Ton F. van Dijk: ’Huys-drama straalt af op heel RTL 4’

Ton F. van Dijk, Omroepman van het Jaar in 2007 en voormalig baas van NPO 1, vindt dat het Twan Huys-drama op heel RTL 4 afstraalt. Dat zegt hij in gesprek met NU.nl. Er kijkt nog altijd geen hond naar Huys. Hij keerde vorige week terug van een lange wintervakantie en zijn kijkcijfers zijn nog steeds om te huilen. “RTL heeft mede door het minder succesvolle Late Night met Twan Huys minder zelfvertrouwen gekregen, dat zie je op de hele zender terug“, laat Van Dijk weten.

Huys zorgt voor malaise bij RTL, aldus Van Dijk. “Daar kan Huys niets aan doen, maar je ziet dat de zender niet lekker in z’n vel zit. Daar rekent de kijker mee af. Televisie is een meedogenloos medium.”

De leegloop bij RTL moet de zender aangrijpen om de boel te vernieuwen, adviseert hij. “Dit is juist een enorme kans voor ze om te vernieuwen. De meeste presentatoren die zijn weggekocht, zijn vijftigplussers. Daar kun je nog even mee voort, maar daar komt op een gegeven moment een einde aan.”

RTL moet van dit verhaal een kans maken en goed nadenken met welk nieuw talent zij grote groepen kijkers kunnen bereiken.

Het lijkt erop dat Huys een grote misstap in zijn carrière heeft gezet. En dat allemaal omdat hij bij de NPO geen talkshow kon krijgen. “Wat Huys níet lukte, was een eigen talkshow bij de publieke omroep. Daarover voerde hij wel een gesprek. Hij vroeg: ‘Wat als ik klaar ben met Nieuwsuur, zou ik dan een talkshow kunnen doen?’ Ik antwoordde dat we al fantastische mensen hebben“, zei NPO’s tv-baas Frans Klein eind vorig jaar in NRC.

Het NU.nl-artikel ‘Talpa vs RTL: ‘Kan kijker geen bal schelen op welke zender ze kijken’ kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen