Wierd Duk vindt dat Jensen bij de NPO hoort

Wierd Duk, opiniemaker en de ex van Fidan Ekiz, vindt dat Robert Jensen eigenlijk bij de publieke omroep thuishoort. Dat laat hij weten op Twitter. Jensen was vorig jaar bíjna rond over een programma bij omroep WNL, totdat daar van hoger hand een stokje voor gestoken werd. Uiteindelijk keerde hij terug op het vertrouwde RTL-nest. Raar, vindt Duk, aangezien juist het rechts-populistische geluid van Jensen nauwelijks te horen is op de publieke televisiezenders NPO 1, 2 en 3.

Aangezien veel mensen in Nederland het rechts-populistische geluid aanhangen en de NPO álle Nederlanders moet vertegenwoordigen, had Shula hem gewoon binnen moeten laten, vindt Duk.

Duk: “Best vreemd eigenlijk dat Jensen niet een programma is van de publieke omroep. Bedient toch een niet onbelangrijk deel van de kijkers en het electoraat. En die publieke talkshows zijn 1 op 1 hetzelfde, met dezelfde gasten.”

NPO Radio 2-ster Wouter van der Goes vindt dat populistisch geklets. “Misschien moet je eens op de koffie bij Bert Huisjes om te vragen welke programma’s hij maakt voor NPO. Je zou er overigens over kunnen weten. Meestal zit je er in.

Duk: “Hoezo? Zit Jensen bij WNL dan?

Van der Goes: “Nee Wierd. Maar de stelling dat er alleen maar een zelfde geluid te horen is bij NPO klopt natuurlijk niet. Daarbij zijn er meer opties dan het programma van Jensen om een ‘rechts’ geluid te laten horen.”

Duk: “De belangrijkste late night talkshows zijn 1 op 1 hetzelfde, qua insteek, gasten, aanpak, benadering van de gasten. Kijk naar de heikele thema’s: Trump, Brexit, EU, immigratie. Identiek. Ook bij DWDD, altijd hetzelfde geluid. Dus.”

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen