Party-bazin wil geen baan bij Shownieuws

Geplaatst op Mon 14 Jan 2019 om 12:15

De hoofdredacteuren van Privé, Story en Weekend zijn tegenwoordig allemaal actief als showdeskundige in het tv-programma Shownieuws op SBS 6, maar de bazin van de Party houdt zich afzijdig. Het is een bewuste keuze. Dat vertelt Chantal Braspenning, de bazin in kwestie, in &C. Braspenning, die vroeger ooit meedeed aan Big Brother, heeft geen zin om in de voetsporen te treden van Evert Santegoeds (Privé), Guido den Aantrekker (Story) en Bart Ettekoven (Weekend).

Braspenning wil niet bekend worden. “Ik moet er niet aan denken om zelf BN’er te zijn, voor geen goud. In tegenstelling tot mijn mannelijke collega’s sta ik niet bij Shownieuws achter de desk. Doen zij hartstikke goed hoor, maar ik hoef niet zo nodig op de voorgrond.”

Ze houdt de lijn van haar voorganger vast. “Mijn voorganger Wim Schaap stond ook nooit in de spotlights en is evengoed heel ver gekomen.”

Toch is Braspenning wel heel erg gepassioneerd. Ze is trots op de status van de Party. “Met een aantal BN’ers hebben we zo’n vertrouwensband dat ze Party altijd als eerste bellen, zoals Patricia Paay.

Als het aan mij ligt, blijf ik dit werk tot mijn allerlaatste snik doen. Ik vind dit het allerleukste wat er is. Nog elke week als de nieuwe editie binnenkomt, is het eerste wat ik doe eraan ruiken. Heerlijk. Er gaat niks boven de geur van vers papier.”

Het &C-artikel Sterren kijkers kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
2 Reacties op “Party-bazin wil geen baan bij Shownieuws”


  1. Lieke van Lexmond Lover

    Party is een leuk blad net zoals de story en weekend en prive.
    Ik lees er altijd graag in, vooral als er iets over GTST in staat of Lieke mijn favoried

  2. Party Brard

    Ik ruik altijd aan het papier waarmee ik mijn bips afveeg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.