Albert Verlinde denkt dat Wendy naar SBS 6 gaat

Albert Verlinde denkt dat Wendy van Dijk haar man Erland Galjaard achterna gaat naar SBS 6. Hij wijst erop dat ze buiten The Voice om al haar programma’s is kwijtgeraakt sinds de RTL-exit van haar man. Dat heeft de showkenner gezegd op NPO Radio 1. Ook haar dierbare serie Moordvrouw is afgepakt van Van Dijk. “Als je gewoon gaat kijken hoeveel programma’s mensen nog buiten hun huidige programma doen, dan zie je dat er bepaalde trends zijn“, zo legt Verlinde uit.

Dat kun je in de gaten houden, aldus Verlinde. “Als je ziet: die deed altijd dat en dat en dat en nu is het alleen maar dit, dan is het vaak een teken aan de wand.”

De Mol vecht momenteel om de uitzendrechten van zijn eigen productie The Voice. Die wil hij van RTL naar zijn eigen SBS verhuizen. Is de talentenjacht belangrijk voor SBS? “Ja, wel belangrijk. Dat is natuurlijk het spel dat op dit moment gespeeld wordt. Er gaan al formules over, maar The Voice is een heel belangrijke formule.”

De kijker verhuist mee, denkt hij. “Er zijn natuurlijk formules genoeg verhuisd in de loop van de tijd. All You Need Is Love was gewoon een publieke-omroepprogramma en dat heeft nu een RTL-profiel.”

Gaan zowel Martijn Krabbé en Wendy van Dijk mee? “Nee, dat denk ik niet. Niet allebei, maar een van de twee zou zomaar kunnen. Wendy, ja. Dat zou zomaar kunnen.”

Verlinde denkt niet dat RTL als een kaartenhuis instort. “RTL is een ongelooflijk goede beweging aan het maken. Ze zijn zich aan het herpakken en proberen minder afhankelijk te worden van John de Mol. Dat is een leuk spel. RTL is een volwassen bedrijf en als John daar weggaat, stort echt niet de heleboel in elkaar.

Het contract van Van Dijk loopt af in juni. Krabbé heeft eerder al aangegeven niet weg te willen bij RTL, ook als hij daardoor The Voice verliest.

Lees ook: Wendy van Dijk denkt dat Voice in 2019 nog bij RTL zit (24 december 2018)

Foto: KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen