RTL-Kees: ‘Zwarte Piet wordt net zoiets als roken’

Kees van der Spek kan zich goed vinden in de anti-zwartepiet-houding van zijn nieuwe baas RTL. Hij denkt dat Zwarte Piet in 2019 nog abnormaler wordt. Dat laat de presentator weten op Twitter. Van der Spek vindt dat de mensen in 2019 een stukje positiever moeten worden. “Voor 2019: wees positief. Realiseer je dat je in het beste, mooiste, veiligste land op aarde woont. Mopper wat minder. Als je veel hebt moet je ook meer weggeven. En Zwarte Piet wordt net zoiets als roken.

Wat bedoelt hij precies met die vergelijking tussen roken en Zwarte Piet? “Eerst vindt iedereen dat het erbij hoort, maar langzaam maar zeker wordt het raar.”

Mensen die Zwarte Piet leuk vinden worden hartstikke zielig, voorspelt Van der Spek. “Ten opzichte van tien jaar geleden is roken steeds meer een sneue bezigheid geworden.

Van der Spek ergert zich sowieso wel vaker aan witte mensen. Hij las vorige week in het AD dat er in 2018 veel minder mensen vermoord zijn in Nederland dan het jaar ervoor. “Voor normale mensen: ‘Goed nieuws. Nederland wordt steeds veiliger’. Voor boze witte mannen: ‘Nepnieuws van linkse deugmensen’.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen