Gerard Ekdom: ‘Wijn in Glazen Huis als slaapmiddel’

Geplaatst op wo 27 feb 2019 om 10:00

Gerard Ekdom geeft toe dat hij in het verleden wijn heeft gedronken in het Glazen Huis. Hij gebruikte het als slaapmiddel. Dat heeft de radiomaker dinsdagavond gezegd in Shownieuws. Ekdom en zijn collega-dj’s deden altijd net alsof ze alleen maar water en sapjes dronken tijdens hun verblijf in het goededoelenhuis, maar Timur Perlin heeft nu onthuld dat ze achter de schermen gewoon aan de wijn zaten. Ekdom bevestigt dat hij stiekem wijn meenam.

De dj, nu werkzaam bij Radio 10, bevestigt het verhaal. “Ja, inderdaad: ik nam wel eens een flesje wijn mee naar het Glazen Huis. Dat was puur als slaapmutsje voor als ik een lange nacht kon slapen. Dan deed ik een heel klein beetje in een glaasje en dan ging ik knock-out.”

Die fles ging nooit leeg, aldus Ekdom. “Want als de week klaar was, zat er nog voor de helft chardonnay in. Het was dus puur daarvoor.”

Ik kan me herinneren dat ik Timon inderdaad een keer een glaasje heb gegeven, maar ik kan me niet herinneren dat hij daar ketskeil van is geworden. Dat lijkt me sterk, toch? Dus het valt allemaal wel mee.”

Lees ook: 3FM-dj’s Glazen Huis dronken backstage stiekem wijn (gisteren)

Foto: SBS
27 Reacties op “Gerard Ekdom: ‘Wijn in Glazen Huis als slaapmiddel’”


 1. Annoniemus

  Hij hing altijd de moraalridder uit meneertje Ekdom !

 2. Rollins

  Miljoenen binnenharken in ruil voor een miserabele kleine boetedoening. Want kerstgedachte. En aan die afspraak houd je je dan niet. Dan moet je jezelf echt kapotschamen. Dan snap je er als mens niet veel van. Bizar weinig zelfs.

 3. anoniem

  landgenoten

  met dit soort nep jongens

  nooit meer iets te maken hebben

  gaan jullie je opvoeding geld terug vragen aan je ouders

  ze hebben jullie niet goed opgevoed

  morgen gaan jullie n og ergere dingen doen

  weg met dze neppers….

  kijk hard tegen dit soort hypocrieten.

 4. StefanV

  Het is wat hè? Achter de schermen bij Serious Request werd soms wat wijn gedronken als slaapmutsje. Ik vind het heel begrijpelijk wanneer je een week lang in de weer bent en dagelijks zo’n 16 uur bezig bent met radio maken. Dan moet je voldoende nachtrust kunnen krijgen en dan heb je misschien een slaapmutsje nodig om in een rumoerige omgeving toch te kunnen slapen.

  In de tijd dat Gerard Ekdom bij 3FM zat, werd de zender aanzienlijk beter beluisterd dan nu. En Serious Request bracht ook miljoenen euro’s meer in het laatje dan nu. Ekdom had al veel eerder voor het grote geld van de commerciële zenders kunnen gaan. Negen van tien reaguurders die Ekdom de les lezen, waren zelf nog veel eerder dan Ekdom naar de commerciëlen overgestapt.

 5. Maxer

  Als nu dit naar buiten komt zal over een aantal jaren wel bekend worden dat ze in het Glazen Huis alvast de kerstkalkoen aan het “voorproeven” waren.

 6. Siem

  Ben benieuwd hoeveel geld aan al die vage “goede” doelen er aan de strijkstok is blijven hangen.

 7. ivan

  En denken de mensen dat ze hier bij de glazen huis niet belazerd worden? dat gebeurt overal bij de tv wereldje achter de schermen. Bij al die shows worden mensen belazerd met bellen en geld doneren voor de bankrekening van den Ende of de Mol, achter de ruggen afrikaantjes en de zogenaamde talenten.

 8. anoniem

  gerard ekdom

  wist je moeder dit,

  nee zeker die arme vrouw.

 9. Ron

  Dacht dat Ekdom in de eerste jaren van het Glazen Huis samen met Wouter van der Goes nog zelfs een beetje cognac nam, maar zelfs gewoon in de uitzending in de nachtelijke uren.

 10. wauter

  Laat ze lekker, het was toch allang bekend dat de heren dj’s het niet zo nauw namen met de regels. Blij dat ik in ieder geval nooit een stuiver heb gegeven aan ze.

 11. Mark van Dale

  Timon? Timur! Jezus.

 12. Sven L.

  Als ze nou eens een stille ramp in eigen land zouden ondersteunen was het hele concept nog steeds overeind gebleven. Het werd écht een ver-van-mijn-bed-show.

 13. Anoniem

  Mooie tijd, achter de schermen werd gegeten, gedronken en af en toe werd er een lijntje weggesnoven maar we hebben vooral veel gelachen.

 14. kidminnesota

  Wie zegt mij dat ze tijdens die dagen ook niet wat voedsel tot zich hebben genomen?
  Allemaal flauwekul, dat hele Glazen Huis, je wordt gewoon voor de gek gehouden waar je bij staat, is gelukkig voorbij.

 15. ariehaan

  Kan iemand misschien eens onderzoeken of die opgesloten deejays tijdens die dagen in het Glazen Huis wellicht ook iets gegeten hebben en dat wij eigenlijk al die jaren zijn besodemieterd? Zou mij nu totaal niet meer verbazen.

 16. liefkleinhertje

  Kan iemand ook nog even uitleggen waar al dat opgehaalde geld is gebleven ?
  Ik denk dat een angstaanjagend groot gedeelte aan de strijkstok van deze oplichters is blijven hangen.

 17. LZ

  Is altijd bekend geweest. Giel dronk ook altijd cola in het glazen huis.

 18. anoniem

  waarom

  is

  giel

  zijn

  rijbewijs

  ingetrokken

  omdat hij een

  honden gebit heeft………………..

 19. MENEER West

  @ ivan u bent zeker ook een insider?? Ja als je heel veel weet wat er achter de schermen gebeurt in medialand
  dan ben je geen vreemde !

 20. Bart

  @StefanV Helemaal mee eens

 21. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  LB.
  Lekker belangerijk.

 22. Henriette

  Bedrog van de staatstelevisie, wie had dat verwacht? Ook geen beelden van de straten van Parijs die afgelopen zaterdag weer geel kleurden.

 23. boodschap van het licht

  ja mensen van wijn word je geen sjagerijn

 24. vrijheidsstrijder

  en giel denkt nog steeds dat hij in het glazen huis zit hij zuipt nog steeds door

 25. Anita

  Geld genoeg, maar gelukkig nooit ook maar 1 euro aan de opkichters van SR gedoneerd.

 26. Anita

  *** oplichters.

 27. Jan

  Waar men zich toch drukt om maakt… zoek een hobby!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.