Albert Verlinde vindt Sylvana Simons uitgesproken dom

Albert Verlinde vindt dat Sylvana Simons zich soms ‘uitgesproken dom’ uitlaat. Hij hekelt bijvoorbeeld haar recente uitspraken over het suïcide-by-cop-incident in Amsterdam. Dat laat hij weten in de podcast 30 Minuten Rauw. Simons noemde het politieoptreden ‘onnodig en buitensporig’, al kwam ze daar later weer enigszins op terug door het een ‘faux pas’ te noemen. “Ze doet soms zulke domme dingen. Kijk nu naar dat verhaal in de Amsterdamse gemeenteraad over die suïcide by cop.

Verlinde kon niet geloven wat Simons hierover zei. “Dan denk ik: trut, wat ben je aan het doen? De moeder van die jongen heeft gezegd: ‘Hij wilde dit.’ De agent die het gedaan heeft, heeft een trauma.

De agenten dachten te worden doodgeschoten door de jongen die met een pistool op hen kwam af rennen. “En dan ga je als domme Sylvana – op dat moment vind ik haar buitengewoon dom en uitgesproken dom – dit soort dingen roepen. Daar kan ik niet bij.”

Is nou je wereld zo klein geworden? Dat zie je met mensen die veel beveiligd moeten worden, hè, die zie je in een kleine wereld terechtkomen. Geert Wilders is ook niet verstandiger geworden met de jaren. Die worden niet meer uitgedaagd in hun gedachten. Het wordt dan alleen maar erger.”

Foto: SBS, PowNed

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen