Victor Reinier rijker van Lucky Letters dan van Flikken

Geplaatst op Mon 14 Jan 2019 om 11:45

Victor Reinier verdiende van 1997 tot 2001 meer aan de RTL 4-quiz Lucky Letters dan hij tegenwoordig doet aan de NPO 1-hit Flikken Maastricht. Dat vertelt de acteur in gesprek met weekblad Privé. Lucky Letters leverde Reinier meer knaken op. “Ik heb er echt genoten van de gage die ik kreeg. Ik heb er een fijn huis van gekocht en ook mijn ex-vrouw heeft er een heel fijn huis van. Dat is prettig voor de kinderen. Ik ben daar heel gelukkig mee. Ik woon overigens nog in ons eerste huis.

Flikken Maastricht moet gezien het succes ook goed betalen. “Het betaalt prima, maar het is onvergelijkbaar met een quiz presenteren. Dat is een ander verdienmodel.”

De gage bij Flikken wordt verdeeld over de hele filmploeg, legt Reinier uit. “Maar bij de quiz hadden we maar een klein ploegje, dus bleef er veel meer over voor de presentatie. Dat er een mooi salaris tegenover stond, vond ik interessant.”

Spijt van het showtrapuitstapje heeft hij nooit gehad. “Ik kijk met veel plezier terug op die tijd. Het is lang geleden, het was nog de guldentijd. Het was goed dat het ophield, want op een gegeven moment was het klaar, maar ik heb geen seconde spijt gehad dat ik het heb gedaan.

Het Privé-interview met Victor Reinier kunt u lezen via Blendle.

Foto: William Rutten
21 Reacties op “Victor Reinier rijker van Lucky Letters dan van Flikken”


 1. Steven

  Beste spelprogramma ooit in Nederland, nog net voor Get the Picture.

 2. T

  Flikkers Maastricht

 3. Remco Terhorst

  Lucky Letters was in feite gewoon een met kennisvragen updated Rad van Fortuin. Kijk er een oude aflevering maar op terug.

 4. Coeus

  En dan is hij, samen met Angela Schijf, ook nog de best betaalde serie acteur van het land. (Eist gewoon elk jaar meer, want anders moet de stekker uit de serie.)

 5. Diana

  Hij gooide toch ooit zijn vriendin uit een hotelraam?

 6. José

  “Het was goed dat het ophield, want op een gegeven moment was het klaar.”

  Dat strookt niet met de lezing van destijds:

  “Aan het programma komt na 740 afleveringen een eind, omdat presentator Victor Reinier er geen zin meer in heeft. ‘Victor wil een andere kant uit, maar voor ons is hij onverbrekelijk verbonden aan het programma. Zonder Victor gaan we niet verder’, aldus RTL4-programmadirecteur Leo van der Goot.”

 7. Kees Flodder

  Het kaartjes weggooien was legendarisch.

 8. anymouse

  @Diana, lees even het navolgende:

  ‘Uiteindelijk realiseerde de politie zich dat Victor geen enkele schuld had aan het ongeluk van Kim. Dat beaamde Kim later zelf ook in een interview met De Limburger: ‘Ik had de drankjes op. Als je dan even niet oplet en je je evenwicht verliest in de raamopening, lig je op straat.’

 9. Diana

  Anymouse, ze heeft dat verklaard onder druk van die smeerlap, die haar er ook voor heeft betaald.

 10. anymouse

  Tuurlijk, @Diana hahaha.

  Droom lekker verder.

 11. Diana

  Anymouse, haar latere verklaring rammelt aan alle kanten.
  Ik droom niet, jij klaarblijkelijk wel over het feit dat die hond het niet gedaan zou hebben.

 12. Heinz

  Ik wilde al schrijven: welke loser zal er nu weer beginnen over dat kletsveraal over die vriendin? Maar ik wilde geen slapende honden wakker maken. Blijkbaar was teef Diana zelf al wakker. Heb jij geen vriend in de buurt die jou echt uit het raam kan smijten? En dan van minstens 8 hoog a.u.b.

 13. anymouse

  @Diana, ik droom zeker niet. Ik heb deze zaak van zeer nabij meegemaakt en gevolgd.
  Het is wel duidelijk en dat laat je eook heel goed merken, dat je geen fan bent van Victor (zacht uitgedrukt), maar dat geheel terzijde.

  Fijne dag nog @Diana.

 14. Diana

  Anymouse, je droomt en je gaat voorbij aan het feit dat mensen vlak voor de val hebben gehoord dat Kim en Victor hooglopende ruzie hadden.
  Hij is zo schuldig als wat.

 15. Stormfloeper

  Diana, ga eens dood, piepmeisje!

 16. zeurpiet

  Diana, je bent lief hoor. Ik moest ook meteen aan dat verhaal denken. Toch raar dat sommige mensen meer wordt vergeven dan anderen. Of zou Reinier gewoon een betere publicist hebben?

 17. Ping Poen

  Zeurpiet, hoezo vergeven? Hij is niet veroordeeld want er was geen bewijs. Denk jij het beter te weten dan Justitie? Dan zou ik jouw bewijs inbrengen en zo gauw Reinier schuldig wordt verklaard, mag jij hier komen verkondigen dat het daadwerkelijk gebeurd is. Zo werkt dat in dit land. En kun je het niet bewijzen, dan heb je je bek te houden. Heel simpel, dus onbegrijpelijk dat jij het niet snapt.

 18. Mark

  Hup John, snel terug op de buis, en Lingo ook en 5 Tegen 5 en Get The Picture!

  En waar blijft Pointless, is notabene van Endemol. Hier toevallig een maandje geweest in zomer door toedoen van Lucille Werner. Daarna nooit meer iets van vernomen!

 19. Ingrid

  @ping poen
  Getuigen zijn destijds niet gehoord, zoals wel meer het geval is.
  Het zaakje stonk en stinkt nog steeds.
  Het riekt naar afkoping!

 20. Ping Poen

  Die gaat vast standhouden in de rechtbank, Ingrid. Goed bezig, hoor!

 21. Deadly Viper

  Volgens mij is het een ontzettende löl

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.