PVV verbijsterd dat NU.nl klimaatsceptici weigert

PVV-Kamerlid Martin Bosma vindt het verbijsterend dat NU.nl reacties van klimaatsceptici niet langer toestaat. De marktleider op het gebied van nieuwssites hoort bij de linkse kerk. Dat laat de politicus weten op Twitter. Mensen die willen reageren op NU.nl mogen klimaatverandering niet in twijfel trekken. “Reacties die het aandeel van de mens in klimaatverandering ontkennen, worden verwijderd“, luidt het nieuwe reglement, waarop gisteren met veel verbazing is gereageerd.

Bosma vindt het bizar, twitterde hij gisteren. “Steeds minder ruimte voor geluiden buiten de linkse orthodoxie. Gisteren: alleen NPO-geld voor programma’s over Israël mits anti-Israël. Zojuist: Tommy Robinson verbannen van Facebook en Instagram. Nu: alleen nog reacties pro-klimaatkerk op NU.nl.

Er is veel kritiek uit rechtse hoek. Ook Telegraaf-columnist Rob Hoogland is verbijsterd. “Het wordt een beetje eng nu.

Joost Niemoller: “Lees ik het goed? Ja, ik lees het goed. Bij NU.nl is de klimaathysterie officieel tot de heersende religie verklaard. Afwijkende meningen worden verwijderd.

En Jan Dijkgraaf: “Facebook en Twitter zullen spoedig volgen.

NU.nl-ster Colin van Hoek verklaart: “Onwaarheden verspreiden is op NUjij niet toegestaan. Vanwege het wetenschappelijk bewijs valt ontkennen van menselijke invloed in klimaatverandering daar onder. Dat heeft niet met censuur van specifieke meningen te maken zoals sommigen beweren. We willen dat de reacties kloppen.

De screenshot van NU.nl:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen