Gordon niet zo blij met kijkcijfers DanceSing

Gordon is niet heel erg blij met de kijkcijfers van DanceSing, het nieuwste paradepaardje van John de Mol op SBS 6. Dat laat de presentator weten op Instagram. Vooraf werd DanceSing gepositioneerd als de show die De Mols vroegere hits Big Brother en The Voice zou doen verbleken, maar de kijker stemde niet massaal af: met 714.000 kijkers was het programma de nummer vier om half negen. “Precies zoals ik voorspelde in DWDD. Ik ben niet superblij maar wel opgelucht!

Gordon hoopt dat de kijkcijfers de komende weken gaan stijgen, maar het lijkt erop dat veel mensen de show wat langdradig vonden. “Ik denk dat de cijfers komende weken omhoog gaan!

Zijn collegajurylid Trijntje Oosterhuis sprak vrijdag dezelfde verwachting uit bij Shownieuws. “We blikken terug met een onwijs positief gevoel over DanceSing. Hartstikke leuk en prima kijkcijfers die alleen maar beter kunnen worden de komende weken. En hoe hysterisch gezellig heb ik het naast mijn grote vriend Gordon? Volgende week weer kijken.

Bij Shownieuws waren ze lyrisch over de kijkcijfers. “De eerste kijkcijfers van DancineSing zijn binnen en dat gaat echt hartstikke goed, hè? 700.000 kijkers. Hatsikidee“, zei Shelly Sterk.

Bart Ettekoven: “Gordon zei bij De Wereld Draait Door nog te hopen op 600 à 700 duizend kijkers, dus dat is ruim gehaald.”

Shelly Sterk: “Hatsikidee. Daar zijn we blij mee!

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink denkt dat het een prima score is. “Ik heb gekeken. Het zag er mooi uit allemaal, maar het duurde naar mijn idee iets te lang. Ik vond twee uur een lange zit, maar dat vind ik van alle programma’s die op tv zijn: een uurtje, anderhalf uur is lang zat. Maar het zag er mooi uit, zeker, en ik denk dat ze met 714.000 kijkers ook wel tevreden kunnen zijn.

AD-diva Angela de Jong heeft er een hard hoofd in. Ze denkt dat de kijkcijfers gaan zakken, zegt ze op NPO Radio 1. “Het is niet onaardig hoor voor SBS, maar je weet dat het naar beneden gaat. Ze beloofden dat het fantastisch was.”

Overigens was DanceSing in de commerciële doelgroep 20 tot 54 jaar marktleider met 17,4 procent marktaandeel. Runner-up RTL 4 scoorde in hetzelfde tijdvak 14,7 procent marktaandeel en de nummer drie, NPO 2, 9,7 procent.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen