‘John de Mol bedacht RTL-deal voor de bühne’

John de Mol heeft zijn plan voor een intensieve samenwerking met RTL vooral bedacht voor de bühne. Hij wist zelf immers ook wel dat RTL het idee om sterren en formats te delen zou afslaan. Dat zegt Fons van Westerloo, voormalig baas van RTL én SBS, tegen de NOS. De Mol kreeg in 2005 een hoop bagger over zich heen toen hij sterren en formats wegkocht naar zijn eigen zender Tien. Nu doet hij hetzelfde bij SBS 6, maar dekt hij zich volgens Van Westerloo in met een mooi excuus.

De mediatycoon gebruikt nu als excuus dat RTL zijn plan om sterren als Gordon en formats als The Voice te delen met SBS heeft afgeslagen. “Het is een ondenkbaar en onzinnig plan. Je weet dat RTL nee zal zeggen“, aldus Van Westerloo.

Hij denkt dat De Mol zich zo wil positioneren als iemand die geen andere keus heeft. En niet als iemand die ‘sterren opkoopt’. “Hij is een heel sluwe en slimme strateeg.

RTL-ster Caroline Tensen sprak vorige week in RTL Boulevard ook al haar twijfels uit over dit plan. Het lijkt haar niet realistisch. “Het lijkt me heel moeilijk hóe je dan moet gaan samenwerken. Word je dan twee zenders onder één directie? Het wordt dan wel heel erg grijs gebied, hè?

Vorige week sloeg De Mol een grote slag. In één week tijd trok hij zowel Wendy van Dijk als Linda de Mol weg bij RTL.

Lees ook: John de Mol wilde sterren en formats delen met RTL (17 januari)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen