RTL-Peter gaat zich uitschrijven om Antoine Bodar

Peter van der Vorst gaat zich uitschrijven bij de kerk. De aanleiding is het interview dat priester Antoine Bodar vandaag geeft aan de Volkskrant. Dat laat de RTL-ster weten op Twitter. Volgens Bodar krijgt de kerk bij ons geen voet meer aan de grond vanwege decadentie. “Het feit alleen al dat wij in Nederland gezamenlijk de ziektekosten betalen voor het toenemend aantal mensen dat van geslacht wenst te veranderen – het aanbod schept de vraag: dat is een krankzinnig thema.”

Hij vervolgt: “Als je vindt dat je in het verkeerde lichaam zit, moet je niet naar een psycholoog, maar naar een psychiater. Ik was afgelopen winter in Ethiopië. Daar hebben ze geen last van mensen die omgebouwd moeten worden. Vanuit christelijk perspectief gesproken moet je het doen met het lichaam dat je hebt gekregen, je laat je niet verminken omdat we als land toevallig zo rijk zijn dat het kan.

En over homoseksualiteit: “Dat je je tegenwoordig moet exhibitioneren op zo’n botenparade, waarin iedereen politiek correct is zolang je daar maar naartoe gaat, dat zijn ook uitingen van decadentie.”

Van der Vorst vindt het ongelooflijk. “Net als de paus is Bodar een wolf in schaapskleren die onder het mom van geloof discrimineert en veel schade aanricht. Lang getwijfeld, maar ik ga me nu definitief uitschrijven.

Claudia de Breij: “Antoine Bodar vanochtend in de Volkskrant. Wie dacht in hem de open, tolerante stem van de katholieke kerk te hebben gevonden verslikt zich even in ochtendkoffie.

Miryanna van Reeden: “‘Daar ze hebben geen last van mensen die omgebouwd moeten worden’. WTF, ‘last’?! Hoe moet je daar last van hebben. Het feit dat hijzelf gay is maakt hem nog niet verdraagzaam, hij houdt zich aan de regels van het Vaticaan en die zijn niet bepaald verdraagzaam.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen