Jeroen Pauw coacht na Jinek ook Rutger Castricum

Na jaren de coach te zijn geweest van Eva Jinek, ontfermt Jeroen Pauw zich nu over Rutger Castricum. Ze hebben regelmatig sessies met elkaar. Dat vertelt de PowNed-ster in het AD. Castricum heeft veel voorbeelden in tv-land. “Paul de Leeuw is nog steeds hartstikke goed. Als je die sinterklaasuitzending zag… Een grootheid. Net als Matthijs en Eva. Maar het meest heb ik met Jeroen Pauw. Hij coacht me. Dat is een eer. Ik zit af en toe met hem. Te gek dat hij zo betrokken is“, zegt hij.

Gevraagd of hij Pauw op termijn op zou willen volgen, antwoordt Castricum: “Nou, ik weet wel dat mijn vrouw dat niet zo ziet zitten. Het is keihard werken. Maar ja, qua televisieambitie is dat wel het hoogste. Als je dat tot een succes kunt maken… Het zou raar zijn als ik nu zou zeggen: dat hoeft voor mij niet. Maar laat ik eerst dit maar eens tot een succes maken.”

Voorlopig is hij dit jaar elke dinsdag te zien met De Hofbar, live om 22.45 uur op NPO 2. “Ik heb twee jaar geleden Frans Klein gebeld. Ik wilde iets anders. Hij deelde onmiddellijk mijn ambities en hij was geïnteresseerd in die andere route.

Die andere route werden de documentaires die hij gemaakt heeft en De Hofbar. “Na zes afleveringen van De Hofbar krijg ik dit jaar een live-tijdslot op dinsdagavond voor het hele jaar. Er was vertrouwen en een goed gevoel.

Het AD-interview met Rutger Castricum kunt u lezen via Blendle.

Foto: Hans Tak, PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen