SBS 6 houdt vast aan onderbreken films

Geplaatst op Tue 08 Jan 2019 om 14:45

SBS 6 houdt vast aan het onderbreken van films voor het late nieuwsblok met Hart van Nederland en Shownieuws. Dat laat de zender weten aan De Telegraaf. De bizarre, langdurige onderbreking van films is SBS 6-kijkers al jaren een doorn in het oog. Er was een tijd dat de zender dit vanwege de felle kritiek niet meer deed, maar tegenwoordig zijn filmkijkers weer de klos. De zenderleiding kiest hier voor vanwege het streven ‘om de vaste programma’s zoveel mogelijk op een vast tijdstip uit te zenden’.

Een woordvoerder van SBS laat weten: “Bij een film die langer dan twee uur duurt, kan het dus gebeuren dat deze onderbroken wordt voor Hart van Nederland.

SBS 6 kreeg zondag veel kritiek op de uitzending van Titanic. Die film duurt al ongelooflijk lang, maar was door de onderbreking door Hart van Nederland en Shownieuws al helemaal niet vol te houden.

Veel kijkers haakten af, mede omdat de onderbreking niet stond aangegeven in de programmagidsen. SBS 6 zegt dat te betreuren.

Foto: SBS
34 Reacties op “SBS 6 houdt vast aan onderbreken films”


 1. Remco

  En terecht. HvNL en shownieuws brengen iedere dag belangrijk nieuws. Dit mag niet gemist worden!

 2. Dirk

  Niet meer naar deze bagger zender kijken

 3. Dus

  John de Mol weigert de kijker dus serieus te nemen. Daarom gaat het nooit wat worden met SBS zolang Talpa de scepter zwaait.

 4. Rukaap

  Ik vind dit ongelooflijk lomp, zo krijg je nooit een zinkend schip weer varend…prutsers!

 5. scott_0

  Ze doen maar lekker. Films die ze al 10 keer hebben uitgezonden en dan nog reclame er doorheen blaffen ook.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat Remco zegt.
  Je zit geweaun de hele avond te wachten tot Shownieuws op SBS6 begint.
  Van ons mag die film eigenlijk wel helemaal geskipt worden, eerst lekker lang reclame, dan lekker languit op de bank Nieuwsblokje en Shownieuws kijken en daarna weer lekker lang reclame.

  Je kan zeggen wat je wilt, maar je steekt best veel op van reclame.
  Zo durven wij te stellen dat bijna alles van wat we weten voor meer dan de helft belangrijke info en weetjes uit reclameblokken afkomstig is.
  SBS-Université zogezegd. Wijs geworden door niet te zappen. Poink.

 7. Annoniemus

  T gaat al niet best met 6 en dan toch kijkers blijven irriteren met onderbreken van films , ook die ellenlange reclameblokken jaagt kijkers weg , ook die teasers van al die niet bekeken programma’s trekken de kijkers slecht !!!!! #johnluisternaarjekijkers

 8. Mark

  Zijn altijd Tókkies die zeuren. Hebben de film waarschijnlijk al 200 keer gezien (moet ook haast wel met zo’n oude film die al 50 keer op tv is geweest) en nog zeiken. Ga je ‘m toch lekker bij de Blokker halen voor 1 euro. Of vorig jaar kreeg je ‘m voor niks bij iets in de aanbieding.

  SBS kan er ook voor kiezen om de hele lange films op NET 5 te zetten. Of wachten tot kerst of oudejaar als er geen HvNL is. Of voor één keer schrappen dan. Was tenminste altijd het geval tijdens de kerst en op oudjaar.

 9. Curryworst

  Uitermate hinderlijk dat de hilarische en hoogst informatieve reclameblokken onderbroken worden door een film waarvan je al weet hoe het afloopt. Ja, het schip zinkt.

 10. Joep

  Dit doet SBS al 24 jaar. Non nieuws

 11. Alex

  Hoe kunnen kijkers klagen als niemand kijkt?

 12. Hermann Boring

  Dat ze die film voor de miljoenmijardste keer weer uitzenden bij gebrek aan eigen conent is al treurig genoeg. Ik hoor die De Mol al een jaar roeptoeteren hoe geweldig SBS wel niet gaat worden, vooralsnog weet ie dat nog goed verborgen te houden.

 13. eindregie

  Hoe slim is het om een tv groep met 4 zenders te kopen, als on-demand steeds maar meer gewild is ? Had een mooi Talpa platform opgezet, waar je zelf bepaalt wanneer je wat gaat zien.

 14. Deadly Viper

  Dacht dat John de Mol wel korte metten zou maken met dat simpele Hart van NL.

  Nu die ANP heeft opgekocht kan hij misschien met een echt SBS Nieuws komen.

 15. ome H

  Ik vind die klagers nog belachelijker, is toch al jaaaaaaren zo, kijk dan niet.

 16. uno

  @Deadly Viper, ”dat simpele Hart van NL”, nou jij hebt kennis van wat mensen interesseert, zeg. Dat programma is nogal behoorlijk populair, oen. J.de Mol zou wel gek zijn dat te gaan schrappen.

 17. Bart

  Als je niets doet met kritiek van kijkers wordt het nooit wat. Heel dom van ze!

 18. peter

  Sorry, maar wie kijkt er nu tegenwoordig nog rechtstreeks naar een film op de commerciele tv. Dat neem je op, of je kijkt een film via netflix. Niks is ergelijker dan die constante onderbrekingen, en op SBS ook nog extra onderbreking voor Piet Paulusma enz.

 19. KLM

  Ben klaar met die zooi die sbs heet

 20. Durfeenswat

  De film om 20:00 of 20:15 starten i.p.v. 20:30 kan ook nog. Dan kort je Utopia die avond wat in en in het weekend kan dat zeker.

 21. Vic

  Hoe simpel kan het zijn: van 20:30 tot 22:30 vertoon je de film op SBS6 en vanaf 22:30 gaat de film verder op Net5. Waarom kan dat niet?

 22. JB

  Ik hou vast aan het niet kijken van films via SBS6.

 23. Peter

  Tjongejonge dan heb je toch ook shit for brains als zenderleiding. Gek he dat het niks wordt, wat een k u t zender. Hopelijk is het snel voorbij met dat incapabele zooitje nono’s daar.

 24. Markent

  SBS mag een voorbeeld nemen aan RLT, die wel de programmering omgooit wanneer een film wordt uitgezonden.

 25. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wacht ff, wacht ff, het gaat nu wel een beetje snel nu. Dus, even resumerend.
  Door omdat de kijkert gewend is aan die horizontale programmering die dus al járen pestcommentaartjes opleverde, wil de alwetende sjon niet veranderen wat echt al al jaren-lang k ud is, namelijk die verrekte onderbrekingen van speelfilms met onder andere nieuwsblokjes, sjoonieuws en de weerman. Dan ben je volgens ons nogal ver verwijdert geraakt van de samenleving.
  Kan ons het schelen. Help die hele zender lekker de vernieling in. We kijken écht al sinds ongeveer 1996 nooit meer films op SBS6 vanwege die onderbrekingen. Kijk, wij zijn best flexibel. Hunnie zijn star. Barst. Doei. Next!

 26. Thanks

  @Puk van de Petteflet

  Je zit heel de dag reacties zolang als columns te plaatsen hier, ga eens een baan zoeken ofzo

 27. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Thanks.
  Goeie tip van jou.

  We zoeken nog een baan als columnschrijver ja.
  Dus als je nog wat weet…

 28. Paulus

  Goed zo John, dan kijken we niet meer.

  Net zo mislukking als Sport 7 en talpa TV (kan je SBS ook weer verkopen)

  Grote jongen!!

 29. Thanks

  @Puk van de Petteflet

  Begin je eigen courantje steek je energie daar lekker in want dit is gewoon energie verspilling

 30. gummetje

  Ik denk dat je beter zelf een baan kunt gaan zoeken, ”thanks”, ipv andere mensen af te branden omdat ze hier net als jij hun tijd verpesten. Niksnut !

 31. Bambi

  De meeste mensen kijken films toch al lang via andere kanalen. Of ze hebben de films die op tv voorbij komen al minstens 1x gezien. Je kunt als SBS je filmpakketje trouwens ook op een van je andere zenders uitzenden. Veronica is hier bij uitstek geschikt voor.

 32. Den Draaiert Joost

  Films duren niet langer dan 2 uur. Als je er een reclameblok inclusief aankondigen van andere programma’s of twee er tussenuit uit haalt dan zit je misschien aan anderhalf uur film en hoef je het niet te onderbreken voor dat o zo belangrijke programma.

 33. Meneer Kaktus

  Iets met togus en tong.

 34. Meneer Kaktus

  Dat SBS was niks, is niks en wordt niks. Klaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.