RTL 4 sluit niet uit dat John de Mol The Voice saboteert

Geplaatst op za 12 jan 2019 om 11:15

Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, heeft het gerucht gehoord dat John de Mol kandidaten heeft achtergehouden bij The Voice of Holland om die stiekem door te sluizen naar DanceSing. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. De Mol is met een leger advocaten bezig om The Voice los te wrikken bij RTL 4 en te verhuizen naar SBS 6. Bij die zender ging donderdag DanceSing in première en een aantal kandidaten daarvan zouden zich aanvankelijk hebben aangemeld voor The Voice.

RTL-ceo Sven Sauvé erkent dat dit verhaal de ronde doet, maar heeft geen concrete aanwijzingen dat Talpa kandidaten heeft achtergehouden. “Aan de kwaliteit van The Voice heb ik het dit jaar in ieder geval niet gemerkt. En als ik harde bewijzen zou hebben, had ik De Mol er op aangesproken.

Talpa laat aan de krant weten dat er ‘geen sprake van’ is dat er kandidaten zouden worden aangehouden en wijst erop dat DanceSing sowieso ‘heel andere mensen aantrekt’.

De tv-producent stelt: “Mensen die zich aanmelden om mee te doen aan deze programma’s hebben een sterke eigen mening. Zij zouden zich ook niet naar een ander programma laten praten.

Het is De Mol al gelukt om Dance Dance Dance en It Takes 2 weg te halen bij RTL, door de kosten van die programma’s te verhogen. Hetzelfde zou hij uit kunnen halen bij The Voice.

Het Telegraaf-artikel ’’De verbeten strijd tussen aartsrivalen RTL en SBS kan maar één winnaar opleveren’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
43 Reacties op “RTL 4 sluit niet uit dat John de Mol The Voice saboteert”


 1. Curryworst

  Stel dat het lukt om allerlei formats los te weken bij RTL4 en door te sluizen naar SBS6 dan krijg je dus twee zenders die middelmatig scoren: RTL4 verliest dan vele kijkers aan SBS6.
  Ik zie het niet gebeuren dat SBS6 een heel grote én gerespecteerde zender gaat worden. Staat toch bekend als campingzender of Tokkie-TV. Dat imago komen ze niet vanaf.
  Dus zit er niets anders op dan fuseren op termijn.

 2. Klaasje II

  Geef die rotzooi snel aan sbs. Dan ben je er vanaf en kun je je gaan richten op een eigen identiteit. sbs stikt de moord in dat soort programma’s die steeds minder gewaardeerd worden. Waarschijnlijk gaat dan de gun-factor weer naar RTL.

 3. Cor Vaan

  SBS : nare zender; altijd negatief , Talpa nare producent met die zure de mol die overal waar hij komt de sfeer verpest rn zorgt dat alles dat leuk is verdwijnt om kapot wordt gemaakt…,

 4. Hans

  John de Mol doet zijn naam eer aan en wordt terecht de Maffia-familie uit Hilversum genoemd.
  John de Mol de Holleeder uit Media-land.

 5. robb

  Heeft rtl 5 jaar later na een jaar al weer laten vallen .

  Dit is modder gooien naar talpa/de Mol.

 6. Sukk0l

  Als RTL slim is laten ze de Voice los. Programma is over z’n hoogtepunt heen.

 7. MENEER West

  @ CURRYWORST Jij leest alleen MC zeker , weet je wel wat je schrijft, Het is niet eens mogelijk Want ook politiek gezien moet er dan heel wat veranderen in de mediawet John de Mol heeft zelf gezegd dat het voorlopig niet kan , al zou hij het wel willen . was te lezen in tv totaal en medianieuws een half jaar terug
  En als het zou kunnen verdwijnen bijna alle bijzenders NET 5 SBS 9 RTL 5 RTL8 RTL Z
  blijft waarschijnlijk over RTL 4 RTL 7 SBS6 VERONICA want een tv bedrijf mag maar 4 tv zenders bezitten !

 8. Jan

  De mol is niet echt positief bezig, zenders kapot maken, want niet rtl wordt er minder van ook sbs. Kom met nieuwe programma’s. Ik ben bang dat sbs eerder kapot gaat dan rtl.

 9. Curryworst

  @West,
  Je bevestigt alleen maar wat ik zeg.
  Ik heb het over ‘fuseren op termijn.’ En jij hebt het over dat het voorlopig (politiek gezien, want Mediawet) niet kan maar dat J. de Mol het wel wil.
  Dus voorlopig niet maar op termijn wel.

 10. Joune

  Denk toch na. De Mol kijkt wel uit voordat hij een eigen programma benadeelt. Voor het geval je het vergeten bent: The Voice is van De Mol! Die Sauvé ziet ze vliegen. En dat is de algemeen directeur van RTL? Ai ai!

 11. Stief brown

  John probeert op allerlei verkeerde manieren zn zender op te krikken. John sr bij Pauw, Johnny bij Jinek, Gordon bij dwdd, Trijntje bij Jinek, etc.,etc.
  Het zou verstandiger zijn om de tijd energie te steken in het maken en bedenken van echte leuke programma’s. Hij krijgt op deze manier de publieke opinie tegen zich en als dat eenmaal gebeurt, zie ook Humberto, dan Kun je het vergeten. Dus voorlopig minder nadrukkelijk op tv je gelijk gaan halen

 12. Remi

  … Even een klein off-topicje … moet kunnen in dit media-forum ;)

  Piet’s winter-voorspelling;

  https://www.pietsweer.nl/piets-blog/2018/wintervoorspelling-2018-2019/?

  … Half januari is het intussen, dagen gaan alweer nadrukkelijk “lengen”,
  zon wint aan kracht … nou Piet, ik weet ’t effe niet ;

 13. Flexi

  Het probleem is dat de commerciele zenders aan het vissen zijn in een overvolle vijver. De doelgroep van commerciele zenders is over het algemeen flexibeler en minder trouw dan de conservatieve linkse bejaarde kijkers van de NPO. De doelgroep van de CO is dan ook deels overgestapt naar nieuwe media. Het is voor commerciele zenders niet meer mogelijk om te groeien in lineaire televisie. Een krachtenbundeling op termijn lijkt mij de enige optie. De NPO heeft dat probleem niet, want die krijgt een kleine miljard euro gratis, elk jaar opnieuw, afgeperst van werkende mensen (die zelf amper tv kijken)

 14. Toos

  Remi, sterf.

 15. Zaterdag

  Wat kan RTL liegen

 16. Joop55

  De Mol is van beroep een zakenman, en die doen er alles aan om tegenpolen tegen te werken, dus logisch.

  Als ik RTL was zou ik de The Voice voor 1 eurocent verkopen aan SBS6, wat een boutshow is dat geworden.

 17. Kerstman

  Als het niet zo is dan is dit laster en smaad…

 18. Flexi

  Joop55 kan alleen nog enthousiast en vrolijk worden van een nostalgische goelag of een klein rood boekje. Voor de rest ziet hij overal vijanden.

 19. J

  Ik denk sowieso nog 1 seizoen The Voice of Holland bij RTL4 volgend jaar. Daarna de vraag of het de Mol lukt naar SBS6 te halen. Maar los van dat denk ik sowieso goed voor RTL4 het na volgend jaar los te laten, is al over z’n hoogtepunt heen en dus na volgend jaar wel mooi geweest. Tijd voor vernieuwing.

 20. Flexi

  Joop55, wist je dat internet een vinding van het Amerikaanse leger is en dat jij dus zonder the us army geen zure anti kapitalistische reacties zou kunnen tikken? Denk daar maar eens over na!

 21. A.Zijn

  @J Je moet wel een heel programmaschema voor een tv seizoen vullen en dan kun je The Voice er maar beter bij hebben. Daarnaast heb je nog HGT en alles wat daarbuiten valt is eigenlijk overbodig. Ze gaan nu vol inzetten op Paul de Leeuw, maar dat wil je ook niet een heel seizoen op de buis hebben. Dat je als zender niet meer graag in zee gaat met Talpa snap ik volkomen, maar The Voice moet je echt vasthouden. De varianten op The Voice zoals de senior en kids versie vind ik dan weer minder van belang.

 22. liefkleinhertje

  Je hoeft de Voice niet te saboteren dat doen ze zelf wel ,2 snotneuzen die snel praten en dan heb je nog een stoere Hannes die met zijn steunzolen nog onder de 1.60 blijft.
  Die zingende broedmachine denkt dat ze nog wat voorstelt ook dat is zielig en grappig tegelijk .

 23. J

  @A.zijn: IK zie het ook wel voor me op deze manier:

  Vrijdag
  20:30 Actie/Politie serie’s (Judas/Baantjer/Moordvrouw/Mocro Maffia)
  21:30 Een tegen 100 / Weekend Miljonairs

  Zaterdag – amusement avond (zoals nu)
  20:00 Kees&Co/TV Kantine
  20:30 HGT (20:00 uur)/Oh Wat Een Jaar/Dancing With The Stars/All You Need/Paul Pakt Uit/Nr. 1 Show/Staatsloterijshow met Beau/ etc.
  21:30/22:00 Wie Ben Ik/Beste Kijkers/Praat Nederlands Met Me/Holland-België/ etc.

  Zondag
  20:00 Weet Ik Veel/Miljoenenjacht/De Weg Naar Het Miljoen
  21:30 Feelgood serie’s als Soof/Familie Kruys/Hockeyvaders etc.

 24. J

  Ik zie SBS6 in ieder geval nog wel Alles Mag Op…, De Jongens Tegen De Meisjes, Superkids en Ik Hou van Holland op de buis gooien.

 25. Mark

  Zit er dik in dat die kandidaten van alles is beloofd (ik maak je heel groot, ik zorg dat je sowieso in de halve finale terecht komt), misschien zelfs wel geld als ze voor SBS kiezen. En die gansjes zijn zo dom dat ze er nog intrappen ook. Het is dat je bij TVOH ook niks kunt winnen, want geen artiest scoort nog een hit na de finale. Vroeger stonden de hitlijsten vol met auditienummers uit TVOH (Sandra van Nieuwland met 5 nummers tegelijk in de Top 40, komt nu gelukkig nooit meer voor). Bij DanceSing valt meer te winnen: een plaat met RedOne. Je zou zo direct in de USA gelanceerd kunnen worden met die connecties die hij heeft.

 26. A.Zijn

  @J (mijn fantastische programma idee)

  Ik trek hem nog beter. Hierbij presenteer ik u het programma: De Alleskunner. In dit programma gaan we op zoek naar de persoon die de meeste talenten in zich heeft. Niks is te gek in deze avondvullende familieshow van het jaar. Een jaar lang heeft iedere Nederlander wekelijks de kans om het record te verbreken.De kijker kan wekelijks de optredens beoordelen in de app. Scoor je onder een vooraf vastgesteld percentage dan wordt je uitgesloten om nogmaals het record te verbreken.

  Op 31 december sluit de show af met een spectaculaire liveshow, waarin de kijker bepaalt wie van de 10 kandidaten met de meeste talenten de winnaar wordt van de show,waarin ze live een laatste poging doen voor de winst en daarmee een mooi geldbedrag in de wacht slepen.

  Setting: arena zoals bij miljoenenjacht (kan studio optreden zijn maar ook een vooraf opgenomen item op locatie)
  Presentatie: Art Rooijakkers/Katja Schuurman óf Carlo Boszhard/Chantal Janzen
  Startdatum: 4 januari 2020 t/m 19 december 2019 (slot op 31 december)
  Jury: geen. Alleen een voorselectie op internet/in de app om de uitzending te halen.

 27. Gwendolyn

  @A.Zijn Je wilt een programma uitzenden van januari 2020 tot december 2019. Is dat wat er bedoeld wordt met ‘terugkijken’? :)

 28. Joop55

  @ Flexi

  Je begeeft je op de verkeerde site, dit gaat over media, niet over ideologieën.

  Daarnaast heb jij überhaupt mijn reacties onder politiek gerelateerde topics wel gelezen? Je kwaakt nogal graag.

  Stem me leven lang al op D66, jij?

 29. A.Zijn

  @14:01 Ik had verwacht dat je dat wel zou begrijpen, maar ik zal volgende keer de correctie doorgeven.

 30. Molleeder

  Hans-11:37- oppassen, anders krijg je bezoek.

 31. Max

  hahahaha geweldig al die mensen die zeggen dat RTL nu eindelijk kan vernieuwen als ze veel programma’s loslaten. Ga toch weg, de enige zender die de afgelopen 100 jaar niks vernieuwd heeft is RTL en dat zal ook niet gaan gebeuren. Al die ellende programma’s het hele jaar door….

 32. Anoniem

  @Kerstman: De Telefraaf belt RTL en vraagt: “Hebben jullie gehoord dat Talpa kandidaten voor The Voice gebruikt voor DanceSing?”

  RTL zegt: “Ja, dat hebben wij gehoord, maar kunnen dir niet bewijzen.”

  Dat is dus GEEN smaad en/of laster:

 33. Lies

  Zou zomaar kunnen, dat er in de kaartenbak van ‘potentiele talenten’ gerommeld wordt. Je maakt je druk over geld, kijkcijfers en concurrentie meneer Sauvé.
  Maar ga mij nou niet vertellen dat je je druk maakt over de kandidaten die worden uitgebuit?

 34. Peanut

  Ik ben benieuwd hoe DanceSing het volgende week gaat doen. Ik vond het cijfer voor SBS redelijk goed eigenlijk. Op rtl zou het onder de maat zijn geweest. En dan The Voice: ik heb er nooit naar kunnen kijken, al dat opgeklopte enthousiasme en het overdreven acteren van de jury. Ik begrijp niet dat mensen in die autotune-show trappen. Maar ja, er wordt ook gekeken naar BzV, wat ik in die mate niet begrijp. Als ik RTL was zou ik The Voice nog een seizoen houden… maar dan totaal niet promoten. Dan mag SBS het daarna hebben.

 35. Boan

  Het motto van JdM: “If you can’t beat them, join them” … en hark de BN-ers/goed lopende programma’s van de concurrent binnen.

  Bij de NPO kennen ze ‘3Lab’, dat jonge programmamakers een kans biedt om hun creatieve ideeën te presenteren. Kijkers kunnen daarna stemmen op het beste programma-idee dat dat (mogelijk) een serieus gevolg krijgt. En zo krijg je niet alleen inzicht in de kijker maar vooral vernieuwing, niet alleen qua programma’s maar ook qua presentatoren. Vernieuwing houdt bovendien de gevestigde garde scherp.

  Kortom: ruimte maken voor het experiment waarbij er ook ruimte voor mislukkingen moet zijn. Bij SBS hebben ze het ‘mislukkingen’ deel al wel begrepen…

 36. Lies

  @Boan: yep. Vernieuwing, nieuwe presentatoren de kans geven, nieuwe formats etc. It all goes down the drain ones you join the Talpa family.

 37. Simon

  John is de Mol dus … jaja. Geloof er niks van.

 38. HanszWorsd

  Illuminati, conspiracy voor simpele zielen.

 39. vinn

  Ik zag bij Dancesing vooral kandidaten die al mee hebben gedaan aan bijv. TVOH of andere John de Mol producten (next boy/girl band, so you think you can sing etc.)

  De favoriet van de avond legde het bijv. in de eerste liveshow van TVOH af tegen Romy Monterio en zat in het team van Trijntje maar er werd niet over gesproken dat ze elkaar allemaal al kende.

 40. Snoep Dok ie Dog

  Sjon de Mol knokt gewoon voor zijn eigen gewin en prestige.
  Dat is normaal als ondernemer.
  Dat hij zo dominant aanwezig is is wel een probleem aan het worden omdat hij het maken van goede en nieuwe tv-programma’s verstoort met zijn enorme financiele vermogen.
  Als ik John zijn vader zou zijn, zou ik hem terugzetten op een zakgeld van 1 miljoen euro per jaar voor zijn bedrijf. Dan denk ik dat zijn creatieve vermogen weer actief wordt en bedenkt hij wel weer wat leuke dingen om naar te kijken.
  Teveel geld maakt blind.
  Ik heb wel respect voor wat John heeft bereikt…. hij is een volhouder en volgens mij ook best een grappig vent. (ik ben niet John de Mol zelf :) )

 41. John de Mol

  Heb ik nieeeeeeeee gedaan.

  De enige die me echt heb genaaid financieel gezien dan, is Gerard Joling.

  Die magere babystemzanger heeft ons zoveel laten lachen dat we de financiele kluts zijn kwijt geraakt, of kwam het van die vrouwenaftershave?

 42. Reficul

  Om alle concepten nog 1 keer uit te melken…

  – Afkicken with the stars (Wendy, Erland, Marc van der Linde etc) Big brother style
  – en de spinoff… Een zak poeier en nooit meer naar huis (with the stars)
  – Help mijn man is een Zenderbaas (erland, John de Mol).
  – BN’rs bungee-jumpen zonder touw..
  – So you think that albertsmusicals suck (gegarandeerde hitshow) vanuit de theaterhangar..
  – Een talentenjacht voor mensen met originele programma ideeen.
  – van soapie tot golddigger (kies maar een presentatrice)

  Jezus ik ben op dreef… Ik zie ze deze programma’s all pluggen bij koffietijd, ontbijtkoek TV, Twaalf uurtje .. 5 uur live …. Shownieuws … Boulevard en 6 inside…

  Discovery ID is een verademing… zelfs de herhalingen

 43. Joop55

  Flexi zijn antwoord blijft uit, zoveelste retard die enkel loopt te roepen maar een minimale inhoudelijke onderbouwing ontwijkt. Jammer gemiste kans, geloofwaardigheid onderuit = gediskwalificeerd. Next.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.