Domien vindt transfer Top 40 radioverrassing 2018

Geplaatst op Thu 03 Jan 2019 om 9:00

Niet het afscheid van Edwin Evers, maar de verhuizing van de Top 40 van Radio 538 naar Qmusic is de grootste radioverrassing van 2018. Dat vindt Q-dj Domien Verschuuren, vertelt hij aan RadioFreak.nl. Het is niet zomaar een hitlijst, benadrukt Verschuuren. “Ik vind dat écht een ding. Ik heb ontelbaar vaak naar die lijst geluisterd en vind het heel bijzonder dat ‘ie vanaf januari bij ons te horen is. En dat ik hem dan ook nog eens mag presenteren, is natuurlijk de kers op de taart.”

Gevraagd naar het radiomoment van het jaar, komt Evers ook niet ter sprake. Wat vond hij hét moment? “Het ‘live ontslag’ van Philip Freriks bij OVT vond ik ontluisterend. Een vreselijk gênant moment.

Verschuuren heeft met zijn overstap van NPO 3FM naar Qmusic het meest begeerde tijdslot van radioland (de ochtendspits) ingeruild voor het op een na meest begeerde (de middagspits).

Heeft hij ooit spijt gehad van zijn transfer? “Heel eerlijk? Nee. Maar vooral omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en ik het nu zo naar mijn zin heb bij Qmusic.

De radio-dj is bij Q helemaal in zijn element. “Ik vind het te gek. Al langer droomde ik van dat tijdstip en het is precies wat ik er van hoopte. Je kunt in de middag een perfecte mix creëren van terugblikken op de dag, vooruitblikken op de avond en alles wat daar tussenin en omheen zit.”

Het interview met Domien Verschuuren kunt u hier lezen.

Foto: Qmusic
24 Reacties op “Domien vindt transfer Top 40 radioverrassing 2018”


 1. Linde

  Heeft Domien de podcast van Patrick Kicken al gehoord? Domien krijgt er stevig van langs, net als deze site

 2. La Ma-Waaien

  Deze man kraamt ook precies de onzin uit die in het straatje vam z’n werkgever past. Authenticiteit nul.

 3. Mediaprak

  De persberichten afd. van Q maakt overuren.

 4. Rukaap

  Alleen nu nog luisteraars die naar die kneus willen luisteren

 5. Ingrid

  Doniemand is voorbijgegaan aan dé radioverrassing van 2018:

  Domien Verschuuren ziek thuis vanwege slechte luistercijfers

 6. 1,2,3,4,5,6,7,8,9, Tineke

  Q heeft inderdaad een mooie transfer te pakken met het binnenhalen van de Nederlandse Top 40.
  Het marktaandeel zal gestaag gaan stijgen op de vrijdag tussen 14:00-18:00 uur, ongeacht wie het gaat/blijft presenteren!

  Nu de Tipparade nog uit zenden Q, mag ook in het weekend, dan zijn wij helemaal tevreden !!!!!!

 7. Job de echte

  Het meninkje van Domien…. Grappig dat hij het zelf boeiend vindt…. Niemand mist hem als hij vandaag stopt…

 8. Paul van Deelen

  Top 40 was vroeger een instituut, klopt!

  Is helemaal om zeep geholpen door oncontroleerbare media.

 9. Woi!ter

  De Top 40 hoort bij Radio Veronica! En dat mag ook nog, maar wel ná 19.00 uur!

 10. Fred

  Verassend of niet is dat Tineke uit de week programmering werd gehaald. Door haar smeekbede mag ze nu een programma maken op vrijdag en zaterdag. Ron Brandsteder had op zaterdag het tijdslot 12:00 14:00 een fijn programma wat aardig werd beluisterd. Dit raakte hij kwijt door dat Tineke dat tijdslot kreeg. Wat tot veel verontwaardiging leidde. Ook Ron heeft zijn vaste luisteraars. Dit alles op NPO radio 5.
  Iedereen die wil horen hoe radio ook gemaakt kan worden mag eens luisteren naar: GOLD FM, deze is via het internet te horen.

 11. Fred

  Verassend of niet is dat Tineke uit de week programmering werd gehaald. Door haar smeekbede mag ze nu een programma maken op vrijdag en zaterdag. Ron Brandsteder had op zaterdag het tijdslot 12:00 14:00 een fijn programma wat aardig werd beluisterd. Dit raakte hij kwijt door dat Tineke dat tijdslot kreeg. Wat tot veel verontwaardiging leidde. Ook Ron heeft zijn vaste luisteraars. Dit alles op NPO radio 5.
  Iedereen die wil horen hoe radio ook gemaakt kan worden mag eens luisteren naar: GOLD FM, deze is via het internet te horen.

 12. L.

  Ik denk dat het vooral in zijn hoofd heel groot is. Vroeger was de Top40 inderdaad nog bijzonder. Tegenwoordig stelt het nog maar weinig voor.

 13. Ron

  Ik, ik, ik : “Ik vind dat écht een ding. ” Dat zeg je toch ook niet meer. Verder inhoudsloos gewauwel, typische Domien quotjes. Zo leeg als een huls, net als de persoon in kwestie….

 14. King

  Die Domien met verschrikkelijke piep stem moet echt verbannen worden van de radio! Heel veel mensen die er zo over denken en toch krijgt dit stukje vreten nog een podium.

 15. Rotop 40

  Boeiend.

 16. Joep

  Onbegrijpelijk dat Tineke de Top 40 niet mag presenteren op Q.

 17. StefanV

  Ik snap op zich nog wel dat Domien de verhuizing van de Top 40 als de grootste radioverrassing van 2018 beschouwt. Het is natuurlijk ook wel een dingetje: een hitlijst die al sinds mensenheugenis bij Radio 538 zit en nu ineens verkast naar een minder beluisterde zender.

  Ik ben zelf vooral benieuwd hoe de nieuwe hitlijst van 538 eruit ziet en of deze wezenlijk afwijkt van de Mega Top 50, de Top 40 en de incourante, lachwekkende kliklist die Single Top 100 heet.

  Tussen de regels door is afgelopen jaar veel kritiek ge-uit op de samenstelling van hitlijsten, waarin streams (afspeelbeurten op YouTube en Spotify) steeds zwaarder meetellen. Er staat een boel troep in de Top 40; muziek die totaal niet past bij Q Music en die zelfs luisteraars zou kunnen wegjagen.

 18. Joop55

  Top 40 gedumpt door wijlen de Mol, verkast naar de Belgische ambassade in de ether met een 2e hands presentator achter de microfoon.

 19. lo

  “Domien verbond het land met zijn tranen”, als je dat over je laat zingen als je marktaandeel 2,5% is, ben je gek.

 20. Pakalu Papito

  Alsof de top 40 tegenwoordig nog relevant is :D

 21. Fred

  Joep, Tineke had een aanbieding van John de mol om naar radio 10 te gaan.
  Dit had de radio transfer van het geworden. Helaas, Tineke zag er van af. Dit en andere verhalen lees je o.a op radiotrefpunt en spreekbuis.nl. Ook lees je daar dat Bart v.leeuwen naar radio 5 gaat. Dit programma, het theater van het senitment werd zoals bekent de nieuwe versie van terug in de tijd. Veronica stapte uit het publieke bestel en terug in de tijd stopte, en de KRO begon toen met dit toch wel legendarisch programma op radio 2 van maandag tot vrijdag van 20:00 tot 23:00. Ook dit programma moest weg op NPO radio 2. En kwam ook op NPO radio 5. Opvallend is dan ook dat Bart dit programma gaat presenteren.

 22. Ergernis.nl

  Je hebt radioverrassing maar zeker ook radioverassing.

 23. Dag

  Nog steeds op Vrijdag tussen 15.00 – 16.00 ?

 24. aammehoela

  Vrees ook het ergste voor Q. Als er teveel rommel oftewel rap hiphop e.d. in staat jaag je de luisteraar weg. Gebeurde ook al deels bij 538 die in de rest van de week overdag toch zeker een groot aantal hits niet draaide. Zelfs de nr. 1 van nu “Duurt te lang” hoor je maar amper bij 538. En dat is in dit geval jammer, een uitzondering op de bagger waarvan veel nummers in de top 40 staan. Toch opmerkelijk dat een bepaalde muziekstijl zoveel verdeeldheid zaait. Vooral tieners vinden die bagger geweldig, maar de overige luisteraars kunnen het gewoonweg niet aanhoren en terecht. Vreselijk die Ronnie Flex, Lil’ Kleine, Boef en weet ik veel hoe ze mogen heten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.