Vrij Nederland-baas Ward: ‘RTL Boulevard is dood’

Ward Wijndelts, de hoofdredacteur van Vrij Nederland, denkt dat de showrubriek 6 Inside best kans van slagen heeft. Concurrent RTL Boulevard is immers dood. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Wijndelts was vroeger een vaste kijker van Boulevard, maar tegenwoordig kijkt hij geen aflevering meer. “In mijn studietijd, in de tijd dat hij met Beau van Erven Dorens presenteerde, was ik een trouwe kijker. Dat ironische heeft Beau ook heel erg en dat maakte het zo lekker tongue-in-cheek.

Dat gevoel ziet Wijndelts ook terug in de basis van 6 Inside. “Maar ik heb van Angela de Jong geleerd dat je nooit een oordeel moet vellen over een eerste uitzending. Je moet gewoon kijken hoe het zich in de eerste weken ontwikkelt, maar het ziet er positief uit.”

Maar is dit de Boulevard-killer waar iedereen het de afgelopen maanden over had? “RTL Boulevard is dood. RTL Boulevard is passé. De keizer is weer opgestaan.”

Qua kijkcijfers staat 6 Inside vooralsnog diep in de schaduw van RTL Boulevard. “Wacht maar, over zes maanden staan de kijkcijfers andersom. Dat denk ik wel, ja. Dit is hoe het moet.”

Foto: NPO Radio 1

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen