Ster-baas Frank Volmer: ‘Sven Sauvé maakt denkfout’

Ster-baas Frank Volmer vindt dat RTL-baas Sven Sauvé een denkfout maakt als hij pleit voor de afschaffing van reclame bij de publieke omroep. Dat zegt hij in een interview met frank.news. Sauvé wil dat er een einde komt aan de Ster, zodat er meer geld naar RTL vloeit, maar Volmer begrijpt er niets van. “Daar maakt Sven Sauvé echt een denkfout. Als je morgen geen reclame uitzendt op de NPO dan gaat het kijktijdaandeel van de NPO omhoog ten koste van de concurrentie.

RTL wint niets met het afschaffen van de Ster, meent Volmer. “Ik geloof niet dat RTL het verloren kijktijdaandeel kan compenseren met hogere prijzen. Bedrijven gaan toch niet accepteren dat de prijs omhoog gaat terwijl de performance omlaag gaat? En dat zeg ik niet als Ster-baas, maar dat zei ik ook in mijn tijd bij De Telegraaf.”

Er is ook hevig verzet tegen de online activiteiten van de NPO en de online reclames die daarbij horen. “Je kan vragen stellen of de NPO op allerlei kanalen aanwezig moet zijn, maar als ze er zijn dan moeten ze ook reclame uitzenden want een NOS-app zonder reclame is grotere concurrentie voor Volkskrant, Telegraaf en NU.nl.

Ik denk dat het niet in het belang van adverteerders en mediabureaus is om de Ster af te schaffen. En vergeet niet dat de kijktijd lineair op radio en TV daalt, maar we hebben aan de digitale kant een enorm potentieel.

Het interview met Frank Volmer kunt u lezen op frank.news.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen