RTL 4 sluit niet uit dat John de Mol The Voice saboteert

Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, heeft het gerucht gehoord dat John de Mol kandidaten heeft achtergehouden bij The Voice of Holland om die stiekem door te sluizen naar DanceSing. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. De Mol is met een leger advocaten bezig om The Voice los te wrikken bij RTL 4 en te verhuizen naar SBS 6. Bij die zender ging donderdag DanceSing in première en een aantal kandidaten daarvan zouden zich aanvankelijk hebben aangemeld voor The Voice.

RTL-ceo Sven Sauvé erkent dat dit verhaal de ronde doet, maar heeft geen concrete aanwijzingen dat Talpa kandidaten heeft achtergehouden. “Aan de kwaliteit van The Voice heb ik het dit jaar in ieder geval niet gemerkt. En als ik harde bewijzen zou hebben, had ik De Mol er op aangesproken.

Talpa laat aan de krant weten dat er ‘geen sprake van’ is dat er kandidaten zouden worden aangehouden en wijst erop dat DanceSing sowieso ‘heel andere mensen aantrekt’.

De tv-producent stelt: “Mensen die zich aanmelden om mee te doen aan deze programma’s hebben een sterke eigen mening. Zij zouden zich ook niet naar een ander programma laten praten.

Het is De Mol al gelukt om Dance Dance Dance en It Takes 2 weg te halen bij RTL, door de kosten van die programma’s te verhogen. Hetzelfde zou hij uit kunnen halen bij The Voice.

Het Telegraaf-artikel ’’De verbeten strijd tussen aartsrivalen RTL en SBS kan maar één winnaar opleveren’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen