Wierd Duk vindt dat Jensen bij de NPO hoort

Geplaatst op Sun 20 Jan 2019 om 9:00

Wierd Duk, opiniemaker en de ex van Fidan Ekiz, vindt dat Robert Jensen eigenlijk bij de publieke omroep thuishoort. Dat laat hij weten op Twitter. Jensen was vorig jaar bíjna rond over een programma bij omroep WNL, totdat daar van hoger hand een stokje voor gestoken werd. Uiteindelijk keerde hij terug op het vertrouwde RTL-nest. Raar, vindt Duk, aangezien juist het rechts-populistische geluid van Jensen nauwelijks te horen is op de publieke televisiezenders NPO 1, 2 en 3.

Aangezien veel mensen in Nederland het rechts-populistische geluid aanhangen en de NPO álle Nederlanders moet vertegenwoordigen, had Shula hem gewoon binnen moeten laten, vindt Duk.

Duk: “Best vreemd eigenlijk dat Jensen niet een programma is van de publieke omroep. Bedient toch een niet onbelangrijk deel van de kijkers en het electoraat. En die publieke talkshows zijn 1 op 1 hetzelfde, met dezelfde gasten.”

NPO Radio 2-ster Wouter van der Goes vindt dat populistisch geklets. “Misschien moet je eens op de koffie bij Bert Huisjes om te vragen welke programma’s hij maakt voor NPO. Je zou er overigens over kunnen weten. Meestal zit je er in.

Duk: “Hoezo? Zit Jensen bij WNL dan?

Van der Goes: “Nee Wierd. Maar de stelling dat er alleen maar een zelfde geluid te horen is bij NPO klopt natuurlijk niet. Daarbij zijn er meer opties dan het programma van Jensen om een ‘rechts’ geluid te laten horen.”

Duk: “De belangrijkste late night talkshows zijn 1 op 1 hetzelfde, qua insteek, gasten, aanpak, benadering van de gasten. Kijk naar de heikele thema’s: Trump, Brexit, EU, immigratie. Identiek. Ook bij DWDD, altijd hetzelfde geluid. Dus.”

Foto: RTL
58 Reacties op “Wierd Duk vindt dat Jensen bij de NPO hoort”


 1. Zondag

  Past wel bij de (extreem) rechtse zender WNL. Niveau aantal kijkers nog minder dan bij RTL.

 2. tjep

  een rechts geluid hoort idd ook bij de NPO. Kwaliteit ook. En laat kwaliteit en Jensen nou net geen combinatie zijn.

 3. Boris

  Terecht. Ik wil mijn rechtse propagandashow op Nederland 1, want als ik verder moet zoeken raak ik nogal eens verdwaald.

 4. Flexi

  Duk heeft helemaal gelijk. De NPO staat toch voor diversiteit en inclusiviteit!? Dan kun je op het minst ook het geluid en de stem van de personen die de NPO grotendeels financieren laten horen!

 5. Flexi

  Tegenover 394 foute linkse propagandaprogramma’s op de NPO mag ook best 1 foute rechtse propagandashow staan. Maar dat wordt dan weer bewust tegengehouden vanuit de NPO directie. Of kan alleen rechts fout zijn?

 6. ome H

  Jensen is een hol vat en ja zijn gasten verschillen wat van de andere programma’s maar de onderwerpen zijn toch ook hetzelfde, klimaat, immigratie, klimaat, immigratie, klimaat, immigratie etc?

 7. tjep

  @Flexi, over een 20 minuten begint WNL op zondag. daar is je rechte talkshow!

 8. Anita

  Robert Jensen is geen interviewer, geen talkshowhost, maar wel een kinderlijke drammer met horrorkijkcijfers.

 9. Flexi

  Insteek, aanpak, benadering, ome H. Dat is nu bij alle NPO programma’s hetzelfde. Dat is het punt wat hij maakte en wat jij niet begreep.

 10. Flexi

  Tjep, dat is ingekapseld neprechts van de telebelg.

 11. Sven L.

  Jensen kan zijn focus geen uur vasthouden. Zit prima bij RTL5 waar de opnames elke 15 minuten worden stilgelegd.

 12. tjep

  @Flexi: Dus het is er wel. Maar het is te serieus voor je? het moet perse plat rechts vermaak zijn? Dan zit Jensen dus precies op de juiste zender

 13. Flexi

  tjep, wat een rare conclusies trek jij

 14. Willem

  De kijkcijfers van Jensen spreken voor zich. Als er echt behoefte zou zijn aan een show als deze zouden deze wel hoger zijn. Scoort matig tot licht aardig in de marge

 15. A.Zijn

  Ondanks dat ik het vaak niet eens ben met Jensen in zijn podcast, is dat wel erg vermakelijk om te luisteren. Wat daar gebeurt lijkt niet helemaal te kloppen met de werkelijkheid.

 16. Flexi

  Het is ingekapseld, daarmee bedoel ik dat het net als alle andere NPO programma’s is gaan voldoen aan de normen en waarden van de NPO clan. En daarmee niet meer verschilt van de rest. Wat we nodig hebben is een programma dat onafhankelijk van de NPO zienswijze opereert.

 17. Henk

  Rechts geluid prima, maar zo’n fake news-show? Opzouten. Bejaarde kijkers zien het verschil niet.

 18. 21

  Natuurlijk had hij bij de NPO gemoeten. Het is het failliet van de NPO dat zoiets tegengehouden wordt. Maar ik ga echt niet tegen al jullie debielige politiek correcte gebrainwashte volkomen niet realistische meninkjes in zitten schrijven de hele dag. Bekijk het.

 19. 21

  Natuurlijk had Jensen bij de NPO gemoeten, het is het failliet van de NPO dat ze zoiets tegenhouden. Ik ga echter niet mijn hele dag verpesten door tegen jullie domme politiek correcte meninkjes in te gaan, de groeten.

 20. SHulaR

  @21: Helaas zit de programering van “Zapp” al helemaal vol. Kinderachtige Jensen met zijn klimaatsprookjes

 21. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Wie er wel eens geluisterd heeft naar Jensen podcast weet dat deze man helemaal rijp is voor de psychiatrische inrichting of beter gezegd het gekkenhuis. Jensen is een kermisattractie. Wat een idioot.

 22. Guttegut

  Wat lult die vent nou. Als Wilders bijvoorbeeld ballen had gaat hij eens bij DWDD zitten om zijn rechtse geluid te verkondigen. Dat durft hij alleen niet. Als die vetklep Jensen trouwens representatief is laat dan maar.

 23. NatteNel

  Heb je die geflipte eend ook weer

 24. Feitengever

  duk omgedraaid is kud

 25. Bart

  Duk heeft natuurlijk gelijk wat betreft dat rechtse geluid bij de NPO.
  Of het Jensen nou moet zijn die dat laat horen bij de NPO vraag ik me af maar er moet zeker meer ruimte komen voor het rechtse geluid. Woutertje van der Goes denkt ook dat hij als een echte bekende Nederlander overal een mening over moet hebben. Nergens voor nodig en bovendien klopt het niet wat Wouter zegt. Overigens is van der Goes een van de dj’s die er teveel zijn op Radio 2. 13 in een dozijn dj net als een Domien en een Gijs.

 26. Ron

  Jensen hoort nergens meer thuis, en al helemaal niet bij de NPO. Laat hem maar zijn eigen internet station opzetten waar hij kan oreren elke dag.

 27. Shaniquilia vd Put

  Ron, beetje oneerlijk hoor. Linkse propagandisten kunnen ongestoord en tegen een ruime financiele vergoeding hun drek dagelijks over ons heen storten en die ene rechtse propagandist moet maar oprotten. De NPO is toch VAN en VOOR iedereen?

 28. Trudy

  Duk heeft gelijk

 29. Shaniquilia vd Put

  Wat een heerlijk betoog van Leon de Winter bij business class was dat. Goed beargumenteerd en mooi uitgevoerd. Die kans had hij niet bij de NPO gekregen.

 30. robb

  Ik vind hem niet passen bij WNL dat is toch meer de VVD ,ik begrijp wel dat ze deze propaganda show zonder kritische vraag niet willen ,als hij ook met bv GroenLinks aan tafel gaat mag hij voor mij.

 31. robb

  Shaniquilia vd Put : Je weet toch dat als je betaalt zonder enige tegenspraak je woordje kan doen ,valt me tegen ik had gedacht dat je een slimmer was.

 32. Shaniquilia vd Put

  Robb, dat is inderdaad het concept. En zo kunnen mensen met een andere mening eindelijk eens hun verhaal kwijt, want bij de NPO worden ze niet uitgenodigd of worden ze steeds onderbroken met non argumenten of krijgen ze 3 seconden spreektijd.

 33. Arie

  We worden geregeerd door politieke elitaire kliekjes, die een kartel vormen en met elkaar de media in Nederland grotendeels in handen hebben.

  U gaat mij toch niet vertellen dat de NPO, vara,etc. niet onafhankelijk, partijdig, anti Nederlands nieuws vaak gekleurd is.

  Voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen hoop ik dat bij de verkiezingen in maart a.s. die Haagse Augiasstal eens met die lui wordt schoongeveegd.

 34. Mediaprak

  Wilders is toch te zien op NPO1? (Zendtijd pol partijen). En nee hij durft niet aan te schuiven bij reguliere talkshows, ook niet bij RTLLN. Ach en dat gezever dat criminelen met een ‘dubbel paspoort’ het land uitmoeten… Dan graag de (vele!) (soft) drugs criminelen uit Noord Brabant uitwijzen naar Vlaams Brabant, (Belgie), Friezen / Groningers naar Ost-Friesland (Duitsland), Zeeuwen naar Nw-Zeeland en PVV fans naar geloofsgenoten in Oost-Duitsland (AfD), want als je de klimaat veranderingen ontkent is de genocide tijdens de 2WO ook niet waar, toch?

 35. robb

  Shaniquilia vd Put :Leon de Winter zit regelmatig in de dwdd dan minimaal 15 minuten ook wel bij Pauw 10 minuten ,is het zo dat mensen met een andere menig niet mogen worden onderbroken ,als ze dat willen moeten ze inderdaad zendtijd kopen.

 36. Sven L.

  @Mediaprak;

  De veranderingen in het klimaat kunnen ook door natuurlijke oorzaken komen. Er zijn al miljoenen jaren schommelingen in temperatuur, neerslag etc. etc. Wil niet zeggen dat de situatie waarin we nu zitten voor 100% aan de mens te wijten valt.

  Er smelt ijs ja, maar op diverse plekken groeit het ook aan. Hoe verklaar je dat dan?

  Wil overigens niet zeggen dat we geen rekening moeten met ons milieu, tuurlijk wel. Alles wat we kunnen doen, moeten we vooral niet nalaten.

 37. robb

  Sven L : De veranderingen in het klimaat kunnen ook door natuurlijke oorzaken komen ,dat is waar maar daar gaan eeuwen over heen en niet in een periode van 70 jaar.

  Wij mensen hebben in de vorige eeuw de aarde leeg geroofd het gas in Groningen is bijna op er blijft 10 procent zitten het olie is ook over een x aantal jaren op ,er komen geen fossiele brandstoffen meer bij ,dus we moeten onze energie op een andere manier winnen en dat gaat geld kosten.

 38. Rick

  @robb
  Klimaatgekkie.

 39. Sven L.

  @robb;

  We moeten verstandig(er) met de aarde en haar stoffen omgaan, dat zeker. Als de politiek de oliebedrijven niet zo machtig had gemaakt, reden we allang elektrisch. Om over de energieproductie nog maar te zwijgen.

  Maar de hype die er nu is, is ook overdreven. Vroeger werd er ook over zure regen gesproken. Dat fenomeen is ook verdwenen..?

 40. Rick

  @Sven L.
  Zure regen heeft plaatsgemaakt voor zure klimaatdrammertjes.

 41. Sven L.

  @Rick hahaha

 42. Sven L.

  Off topic (mbt de Wendy – exit);

  Ik heb gisteren gehoord dat het verhaal rond haar overstap anders ligt dan verteld wordt.

  RTL wilde niet verlengen omdat ze daar al weten dat TVOH naar SBS gaat. Er bleef (te) weinig over voor Van Dijk wat haar riante salaris rechtvaardigde. En inleveren wilde Madam niet. Ze is vervolgens zélf met John de Mol gaan praten. Die haar vervolgens beloofde de ‘leading lady’ van de omroep te maken. Pech voor Van Dijk dat John tóch die Joker uitspeelde: zus Linda.

 43. 🌻 Ingrid 🌻

  Jensen wil je echt niet zien. Zo beperkt en zo dom! En Duk hetzelfde.
  Kinderachtig en wraakzuchtig en houden vooral van zichzelf.
  Blijf ver weg vd NPO.

 44. Rick

  @Sven L.
  The Voice blijft bij RTL.

 45. robb

  Sven L : dat ben ik met je eens het hoeft ook niet in een keer maar ontkennen en zeggen dat er niks aan de hand is vind ik kiezers bedrog.

 46. Nadine

  Ga es naar buiten Robb. Het zonnetje schijnt!

 47. Ron

  @Rick: neen dus.

 48. Sven L.

  Mijn tafelgenoot was toch écht heel stellig dat The Voice wel degelijk naar SBS gaat. Nog 1 seizoen bij RTL, waar Martijn de presentatie solo op zich neemt.

 49. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  @Sven/The Voice: Nou lekker toch. Laat het een zachte dood sterven op SBS6. De presentatoren krijgen gewoon betaald dus daar hoef je ook geen medelijden mee te hebben.
  Het zal niet leuk zijn om het te zien afglijden naar een minimum aantal kijkers doch dat is hoe de hazen lopen tegenwoordig. Niets aan de hand.

 50. Ingrid

  Jensen prijst zichzelf uit de markt, zo’n verschrikkelijk laag niveau. WNL en PowNed vertolken het rechtspopulistische geluid op de NPO al. Alleen vond PowNed het niet nodig van die zendtijd gebruik te maken. Tja.

 51. moet wierd nietonder behandeling man is weg kwijt

  .

 52. Leni

  Ik wil een NPO zonder ongefundeerde domme schreeuwers als Duk en Jensen….oprotten met die mafkezen!!!

 53. aammehoela

  Populisme, het gevaar van de democratie. Kijk maar naar die vreselijke Trump, heel veel republikeinen balen al van hem en zouden graag van hem af zijn!. En kijk maar naar de Hongaren en Polen. Geen objectieve media meer, massale ontslagen om enkel het geluid van de regering te laten horen. Neen, laat die foute Jensen maar lekker bij RTL blijven. Die Duk mag er ook naar toe. Lang leve de objectieve NPO. Genoeg Baudet en VVD aan de tafel bij Pauw, Jinek en DWDD. Zo fijn om dat telkens te negeren. En Wilders wil gewoon niet. Wel andere van de PVV, zoals Gaus bv. (lekker voorbeeld) die ook regelmatig aanschuift.

 54. anoniem

  Afgezien van het gebrek aan kwaliteit, lijkt ook de inhoud mij niet geschikt voor een breed publiek. Kan het bij de uitzendingenen voor minderheden?

 55. anoniem

  Uitzendingen bedoel ik.. :-)

 56. Robbie

  Als we voor een goed rechtsgeluid afhankelijk zijn van Jensen, dan is het een slecht rechtsgeluid. En wordt het nooit wat. Wat vind ik die Jensen slecht zeg! Nee dan schaam ik mij voor het rechtse geluid.

 57. Henk

  Er is nog wel een klein verschilletje tussen een ‘rechts-populistische geluid’ laten horen en stinkende poep praten, zoals Jensen doet

 58. CreaBea

  Ja op zich een goed idee om Jensen weer bij de NPO te laten

  laten we beginnen met radio bij FUNX.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.