Veronica Inside is fan van Angela: ‘Ze is de beste’

Geplaatst op Mon 21 Jan 2019 om 10:30

Veronica Inside-analisten Johan Derksen en René van der Gijp zijn fan van Angela de Jong. Ze slaat in haar tv-column altijd de spijker op zijn kop. Dat hebben ze gezegd op Veronica. Derksen vindt De Jong een topper. “’s Ochtends sla ik het AD open en dan kijk ik eerst naar Angela de Jong. Ik vind één ding: als recensent moet je niet zelf in al die programma’s aanschuiven. Je moet daar weg van blijven. Je moet ze niet de kans geven daar iets van te zeggen“, vindt de voetbalanalist.

De Jong komt graag op televisie. “Haar ijdelheid zit haar een beetje in de weg. Zij moet eigenlijk vanuit haar ivoren toren iedereen recenseren en dat doet ze voortreffelijk. Ik vind dat ze het altijd bij het juiste eind heeft en ze hebben nergens langere tenen dan in ons wereldje, dus dan zijn al die ijdeltuiten in hun eer aangetast.”

In de ruzie met Gordon staat hij aan de kant van De Jong. “Gordon zegt ‘dat mens kent mij niet’. Ik heb ook een jaar of dertig een pittige column geschreven in VI en je moet juist de mensen niet kennen, want dan ben je objectief. Als je mensen leert kennen en je vindt ze sympathiek of juist een lul, dan ga je dat meewegen. Het best kun je zo weinig mogelijk contact hebben en puur op prestaties beoordelen.”

Je hoort mij toch ook nooit piepen? Ik heb eens een keer gehad dat ik het AD opensloeg en er op iedere pagina een dodelijke column over mij stond. Dat mag toch als ze dat vinden? Maar ik vergeet het niet“, grapt hij.

Van der Gijp is ook fan van De Jong. “Ik vind Angela de Jong echt met afstand de beste tv-recensent die er is. Dat meen ik echt. Ik heb zo vaak als ik het lees dat ik denk: jaha, dat heb je weer redelijk gezien, weet je wel. Gordon klaagt dat het op de man gespeeld is, maar dat doen wij ook altijd. Als je het hebt over 6 Inside, dan moet je toch iets over Albert zeggen of die Jan Versteegh. Dan speel je altijd op de man. Kom op, zeg, het is een mening van haar.

Iedereen wordt nu boos om het feit dat zij vaak op tv is, maar ik vind het wel fijn dat iemand die ik regelmatig lees ook een gezicht krijgt. Dat ik ook daar een mening over kan gaan vormen omdat ze vaak op tv is. Dat vind ik prettig.”

Vorige week bevestigde De Jong nog dat de tenen in tv-land heel lang zijn: “De tenen in medialand zijn ontzettend lang en de ego’s zijn enorm groot. De belangen zijn heel groot en de meest gehoorde zin daar is: ‘Schat, wat was je geweldig vanavond.’ Als er dan iemand komt, die zegt: ‘Ik vond het helemaal niet zo goed en om die en die reden kan ik niet meer zo goed kijken naar een talkshow of weet ik veel wie’, dan hebben die mensen een klein probleempje. Dat snap ik ook wel.

Foto: Veronica
24 Reacties op “Veronica Inside is fan van Angela: ‘Ze is de beste’”


 1. Steven

  Die columns van Derksen waren zo slecht. Twee zinnen wat zeggen over een gebeurtenis, daarna de Wikipedia-pagina oplepelen van het onderwerp en dan met wat nietszeggende woorden afsluiten. Daar werd echt niemand onrustig van.

 2. Anouk

  Angela is echt de beste! Ik heb zelfs een lidmaatschap voor haar op t AD!

 3. Joop55

  Johan heeft zijn geestelijke onafhankelijkheid weten te waarborgen,zo ook ná de overstap.

 4. snuifje

  Sneuer dan Gordon kan t niet worden. Wat een zielig mannetje is dat. Angela is top, geeft de mening van velen weer.

 5. Hdksg

  10:47

  Gelukkig dat dat vette zeug bestaat voor losers als jij die geen eigen mening hebben

  Angela is een dik negatief zei kw ijf
  Tuurlijk vind johan haar leuk
  Hij is er zelf namelijk ook 1

 6. liefkleinhertje

  Het enigste probleem met Angela is dat ze te netjes is want om de waarheid over zo’n Gordon te zeggen zijn toch wel kracht termen nodig.
  Gelukkig horen we die Gordon niet meer want hij heeft zijn kans gehad in de DWDD maar daar overwon zijn lafheid het (een van de vele nare eigenschappen van dit pavernu)

 7. anoniem

  obetrouwbaar

  die johan en rene

  krijgen jullie geld van AD

  op een dag vonden deze heren AD niets

  zijn jullie bang voor humberto Tan

  Als Angela zich schaamt voor zijn baas Hans op de redactie

  die nep nieuws verkondigde over de hard werkende olie bol verkopers

  wat voor mensen zijn jullie

  Angela rene en johan

  johan je geilt stiekem op humberto

  angela is racist ze houd de deur dicht voor zwarte vrienden van der dochters

  maar die vallen nu eenmaal op zwarte jongens

 8. Maandag

  Laag niveau zoekt laag niveau

 9. Bep

  Helemaal met Johan Derksen eens.Ik heb zelfs een internetabonnement op AD genomen voor 5 euro per maand om haar columns te lezen, ze zijn geweldig.Angela moet inderdaad minder op tv, dat is haar fout maar ze heeft wel “kloten” zoals ze bij DWDD op Gordon zit te wachten.Ze weet wat voor ordinair gescheld ze kan verwachten maar toch komt ze, gewoon omdat zij de waarheid zegt en Gordon een enorm diepe put voor zichzelf graaft.Jammer dat John de Mol ingreep.Wel verstandig van John.

 10. julske

  Soort zoekt Soort. Ben blij met het VTBL programma van Humberto, was wel boeiend, en ik heb genoten. Niemand heeft een ander beledigd, ging fatsoenlijk aan toe. En daar hou ik van.

 11. Gerrie

  Wel sneu om hier speciaal een abonnement voor aan te schaffen.

 12. Bep

  Juist geweldig om te lezen… vaak zóóó waar.

 13. Trudy

  Derksen heeft gelijk Angela is een kanjer doet goed haar werk….

 14. Godefroy France

  ANGELA BEATS THE LOSERS

  BNNers krijgen de wind van voren !!!
  Eindelijk deze nonvaleurs verdienen pek en veren !!!

  HUYS van de BUYS
  TAN in de BAN

 15. liefkleinhertje

  Mevrouw de Jong moet ook nog even viespeuken als Paul De Leeuw en Marc-Marie Hijbrechts op hun plaats zetten.
  Het is gewoon schandalig dat dit soort ongedierte nog op de TV verschijnt.

 16. Mick

  En dat terwijl De Jong hen ‘heren die een wat borrelpraat uitbrabbelen’ noemde.

 17. pieter

  @liefklienhertje, wat hebben PdL en MMH u misdaan dat u ze wegzet als viespeueken en ongedierte?

 18. Johan

  Liefkleinhertje is een beetje zielig, heeft weinig bagage om een inhoudelijke reactie te geven en dat is heel sneu. Dat zie je vaak bij bepaalde types, vooral ter rechterzijde, dat men dan maar overgaat op zinloos schelden. Volgens mij is liefkleinhertje zelf een heel klein viespeukje. Derksen heeft gelijk, Angela is top, ik heb totaal geen enkel medelijden met de types die huilie huilie doen omdat ze (terecht) kritiek krijgen. Je kiest zelf voor een carriere op tv, dus; kappen met dat gejank

 19. joost

  Ja, beste luitjes, dat zeggen Derksen en vd Gijp nu, omdat die mevr. de Jong regelmatig een positief stukje over hen schrijft.
  Maar “onze lieve Heer helpt je de brug over”, als de Jong ooit een negatief naar en vervelend opstel in de krant schrijft over het3tal van veronica inside.

  Dan wordt de Jong daarna afgemaakt door dit “lieve drietal”.
  de Jong weet dit, dus als je geschoren wordt moet je stil zitten.

  Wat een saai en publiciteits geil mens is die de Jong.Hou het bij stukkies schrijven en verder niet om aandacht op tv brullen.

 20. chris?

  Maar olijk 3 tal, juist door het aanschuiven bij diverse TV programma’s heeft zij haar onafhankelijkheid verloren.

 21. liefkleinhertje

  pieter
  Mon 21 Jan 2019 om 14:03
  Ze hebben mijn TV scherm vervuild

 22. chris?

  @liefkleinhertje toch, je krijgt zo je pillen.

 23. chris?

  @julske, eens met U, een beschaafd programma bij Tan en ze hadden de bondscoach toch maar.

 24. Lies

  Angela wordt van alle kanten aangevallen en houdt zich prima staande. Hoop dat ze niet meegezogen wordt in de commerciële stoelendans. Dat zou te veel eer zijn voor bepaalde persoonlijkheden. Ook wel BN-ers genoemd. Kuch.
  Lekker beperken tot een goede tv recensie, en je niet uit de tent laten lokken!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.