Robert Jensen: ‘Wendy heeft Erland keihard gebruikt’

Wendy van Dijk heeft Erland Galjaard keihard gebruikt om haar sterrenstatus op te krikken. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ze een halfjaar na zijn vertrek als RTL-baas in een huwelijskcrisis zijn beland. Dat zegt Robert Jensen in zijn podcast. Jensen is niet bepaald geschrokken van het nieuws over de crisis. “Ik ken Erland echt al jaren. De laatste tijd heb ik hem niet zo veel gesproken. Hij was ook een beetje gek geworden. Dat worden mensen altijd in die posities.”

De macht maakte meester van Galjaard, aldus Jensen. “Ik heb zo veel televisiedirecteuren meegemaakt die veel macht krijgen en op een gegeven moment doet dat wat met je en word je gek. Je wordt dan ook ontslagen of je gaat weg en dan kom je langzaam weer met je voeten op de grond. Het is een heel rare baan. Tv is een heel rare business.”

Van Dijk is volgens Jensen een bazenpoeper. “Erland kreeg die grote baan en toen sprak ik hem vaker. Toen kwam Wendy in het spel en kreeg hij een relatie met Wendy. Ik heb dat altijd heel raar gevonden. Ik heb er nooit in geloofd dat het echt was. Een man komt op een machtige positie en dan komt er een tv-presentatrice en die krijgen een relatie.”

Jensen voorspelde de huwelijkscrisis al. “Hij is vorig jaar zijn baan kwijtgeraakt bij RTL en toen zei ik al: ‘Ik zweer het je, binnen een half jaar zijn die twee uit elkaar.’ Dit is alleen maar zo’n showbizzding. Ik weet echt het fijne er niet van af, maar het feit dat ik het zo voorspeld heb bewijst hoe voorspelbaar het is. Het is gewoon zo opvallend.”

Volgens Jensen is Galjaard een #MeToo-slachtoffer. “Ga erin mee dat ik gelijk heb – ik zou niet weten waarom ik niet gelijk zou hebben: in hoeverre is zoiets als dit dan niet een #MeToo-verhaal? Maar dan omgedraaid.”

Ik ken mannen die hier kapot van zijn gegaan, maar dat wordt dan nooit gezegd in de work place. Ik heb wel eens gezegd tegen mannen: ‘We moeten de aanval ingaan en vrouwen beschuldigen van gedrag naar ons toe, want je weet nooit wanneer het gebeurt naar jou toe.’

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen