Tijd dringt: nog stééds geen kandidaat Songfestival

Geplaatst op Sat 05 Jan 2019 om 8:30

Het Eurovisie Songfestival is al over vier maanden, maar de AVROTROS heeft nog steeds geen kandidaat gestrikt voor het optreden in Tel Aviv. Dat laat comitélid Jan Smit weten op NU.nl. Bij voorgaande edities was nu al lang bekend wie het podium zou gaan bestijgen. De afgelopen vier jaar waren de inzendingen voor het Eurovisie Songfestival al veel eerder bekend: die van Waylon op 9 november, OG3NE op 29 oktober, Douwe Bob op 22 september en Trijntje Oosterhuis op 10 november.

Smit lijkt enigszins geprikkeld over de huidige situatie. “De media forceren enigszins dat wij namen gaan noemen. Daar word je, en dan spreek ik namens mezelf, soms wel een beetje moe van. We kunnen wel zeggen dat we met tien mensen gebeld hebben of dat er gesprekken worden gevoerd, maar daar heb je niks aan.

Is er dan echt nog niemand bekend? “Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat we nog niemand gevonden hebben. Je hoeft pas in maart bekend te maken wie er gaat zingen. We hebben verschillende nummers beluisterd, krijgen nog steeds nummers binnen en er worden ook nog steeds mensen aangeboden.

De keuze voor het nummer is volgens Smit al voor 50 procent rond. Daar moet dan nog een artiest bij worden gezocht. Dat hoeft dit jaar niet per se een bekende naam te zijn, aldus de volkszanger op NU.nl.

Foto: Ruud Baan, AVROTROS
59 Reacties op “Tijd dringt: nog stééds geen kandidaat Songfestival”


 1. K. Boem

  Ik vind dat we Appa naar Israel moeten sturen namens Hollandistan.

 2. Sergio

  Sla gewoon een jaartje over..

 3. Mike

  Ik hoop toch niet dat ze weer gaan teruggrijpen naar een typische TROS-artiest…

 4. Leo

  @Mike
  Het maakt niet uit wie of wat er staat of uit welke hoek. Gewonnen wordt er toch nooit.
  Maar we moeten er ieder jaar per se bij zijn, vindt de Staatsomroep.
  En no matter hoeveel het kost, want de burger betaalt er sowieso toch wel verplicht aan mee.

 5. Marcktv

  @Leo, stel we doen niet mee..hebben we dan allemaal een tientje extra op het loonstrookje?

 6. Tim

  Gewoon Armin en Sharon of Within Temptation sturen met een EIGEN zelfgeschreven nummer, dan komt het goed

 7. Roebel

  Dus de artiest mag niet zn eigen lied schrijven?
  Tino Martini dan?

 8. Doe

  Nummer is al bekend, voor de afwisseling opzich goed. Hopelijk wel goede schrijver dan. Misschien kan Waylon of Anouk het geschreven hebben geschreven (of weer compleet focusrn op de act) en willen ze de winnaar van de voice het laten doen. 2 maanden oefenen lijkt me kort, maar zou opzich misschien wel is goed zijn, kan het daarna langer een hit zijn.

 9. Bep

  Ja, goed idee, gewoon eens overslaan….

 10. Henk

  Maak weinig uit wie het wordt, het liedje is bijna altijd suf. Wij staan elk jaar weer voor paal.

 11. Annoniemus

  Ik zou Annie Schilder sturen .

 12. Annie

  @Doe

  Eeeh… natuurlijk.

 13. Robbie

  Item voor nieuw programma; Talentenjacht voor songfestival! Geen idee of het aanslaat. Zelf hou ik helemaal niet van dit soort programma’s. En al helemaal niet van het songfestival.

 14. Klaasje

  Met Anouk en Ilse/ Waylon was er n opleving. Daarna is het weer ingestort.
  N echte goede artiest durft zich daar ook niet voor te lenen. Waylon durfde vorig jaar zn nek uit te steken en die werd afgebrand. Logisch dat goede artiesten niet in de rij staan.

 15. B-noniem

  Hij werd afgebrand door de keuze voor die rare dansers en door zijn houding. Die negatieve reacties heeft hij zelf afgedwongen.

 16. Henk

  Dat ligt voor het grootste deel aan de kwaliteit van de liedjes en de aankleding. Het lijkt wel of er Nederland niet mag winnen. De kleding is te uitzinnig en de liedjes ondermaats. Een mislukking zit ingebakken.

 17. Bas

  Er zijn pas 2 interne artiesten bekend: Armenië en Cyprus.
  Ook België, Rusland, Griekenland, Azerbeidzjan, Ierland, Polen, Finland etc. hebben nog niks bekend gemaakt. De afgelopen jaren was NL altijd de eerste. Er hoeft geen haast te zijn dus. Ik heb begrepen dat er meerdere artiesten met naam in de deze zijn. De omroep wil alleen ook keus in het lied. Afgelopen jaren mochten ze zelf kiezen, met als resultaat redelijke klassering bij de jury en onderaan bij de televoters. Dat wil men nu keren. Dus de omroep is er serieus mee bezig. Niks mis mee! We horen het wel ergens in februari !

 18. Annie

  @Bas

  Eeeh….. natuurlijk.

 19. Henk

  Welke liedje wordt nog gedraaid van het songfestival van de afgelopen jaren? Dat is Ein bißchen Frieden van Nicole. Een liedje uit 1982! Er is genoeg talent in ons land om een soortgelijk liedje te brengen en dat succes te evenaren. Maar het gebeurt niet. Er komt weer iets waar niemand echt blij van wordt.

 20. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Ik zeg: Sieneke!

 21. Bas

  @Annie; hoe zit het dan!?
  @Henk: een nationale finale dan weer terug, zodat er gekozen kan worden. Echter grote namen willen dan niet mee doen. Al weten we dat dat ook geen garantie op succes is, zie Trijntje. Jouw favoriete songfestivalzangeres komt naar NL. Op 6 april treedt ze op in AFAS Live tijdens Eurovision in Concert

 22. west

  Als men nu eerst die televoters systeem zouden opdoeken , alleen een vakjurie zou het festival geloofwaardiger maken .Tele voting is altijd oneerlijk
  voorbeeld De Turkse gemeenschap mag in een land buiten Turkijke op zijn land stemmen dus dat zijn er altijd meer dan Nederlanders die elders in Europa wonen !

 23. Luuk

  @west Turkije doet al jaren niet meer mee

 24. B-noniem

  Euphoria, Calm after the Storm en Slow Down hoor ik om de zoveel tijd nog steeds voorbijkomen op de radio.

 25. west

  @ HENK traditionele songs zijn taboe voor vele, moet altijd hitgevoelijge popmuziek zijn door popartiesten, vraag me af waarom??
  wat mankeert er aan een mooi gezongen lied? Iedereen wist het zo goed… het nummer van Nicole werd tot de bodem afgekraakt door de pers de bookmakers en de mensen die er verstand van hadden , maar het werdt nr 1 ..
  Het songfestival is een groot feest moet ook blijven, maar wel op een manier dat andere muziek stijlen ook een kans maken om er een vakjurie in te zetten
  en geen televoters . en het traditionele lied mag wat vaker ingezet worden
  want die maken met televoters weinig kans !!

 26. Simon

  Misschien gaat Jan Smit zelf naar het songfestival?

 27. Tv junkie xl

  @Simon alsjeblieft niet zeg..

 28. KleinOma

  Back to basic. Alleen nog liedjes in eigen taal en live opgevoerd zonder toeters en bellen. Laat pure kwaliteit weer de boventoon voeren.

 29. Josien

  En als we dan een goede inzending hebben Waylon dus vorig jaar word hij door eigen pers afgekraakt. Stefan Raatgever van het AD had voor de dansers zijn mening al klaar. Niets was goed. Het nummer het album de live optredens. Raar hè dat niemand meer wil.

 30. robb

  Stuur eens een volkszanger zoals Tino Martin of een rapper eens totaal iets anders dan die liedjes wat vlees nog vis is .

 31. Stefan

  Kan jan Smit opflikkeren uit die delegatie. Hij is zo niet muzikaal en heeft er zo geen verstand van. Zijn goede vrienden 3j s waren de meest slecht scorende act ooit voor Nederland. Dan lees ik ook overal dat ze die hou tube muts hadden gevraagd. Die gelukkig nee heeft gezegd.

 32. west

  Maribel uit Volendam zou het best goed doen een hele goede zangeres, of Carola van BZN zij hebben hun kwaliteiten wel bewezen
  Jammer dat BZN / THE CATS niet als groep meer bestaan deze hadden hoge ogen gescoord!! zij waren toch de beste artiesten uit Volendam die er ooit geweest zijn!

 33. Gijpie

  Stuur die vier gastjes! Hoe heten ze ook al weer?

 34. Wilfjed

  Ja! De jeugd van tegenwoordig bedoel je rene

 35. Gijpie

  Ja leuk man, donde esta genietos

 36. liefkleinhertje

  Nadat het hele land een plee figuur heeft geslagen met stoere Hannes (Waylon)
  zullen we nu wel om de diversiteit in ere te houden een vrouw krijgen en volgens Ronald Molendijk kunnen die er geen zak van.(en gelijk heeft ie)
  Om een vrouw te sturen heeft het voordeel dat we niet in de finale hoeven te staan des te eerder zijn we uit ons lijden.
  We zouden Trijntje Oosterhuis voor de zekerheid dus nog een keer kunnen sturen mocht die niet kunnen of willen nemen we gewoon Marc-Marie huijbrechts (piepkuiken).
  Als wij dus dat ranzige piepkuiken sturen en het zit mee worden we voor 5 jaar geschorst dan zijn we voorlopig van deze stuitende discussie verlost als onze zogenaamde deskundige Paul De Leeuw ook weer onze huiskamer licht te bedoezelen.

 37. Johán

  Dit is een totale non-wedstrijd. Bomvol vriendjespolitiek, homofielen en politiek correcte boodschappen. We moeten niet meer gaan

 38. Gijpie

  Ah joh Johan, wind je niet zo op man. Een hoopje C-artiesten die een liedje zingen. Prima toch. Ha Ha

 39. Gijpie

  HahahahahahahahahaHahHahHahahhhaha

 40. robb

  Naam en faam tellen niet ,ga er ook niet voorzitten om een nummer te maken maar pak een die al op de plank ligt en zoek er iemand bij bv Jim van der Zee met zijn mooie warme stem.

 41. Klaasje

  Ik denk dat de nieuwe LUV gaat…..

 42. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Het songfestival vindt dit jaar plaats in Israël, misschien is dat de reden dat ze geen artiest kunnen vinden?

 43. Mark

  Davina Michelle heeft ook bedankt. Jammer was de enige logische inzending…

  (bron: AD)

 44. Donald Dumb

  Nou en?
  Niemand wil zich meer voor paal zetten op die oneerlijke corrupte liedjeswedstrijd.
  Een beetje artiest wil zijn/haar goede naam niet te grabbel gooien.
  Niet meer meedoen lijkt me n prima plan.
  Ik wil mijn belastingcenten hiervoor niet gebruikt zien worden.

 45. Johannes

  Deze liedjeswedstrijd slaat nergens op. Er wordt op grond van politiek gekozen. Wie kijkt hier nu naar. Ja, de gays. Verder niemand.

 46. west

  De tijd dringt? De meeste maken pas eind februari/begin maart hun artiest bekend, dus ze hebben nog wel even.

 47. robbe

  Met Trijntje Oosterhuis stond Nederland echt compleet voor schut voor heel Europa. Stop met die onzin wat alleen maar klauwen vol geld kost.

 48. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Zoveel mensen zoveel wensen.
  Zullen we om te beginnen een artiest sturen, of een groepje artiesten, die voor de verandering wél tegen dat showgeweld is opgewassen?
  Dus onze Kneus, van Waylon en Ilse, dat was een goeie act. Onverstoorbaar jezelf blijven. En wat er van Ogene overbleef, van de Volendammers, Trijntje met r jurk.. tamelijk veel ambitie en teleurstellende uitvoering.
  Charisma. Lef. Durf. Uithoudingsvermogen.
  En verder zoeken jullie het maar uit.
  Tijd voor een B i e r r r t j e . . . .

 49. Godefroy France

  ALI B. MET KEPPELTJE

 50. Broeder Alfred

  Die vieze ALI B. mogen ze ook voor een bus gooien, de smerige zandhaas. Wegwezen!!

 51. Broeder Alfred

  Jantje Smit is een smerige landverrader. De allochtonenvriend met schoensmeer op zijn domme kop.

 52. liefkleinhertje

  Ik denk dat het beter is om niemand te sturen dan die halve gare pleintjes rapper.

 53. Ergernis.nl

  Waar blijft de reactie van Driesje Roelvinkje? Die wil wel. Hij wel wij niet!

 54. Jodocus

  Stuur maar een zwarte lesbische Moslima in een rolstoel met een achtergrond koor van BIJ1 en GL leden. Wat er gezongen wordt maakt niet uit

 55. Hanzy 007

  Ik wil wel. Win zeer waarschijnlijk niet. Maar dat doet die “ bekende Nederlander” ook niet, dus kom maar op.

 56. Lies

  Davina Michelle? Alain Clark? Glennis Grace??

 57. Cheff1804

  Ik blijf erbij.. Davina Michelle!! Kan zeker goede inzending zijn!

 58. Wies

  @Robbe
  Nee, met O’GENE die op het podium ging staan janken, net na hun lied “Light and Shadows” te hebben gezongen, met daarin de regels Cry No More (dat ook in koeieletters op hun decor verscheen!) … Toen stond NL pas écht voor schut.

 59. Joop55

  Snollebollekes.

  Hèhè.. moest er ff op komen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.