Spanning bij DanceSing: stijgen of dalen de kijkcijfers?

SBS 6 kondigde DanceSing met zó veel bombarie aan, dat de kijkcijfers van de nieuwe donderdagshow vorige week bijna alleen maar konden tegenvallen. Er keken 714.000 kijkers (12,8 procent) en daar was jurylid Gordon ‘niet superblij’ mee. Wel lieten hij en collega Trijntje Oosterhuis weten een stijging van de kijkcijfers te verwachten. “Ik denk dat de cijfers komende weken omhoog gaan!“, riep Gordon. Maar gaat dat ook gebeuren? Dalen of stijgen de kijkcijfers vanavond?

Matthijs van Nieuwkerk noemde de PR-campagne van DanceSing woensdag in gesprek met John de Mol ‘overstuurde ketelmuziek’. “Dat klopt, maar dat is het enthousiasme van sommige mensen die bij de opnames gezeten hebben, bijvoorbeeld Gordon. Hij komt uit de opnames, plant interviews en reageert op z’n Gordons. Je kunt niet alle 1.600 medewerkers in de gaten houden“, aldus De Mol.

DanceSing bleek uiteindelijk een beetje 13-in-een-dozijn. “Dat mag je vinden, maar ik denk dat het online heel positief benaderd is. Met uitgesteld kijken zijn we over de 800.000 kijkers gegaan en 18 procent marktaandeel is echt heel goed voor SBS. Het interessante is dat als je naar de minutenanalyse kijkt, dat je ziet dat het kijkersaantal over die twee uur groeit. Het zijn allemaal positieve signalen.”

Is De Mol nou echt tevreden met 800.000 kijkers? “De tijden zijn veranderd. Ik ben niet blij, maar in elk geval niet ontevreden.”

Kijk naar het lijstje met programma’s die de miljoengrens halen. Die is veel kleiner geworden. Ook Goede Tijden dat vroeger lachend elke dag 1,6 miljoen haalde, haalt nauwelijks nog de miljoen. Het is de nieuwe magische grens geworden. De tijden veranderen.”

De tweede DanceSing is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Lees ook: SBS verliest geloofwaardigheid na DanceSing-bombarie (13 januari)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen