3FM-dj’s Glazen Huis dronken backstage stiekem wijn

Geplaatst op di 26 feb 2019 om 9:05

De 3FM-dj’s die meededen aan de ooit zo succesvolle Glazen Huis-actie, namen het niet zo nauw met de regels over eten en drinken. Er werd achter de schermen stiekem wijn gedronken. Dat heeft dj Timur Perlin verklapt op NPO Radio 2. De opzet van Het Glazen Huis was dat de deelnemende dj’s dagenlang gingen vasten voor het goede doel, maar wat de kijker níet zag is dat ze achter de schermen af en toe hun boekje te buiten gingen. Er werd gewoon wijn gedronken, aldus Perlin.

Perlin merkte op de radio op dat hij licht mensenschuw is. “En dan ga je in Het Glazen Huis. Hoe verzin je het ook, maar ik dacht: nu moet ik het echt ook een keer doen. En elke keer als dan een shift voorbij was, dan ging ik me opsluiten op de de wc. Dat was de veiligste plek, een beetje onder het podium van Woodstock was dat.

Daar kon Perlin ‘uren’ zitten. “En af en toe dan kwam Gerard Ekdom. Dan kwam hij mij een wijntje aanbieden. Die had dan stiekem een wijntje meegenomen en dan werden we kneiterlam van ongeveer een half glaasje wijn – we hadden natuurlijk niks gegeten en dan wordt je echt…

De sidekick van dienst: “Je mag helemaal geen wijntje drinken!

Perlin: “Ik zie dat ik door moet…

Foto: NPO
17 Reacties op “3FM-dj’s Glazen Huis dronken backstage stiekem wijn”


 1. Norvo

  Ach, waarom ook niet? Ze leven toch in die week op voedzame (vruchten)sapjes? Wijn maak je van druiven, druiven zijn vruchten, het is vloeibaar… Kortom, óók vruchtensap.

 2. shrink

  “En dan kwam Gordon en die nam wat te snuiven mee, en o ja, Herman is ook geweest, die nam wat te vreten mee, en het NL publiek maar denken dat we moesten afzien …”
  Sidekicks: “Hahahahahahahaha”
  Kamervragen over deze oplichting SVP!

 3. NPO kijker

  Bier is verboden maar geen sapjes.

 4. o.p. lichter

  Achter de schermen is er ook gewoon gegeten , heb ook nooit begrepen wat dat niet eten voor meerwaarde had .

 5. Erik

  Snap het wel. Staat een week onder enorme spanning. Slokje wijn om te ontspannen, moet toch kunnen.

 6. Bart

  @9:32 Dat had inderdaad helemaal geen meerwaarde. Het Glazen huis had eigenlijk al een jaar of 4 bij Radio 2 moeten zitten. Daar ik combinatie met de TOP 2000 een nog groter evenement van maken.

 7. Maxer

  Timur, de meest overschatte platen aankondiger. Had afscheid genomen van de radio. Schijnt er toch een gek te zijn geweest die deze derderangs “entertainer” weer naar de radio heeft gehaald. Is de slechtste van NPO radio 2 en de enige waarbij ik de radio op een andere zender zet als deze Timur zich aanmeldt.

 8. oijoepio

  Wijn is ook vruchtensap.

 9. XYZ

  Och, Timur heeft wel van meer dingen last.
  Hetgeen hij nu verkondigt is totaal uit zijn duim gezogen.

 10. Roebel

  Timur nam bij 3FM allemaal items vooraf op en ging dan net doen of live is. Soort playbackshow. Doet hij dat op Radio2 ook dat iemand weet?

 11. Will van Bil

  Dan betaal je al zo’n laffe aflaat om al die miljoenen binnen te harken van mensen. En zelfs dan vernachel je die afspraak nog. Dan benje gewoon een slecht mens. Intrinsiek slecht.
  .
  In retrospectief erg blij dat ik nooit een stuiver aan dat evenement heb gegeven. Volkomen ridicuul om het middel groter te laten worden dan het doel. Geen enkele bescheidenheid. Nul. Zelfde verhaal als met dat nagelak jongetje, Tijn. Wie is daar niet allemaal beter door geworden? Youp, Wendy, Rutte, Klaver. Iedereen pakte zijn minuutjes roem over wat later een lijkje zou worden. Zonder gepaste bescheidenheid, zonder zelfreflectie. Nul.
  .
  Allemaal de grote ikke ikke ikke show. Om van te kotsen. Echt.

 12. Frl

  Oooooooooooooohhhhhh….stout hoor.

 13. Mark

  En eten deden ze ook gewoon…

  En half NL maar massaal doneren.

  Dat hele Serious Request was al die jaren één grote farce.

 14. Gert Vaanholt

  Ik geloof er helemaal niets van. Je bent weken aan het voorbereiden om over te gaan naar 4 sapjes op een dag. En dan stiekem eten, laat staan wijn drinken was bij mij totaal niet aan de orde. #glazenhuisgoor2013tm2015

 15. Coen

  Dat dat nu pas naar buiten komt. We aten kleine dingen, vast voedsel maar echt een schranspartijen. Timur, Gerard en ik zaten in Leiden, onze keet was 10 meter verwijderd van Shabu Shabu. We hebben een paar keer sushi gegeten, dat werd gehaald voor het personeel maar wij aten soms mee.

  Timur trok het geestelijk niet, zoals hij zelf zegt. Opgeven was geen optie, een beetje wijn en sushi trok hem en ons er doorheen.

 16. anoniem

  Ik denk dat als dit waar is, dit pure oplichting is en aangifte mag volgen..

 17. HJ

  Ja duh. Niets van wat je ziet op tv is echt. Alles is gescript. En zeker dit soort acties. Er is geen werkgever die zijn personeel op rantsoen zet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.