Lily is wel lekker, maar die asieleiser Howick moet lekker de grens over.

 5. Fruit

  @frans

  Het is eerder ‘kwadelijk’ dat jij niet weet hoe je ‘te veel’ moet schrijven.

 6. Shaniquilia vd Put­®™

  Iemand is weer zo flauw om onder mijn naam walgelijke reacties te plaatsen

 7. Sander

  @Shaniquilia vd Put­®™ 16.14

  Duuuuuuuuuuh! Iedereen behalve jij snapt dat dit de druppel was.

 8. Shaniquilia vd Put­®™

  Je gelooft of je gelooft niet, geloof is geen kwestie van interviewdruppels of andersoortige druppels.

 9. Graftak

  Ik wilde even, Kelly van de veer, Rosanna en Loiza Lammers ontzettend bedanken voor jullie geslachtsveranderingen. Want dankzij jullie is de zorgpremie om hoog gegaan. Dankjullie wel.

 10. Curryworst

  Ik kan me wel vinden in de woorden van Antoine Bodar.

 11. Sander

  @Shaniquilia vd Put­®™

  Leer toch eens lezen! Het gaat over de inschrijving bij de kerk, niet over geloof.

 12. q8

  nou peter,
  beter dat je je maar terugtrekt van de RK kerk
  ,misschien kun je je aansluiten bij je vriendjes uit mekka.

  daar hoor je je nooit over,

  durf je niet,he peter,
  maarja, die hebben t nog erger met de LHTB,
  lpleuren ze je van een flat , of hang je in de takelwagen,
  jij moet je niet druk maken om antoine,
  t is zijn mening,
  en jou mening vertel maar bij jou baggerprogramma,
  dat boeit ook niemand,

 13. Srayan

  @ Graftak

  Bedank je rokende medemens, luie volkse figuren die hele dag zappend op de bank liggen, mensen met uitkering/bijstand die prima kunnen werken en economische vluchtelingen (“goudzoekers ipv vluchten voor levensgevaar) maar… daar gaat het geld naar toe!! En dan hebben we het over minstens een miljard euro per jaar. Niet over een paar honderd mensen die per jaar geslachtsverandering ondergaan.

  Wij betalen met z’n allen voor elkaar verslavingen en tekortkomingen. Dat is niet erg? Maar iemand die zich niet kan indentificeren met zijn of haar lichaam is de schuldige van de hoge premie? Beetje bekrompen.

 14. Sjaak

  Bodar heeft een terecht punt.
  We zadelen tegenwoordig kinderen vanaf 5 jaar al op om te gaan twijfelen aan hun identiteit en geslacht.
  In Engeland worden sommige kinderen al vanaf 10, 11 jaar behandeld met hormonen voor een geslachtsverandering.
  We zijn met z´n allen helemaal de weg kwijt.
  Over 20 jaar zitten we met een nieuwe generatie spijtoptanten van mensen die van geslacht verandert zijn en daar spijt van krijgen. van der Vorst is een vervelend politiek correct ventje geworden, heel erg eng dat soort types die onder het mom van ruimdenkendheid een ander zijn mening en opinie het zwijgen op willen leggen.

 15. Whitedog

  @Curryworst: Natuurlijk kan jij je er wel weer in vinden. Je zegt alles om maar de aandacht negatief op jezelf te krijgen. Iedereen die hier zo af en toe (of vaak) komt, weet dat nu wel hoor. Zo zielig.

 16. Caat

  Dus uitschrijven vanwege een mening over geslachtsveranderingen? Dus het wereldwijde seksueel misbruik van kinderen was geen motivatie om deze moloch te verlaten?

 17. Sander

  @Sjaak

  Geloof je het zelf? Jij denkt dat iedereen die roept dat hij van geslacht wil veranderen dat ook zomaar mag? Daar gaan heel veel intensieve onderzoeken aan vooraf.

 18. Electrocute

  @Caat

  Dus? Hoezo dus? Goedkope, makkelijk getrokken conclusie. Als je het al een conclusie noemen mag.

 19. Ano Nymous

  Intoletante bekrompen types als Bodar is juist een van de redenen dat mensen niet meer bij een kerk willen horen. Plus dat men beter is gaan nadenken en niet meer in sprookjes gelooft.
  Religie is het gif van de samenleving. Bodar heeft het laten zien.
  Streng gelovigen bedankt voor het omhoog gaan van de zorgpremie.
  Als zij gewoon niet zo belachelijk doen en hun kinderen bijv. laten inenten werden anderen minder snel ziek. En als ze gewoon met hun zieke loten van kinderen afblijven hoeven die later niet naar de psychiater omdat ze beschadigd zijn daardoor.
  Bodar is het vullis van de maatschappij

 20. Ano Nymous

  Caat. Inderdaad daar hoor je ze niet over.
  Omdat het de normaalste zaak van de wereld is. Kinderen misbruiken zit diep verweven in de ziel van de katholieke kerk…
  Mogen maar snel veel mensen het voorbeeld van Peter vd Vorst volgen.
  Van zulke smeerlapperij moet je ver vandaan blijven.

 21. 44

  Beetje kort door de bocht maar aanbod genereert wel vraag.
  “Niet omdat het moet maar omdat het kan” is niet voor niets zo populair.

 22. Wollter

  Bodar heeft gelijk!

 23. Fox Mulder

  Zo die heeft even gelijk!

 24. A Tempelman

  Bodar beweert dit al jaren bij herhaling. Een ijdele man die zich terug in de kast der kerk heeft verstopt omdat hij door zijn eigen overweldigende sexualiteit werd overmand.

 25. Ano Nymous

  Wollter.
  Je bent dus ook een intolerante smeerlap?

 26. MuloMan

  Ik ben niet van de kerk. Maar ik heb groot respect voor Antoin Bodar. Wát een integere man, hulde!

 27. MuloMan

  Hallelujah: een homo met ballen.

 28. MuloMan

  Ik wil niet meebetalen een een Pietje Puk die liever Petra Puk is. Daar heeft de maatschappij verder niets aan en het ¨genot¨ van die dure verandering ligt puut bij de betrokkene. Dat heeft niets met solidariteit of tolerantie te maken, het geld kan maar een keer worden uitgegeven, ook in de gezondheidszorg. Laat ze er lekker zelf voor sparen, die dramaqueens.

 29. Brian

  Zoals altijd wordt er door de politiek correcten niet op de inhoud gediscussieerd, maar wordt iemand meteen weer als zijnde abject afgeserveerd.
  Bodar is een intelligente man die wel op de inhoud debatteert en ja, dat doet hij vanuit een christelijk paradigma. Maar dat mag dan weer niet, want die lui die zo enorm voor diversiteit zijn vinden wel dat je over dit thema allemaal hetzelfde moet denken. En dat is toch een tikkie hypocriet.

 30. Kirth Gersen

  Bodar heeft groot gelijk. Voor de rest moet hij oplazeren met zijn religie.

 31. Kirth Gersen

  En van een keer iemand flink in de reet palen is nooit iemand minder geworden. Ik gun het Bodar dat hij zijn natuurlijke driften volgt en dat christelijke keurslijf afwerpt.

 32. Otto Groeneveld

  Wat een lul om überhaupt lid te blijven van dat zooitje pedofielen na het afschuwelijke misbruik en moorden op kleine kinderen. Die katholieke kerk bestaat uit Dutroux schoften in het kwadraat.
  En ze komen ermee weg, bizar gewoon en al heel erg lang aan de gang. En daar ben jij als homo dan lid van??? Ga je kapot schamen man.

 33. Lies

  Kan mij herinneren dat ik zijn broodmagere zus trof aan mijn balie. Ze schaamde zich dat Antoine haar broer is, sterker nog dat zij dezelfde achternaam hebben. Hij kijkt niet meer naar zijn familie om in DB, deze medemenselijke katholieke rakker uit het Vaticaan. Ik kan daar nog meer over zeggen maar dat laat ik liever achterwege.

 34. MuloMan

  Kom op zeg Lies, niet zo flauw: wie A zegt moet Nus zeggen. Vraag dat maar aan die flinke snuffelaar PvdV.

 35. MuloMan

  Was dat de balie van de Stadsbank van DB soms? Ik kan dat broodmagere nl. niet plaatsen.

 36. MuloMan

  PvdV is dus de 1e gast van die LOM-jongen maandag, mind my words.

 37. Kirth Gersen

  Het houdt je wel bezig hè, dat lom-onderwijs!

 38. Lies

  @MuloMan: net als Peter heb ik mij ook uitgeschreven. Veel mensen vergeten dat de katholieke kerk een melding krijgt als je verhuist, althans als je bent gedoopt. Als of het een overheidsinstantie is. Net als de belastingdienst, of bijvoorbeeld het uwv weten zij precies op welk adres je staat ingeschreven.
  Dat zij de privacy regels mogen schenden (als katholieke kerk zijnde) vind ik onaanvaardbaar.

 39. Evelien

  Kan Peter zich ook uitschrijven bij RTL???? Zijn we van die kwal af.

 40. Appelsap

  Had zijn moeder hem maar wat meer aandacht en liefde gegeven…. dan dacht ie nu heel anders over de zaken…

 41. Wollter🐰

  Klopt…

 42. Henk Peterse

  Bodar doet volgens mij gewoon aan zelfspot. Ik heb namelijk altijd al het gevoel gehad dat hijzelf ook homo is. Wat mij betreft prima hoor. Ik vind daar niks mis mee. Ik vermoed echter dat hij er niet voor wilt uitkomen.

 43. Lies

  Op de een of andere manier wil zou ik hier graag willen vertellen wat voor ontzettende egoistische lul deze man is. Maar dat kan ik niet.

 44. MuloMan

  @Lies

  Dat heb je net impliciet gedaan… Je suggereert dat zijn zus aan lagerwal is geraakt en dat hij daar geen vinger naar uitsteekt, zoiets. En ik geloof je wel hoor, maar een verhaal heeft altijd twee kanten.
  Maar goed, ik had het niet over egoïsme, maar over authenticiteit, integriteit en vooral durf. Die dingen zeg maar, waar het Rutte aan ontbreekt. Bodar heeft ze wel, volgens mij.

  @Kirth Gersen

  Je opleidingsnivo zegt natuurlijk veel over je intellectuele kwaliteiten, toch?

 45. Momo

  Iemand met een eigen mening. Wat erg! Sneeuwvlokje Peter kan daar natuurlijk niet tegen.

 46. Dennis

  Hebben we tуfusracist Momo weer. Altijd zeiken op alles wat een andere mening heeft. Te dom door te hebben dat hij dus hetzelfde doet als Peter.

 47. Ferry

  Weet je wat de zorgkosten doet oplopen?
  Door die priesters en bisschoppen die uit frustraties kinderen hebben misbruikt. En nu hun hele leven naar een psyoloog moeten omdat ze beschadigd zijn!!!

 48. marco

  Kan de zakkenvuller Petertje zich niet uitschrijven uit Holland ?

 49. aammehoela

  Ik ben niet katholiek, maar hij heeft volkomen gelijk. Er zijn trouwens genoeg homo’s die zich ook kapot schamen om het gedrag van “relnichten” oftewel decadent gedrag. En ook dat ombouwen. Bestond vroeger niet of nauwelijks. Nu lijkt het schering en inslag te zijn. Normaal is het niet. Meer veroorzaakt door een grote mate van onzekerheid en je bepaalde gevoelens laten aanpraten.
  Neen, volkomen gelijk. En straks is het ook normaal dat een gezin bestaat uit 2 vrouwen en 1 man met kinderen, zoals onlangs in het journaal. Allerlei varianten zijn hier bij te bedenken. Dit moeten we niet normaal vinden, maar helaas vinden velen het wel normaal. Maar het hoort bij de eindtijd. Dan zullen alle schandalige dingen het winnen van normaal en passend gedrag. Wie weet zal pedofilie ook ooit eens grotendeels normaal worden. Nu niet voor te stellen, maar 30 jaar geleden waren een heleboel dingen die nu normaal zijn toen abnormaal.

 50. aammehoela

  Uiteraard ben ik wel faliekant tegen seksueel misbruik die de katholieke kerk nu veel schande en schade brengt. Het celibaat is slechts voor een enkeling weggelegd. Dat is wel van alle tijden.

 51. schande

  Antoine Bodar zit bij een pedofielen club die duizenden mensen heeft misbruikt en dan nog zo’n grote bek… lock him up!

 52. Jantje

  Volgens mij is Peterje al lang verstoten uit de RK. Heeft blijkbaar nooit geleerd dat je niet mag roddelen. Hij heeft er nota bene zijn beroep van gemaakt

  Overigens heeft hij getwitterd dat hij VAN PLAN is zich te laten uit schrijven. Schijnt nog best wat moeite te kosten. Dat zal hem allemaal wel teveel werk zijn. Kan zijn tijd beter besteden zich eens wat meer te verdiepen in de RK en achtergronden. Daar heeft hij blijkbaar weinig van mee gekregen

  Heeft Peter ook een antwoord waarom er in Nederland ineens een run is op geslachtverandering, een run is op de GGZ, een run is op anti depressieva en waarom ze daar in Afrika geen last van hebben?

 53. Telstar

  Moet niks van die schijnheilige katholieke kliek hebben, dat gezegd hebbende, Bodar heeft wel een punt, hoe bestaat het dat ik dat zeg….

 54. Red

  Maar begrijp ik nou goed dat deze kerel zijn leven lang al in een jurk loopt? Zijn leven lang zegt geen sex te hebben gehad? Zijn leven lang met alleen mannen in een klooster woont? Geil hoor Antoine!

 55. MuloMan

  MuloMan zit in de ban…

 56. Job de echte

  Homo’s hebben daar niets te zoeken…. Bizar dat hij nog lid was…

 57. Job fe echte

  Hoe dichter bij de nul hoe strakker om den l u l

 58. Momo

  @Dennis

  Oh, daar hebben we de moderator weer die graag jongetjes misbruikt!

 59. Marco55

  Bodar heeft gelijk.

 60. Marc

  Fijn voor Petertje, maar wie interesseert het welk geloof hij aanhangt?
  Sneue aandachttrekker

 61. Marc

  Fijn voor Petertje, maar wie interesseert het welk geloof hij aanhangt?
  Sneue man

 62. robb

  Hij heeft wel een klein puntje het gaat wel heel makkelijk en het is de vraag of die mensen daarna wel gelukkig zijn en dan ook nog een psychiater nodig hebben ,de zorg premie kan flink omlaag als iedereen stopt met roken en vreten en zuipen dan betalen we 50 euro per maand wel met veel werkloosheid ,we hebben een industrie gecreeerd door ongezond te leven .

 63. Winston Kanooknikswitch

  Peter, hou een op met je onsmakelijk gedrag en mening. Jij bent geen ster en ondanks je ingebreide haar wordt het nooit echt wat met je, geen gunfactor!

 64. Joke

  Veel mensen roken en drinken om hun verdriet te vergeten.

 65. Dennis

  @Momo

  Zeker, en het liefst kleine baby’s!

 66. SOLANGE

  Otto Groeneveld helemaal gelijk…..deze 2 nichten hoor je niet over misbruik van kinderen door de kerk….

 67. Zorro

  Misschien is de islam iets voor je petertje. Wel opgepast dat je niet ondersteboven uit het asfalt steekt op een dag

 68. Simon

  Bodar is een vreselijke vent wiens antwoord op de misbruikschandalen een terugkeer tot het ware Roomse geloof is. De kerkelijke wetgeving en leer die het misbruik mogelijk heeft gemaakt is onbespreekbaar zoals voor alle conservatieven binnen de kerk. En hij laat geen gelegenheid ongemoeid zich tegen de huidige Paus uit te spreken (die overigens ook alleen maar spijt uitspreekt en niks gewijzigd heeft). Je kan er beter verre van blijven dat instituut kerk.

 69. TT

  Wat interessant Peter dat jij je terugtrekt uit de Katholieke Kerk! hahahahahahaha.
  Ik vind dat alle pisnichten zich uit al die roddelprogramma’s moeten terugtrekken daar zijn er veeeel te veeel van.

 70. Bloem

  Antoine Boder is bottom. In het klooster noemen zijn gay friends hem , Antoine bottom.

 71. Mlkersten

  Oh petertje lekker spuien achter jou boulevard desk wat heeft hij het sinds een paar jaar toch hoog in het bolletje gekregen was een heel gewoon kind uit Breda niets bijzonders en is ook nog zeker niet onderscheidend

 72. Robbie

  Tja ik vind die gayparade ook helemaal niets. Ik denk ook niet dat het bijdraagt aan de tolerantie van homo’s. Maar ik hoef er niet heen. En als ze dat feestje willen vieren dan gaan ze hun gang maar. Antoine Bodar geeft gewoon zijn mening. Nou prima toch. Er zijn religies die meteen oproepen voor geweld.

 73. Mirjam

  Dewaarheid gaat altijd met pijn gepaart Peter, laffe slappe heaumo die je bent met je selectief verontwaardige reacties net als die maffe p*t Claudia die een grote bek heeft over bepaalde zaken die veilig voor haar zijn maar andre zaken laat liggen omdat ze weet dat ze dan geen deel van leven meer zal hebben, dat geldt dus ook voor laffe Peter.

 74. Tim

  @Mirjam
  Nederlands was vroeger op school vast niet je goedste vak.

 75. Q

  @Tim

  Jij bent van de vorm en Mirjam is van de inhoud. Ik vraag mewerkelijk af wie hier een lichtgewicht is? Ik denk dat jij dat bent beste Tim, de welbekende eenvoudige kleingeestige sukkel.

 76. Tim

  @Q
  Nou nou Q, dat is niet zo netjes.
  Maar goed, iedereen z’n mening.
  Je hebt braaf geluisterd naar die stemmetjes in je hoofd die stampvoetend door elkaar schreeuwden om deze Tim maar eens even terecht te wijzen als een naargeestig iemand die anderen veroordeelt omdat ze letterlijk bijna hersenloos leeglopen door onsamenhangend gebrabbel ook precies zo te formuleren en het nog publiekelijk durven te maken ook.
  Ik begrijp dat jij de verdediger (of misschien wel: de aanvoerder) van dat clubje ‘leeglopers’ bent. Zou dat ook iets zeggen over Q?

 77. Vincent

  Het is zelf toch een ouwe vieze nicht? Dat zie je zo aan die kop. Die fijne opgetrokken wenkbrauwen. Zal wel menige misdienaar (15 jaar en jonger) hebben betast…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.