Tijd dringt: nog stééds geen kandidaat Songfestival

Het Eurovisie Songfestival is al over vier maanden, maar de AVROTROS heeft nog steeds geen kandidaat gestrikt voor het optreden in Tel Aviv. Dat laat comitélid Jan Smit weten op NU.nl. Bij voorgaande edities was nu al lang bekend wie het podium zou gaan bestijgen. De afgelopen vier jaar waren de inzendingen voor het Eurovisie Songfestival al veel eerder bekend: die van Waylon op 9 november, OG3NE op 29 oktober, Douwe Bob op 22 september en Trijntje Oosterhuis op 10 november.

Smit lijkt enigszins geprikkeld over de huidige situatie. “De media forceren enigszins dat wij namen gaan noemen. Daar word je, en dan spreek ik namens mezelf, soms wel een beetje moe van. We kunnen wel zeggen dat we met tien mensen gebeld hebben of dat er gesprekken worden gevoerd, maar daar heb je niks aan.

Is er dan echt nog niemand bekend? “Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat we nog niemand gevonden hebben. Je hoeft pas in maart bekend te maken wie er gaat zingen. We hebben verschillende nummers beluisterd, krijgen nog steeds nummers binnen en er worden ook nog steeds mensen aangeboden.

De keuze voor het nummer is volgens Smit al voor 50 procent rond. Daar moet dan nog een artiest bij worden gezocht. Dat hoeft dit jaar niet per se een bekende naam te zijn, aldus de volkszanger op NU.nl.

Foto: Ruud Baan, AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen