Veronica Inside is fan van Angela: ‘Ze is de beste’

Veronica Inside-analisten Johan Derksen en René van der Gijp zijn fan van Angela de Jong. Ze slaat in haar tv-column altijd de spijker op zijn kop. Dat hebben ze gezegd op Veronica. Derksen vindt De Jong een topper. “’s Ochtends sla ik het AD open en dan kijk ik eerst naar Angela de Jong. Ik vind één ding: als recensent moet je niet zelf in al die programma’s aanschuiven. Je moet daar weg van blijven. Je moet ze niet de kans geven daar iets van te zeggen“, vindt de voetbalanalist.

De Jong komt graag op televisie. “Haar ijdelheid zit haar een beetje in de weg. Zij moet eigenlijk vanuit haar ivoren toren iedereen recenseren en dat doet ze voortreffelijk. Ik vind dat ze het altijd bij het juiste eind heeft en ze hebben nergens langere tenen dan in ons wereldje, dus dan zijn al die ijdeltuiten in hun eer aangetast.”

In de ruzie met Gordon staat hij aan de kant van De Jong. “Gordon zegt ‘dat mens kent mij niet’. Ik heb ook een jaar of dertig een pittige column geschreven in VI en je moet juist de mensen niet kennen, want dan ben je objectief. Als je mensen leert kennen en je vindt ze sympathiek of juist een lul, dan ga je dat meewegen. Het best kun je zo weinig mogelijk contact hebben en puur op prestaties beoordelen.”

Je hoort mij toch ook nooit piepen? Ik heb eens een keer gehad dat ik het AD opensloeg en er op iedere pagina een dodelijke column over mij stond. Dat mag toch als ze dat vinden? Maar ik vergeet het niet“, grapt hij.

Van der Gijp is ook fan van De Jong. “Ik vind Angela de Jong echt met afstand de beste tv-recensent die er is. Dat meen ik echt. Ik heb zo vaak als ik het lees dat ik denk: jaha, dat heb je weer redelijk gezien, weet je wel. Gordon klaagt dat het op de man gespeeld is, maar dat doen wij ook altijd. Als je het hebt over 6 Inside, dan moet je toch iets over Albert zeggen of die Jan Versteegh. Dan speel je altijd op de man. Kom op, zeg, het is een mening van haar.

Iedereen wordt nu boos om het feit dat zij vaak op tv is, maar ik vind het wel fijn dat iemand die ik regelmatig lees ook een gezicht krijgt. Dat ik ook daar een mening over kan gaan vormen omdat ze vaak op tv is. Dat vind ik prettig.”

Vorige week bevestigde De Jong nog dat de tenen in tv-land heel lang zijn: “De tenen in medialand zijn ontzettend lang en de ego’s zijn enorm groot. De belangen zijn heel groot en de meest gehoorde zin daar is: ‘Schat, wat was je geweldig vanavond.’ Als er dan iemand komt, die zegt: ‘Ik vond het helemaal niet zo goed en om die en die reden kan ik niet meer zo goed kijken naar een talkshow of weet ik veel wie’, dan hebben die mensen een klein probleempje. Dat snap ik ook wel.

Foto: Veronica

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen