Robert Jensen: ‘Wendy heeft Erland keihard gebruikt’

Geplaatst op Tue 22 Jan 2019 om 11:15

Wendy van Dijk heeft Erland Galjaard keihard gebruikt om haar sterrenstatus op te krikken. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ze een halfjaar na zijn vertrek als RTL-baas in een huwelijskcrisis zijn beland. Dat zegt Robert Jensen in zijn podcast. Jensen is niet bepaald geschrokken van het nieuws over de crisis. “Ik ken Erland echt al jaren. De laatste tijd heb ik hem niet zo veel gesproken. Hij was ook een beetje gek geworden. Dat worden mensen altijd in die posities.”

De macht maakte meester van Galjaard, aldus Jensen. “Ik heb zo veel televisiedirecteuren meegemaakt die veel macht krijgen en op een gegeven moment doet dat wat met je en word je gek. Je wordt dan ook ontslagen of je gaat weg en dan kom je langzaam weer met je voeten op de grond. Het is een heel rare baan. Tv is een heel rare business.”

Van Dijk is volgens Jensen een bazenpoeper. “Erland kreeg die grote baan en toen sprak ik hem vaker. Toen kwam Wendy in het spel en kreeg hij een relatie met Wendy. Ik heb dat altijd heel raar gevonden. Ik heb er nooit in geloofd dat het echt was. Een man komt op een machtige positie en dan komt er een tv-presentatrice en die krijgen een relatie.”

Jensen voorspelde de huwelijkscrisis al. “Hij is vorig jaar zijn baan kwijtgeraakt bij RTL en toen zei ik al: ‘Ik zweer het je, binnen een half jaar zijn die twee uit elkaar.’ Dit is alleen maar zo’n showbizzding. Ik weet echt het fijne er niet van af, maar het feit dat ik het zo voorspeld heb bewijst hoe voorspelbaar het is. Het is gewoon zo opvallend.”

Volgens Jensen is Galjaard een #MeToo-slachtoffer. “Ga erin mee dat ik gelijk heb – ik zou niet weten waarom ik niet gelijk zou hebben: in hoeverre is zoiets als dit dan niet een #MeToo-verhaal? Maar dan omgedraaid.”

Ik ken mannen die hier kapot van zijn gegaan, maar dat wordt dan nooit gezegd in de work place. Ik heb wel eens gezegd tegen mannen: ‘We moeten de aanval ingaan en vrouwen beschuldigen van gedrag naar ons toe, want je weet nooit wanneer het gebeurt naar jou toe.’

Foto: SBS
45 Reacties op “Robert Jensen: ‘Wendy heeft Erland keihard gebruikt’”


 1. Steven

  Heeft hij geen ‘grappige’ bijnamen kunnen bedenken voor Wendy en Erland?

 2. Job

  Rustig blijven Robert, blijf op de bank zitten, ze komen eraan….

 3. M.

  Jammer he, de afgang van Robert Jensen, hij had echt in zich om een groot naam te worden maar hij greep zijn kansen niet, vernieuwde zich niet, bleef ongemanierde, in dezelfde varkenshok zitten samen met Angela de Jong en nu dit trieste einde van zijn carrière. Hij loopt met heel veel wrok en ontevredenheid.

 4. Hermann Boring

  Water is nat, sneeuw wit, gras groen etc etc.

 5. Ome H

  Namens de 97.999 andere kijkers, wie heeft hij vanavond op de bank zitten?

 6. Trudy

  Gieren om die Robert Jensen en Wendy is al lang de ….girl next door…. niet meer…..Gunfactor is allang weg ze werd niet voor niets Verwendy genoemd….

 7. Thomas

  Als je partner een workaholic is en ineens thuis komt te zitten dan geeft dat meestal spanningen in het huwelijk. Daar hoef je geen Jensen voor te heten om dat te kunnen voorspellen.

 8. Remi

  En opnieuw heeft Robert Jensen het volstrékt bij het rechte eind.

 9. liefkleinhertje

  Jensen dikke opgeblazen pedo-pad die geen wijf kan krijgen. Gauw weer je dwаngbuis aan hoor!

 10. liefkleinhertje

  Remi tiefush0erenloper!

 11. Edwin

  Belangrijkste vraag blijft: Wat vindt Angela hiervan?

 12. Boris

  Maar is Robert Jensen dan tv directeur geweest? Hij is nl ook gek.

  Maar even heel eerlijk, wat hij zegt had ik ook al voorspeld, er zit iets uitgekookts in Wendy.

 13. Klaasje v

  Haha….humor. Zegt de man die bij Wilders op schoot kroop in de hoop eens wat kijkcijfers te scoren.

 14. gtstfites

  wendy heeft erland keihard gebruikt lijkt wel een rebus
  brui = neu
  haha!!

 15. T

  Jensen heeft altijd geluk. Ook nu.

 16. B

  Alweer de spijker op de kop. Net als over vieze vuile Gansjela de Jong.

 17. Robert

  Jensen ziet het opnieuw goed.

 18. zeurpiet

  Wat een taal komt er uit dat kleinelievehertje.

  Maaruh MC, zomaar Belgische stukjes overtypen?

 19. 44

  Wie gebruikt nu wie hier voor aandacht?

 20. Woi!ter.

  Robert heeft gelijk.

 21. anoniem

  Robert

  ik ben blij met je

  je praat de waarheid

  deze huppelende levens verbrekende trutten

  ruim ze op met de waarheid te vertellen

 22. Huub

  Robert mag z’n handjes dichtknijpen dat de vrouwen waar hij op valt (nog) geen echte vrouwen zijn maar nog ietsjes meer in hun broekje hebben. Die doen dat soort dingen niet.

 23. Henk

  Wel origineel van Jensen om zijn rare praatjes via poppenkast te verspreiden

 24. Plessen

  Dit is de natuur, vrouwen gaan voor de aap op de hoogste rots. Gewoon een feit.

 25. Wiemer

  Jensen zal hier de waarheid op z’n minst schampen. Wendy lijkt me nóg kouder en berekender dan Jinek en natuurlijk wordt er geen vrouw oprecht verliefd op zo’n engnek als Galjaard. Nu Erland niets meer te vertellen heeft in medialand vindt Wendy het weer welletjes.

 26. klaas

  Wat heeft Wendy een dik hoofd gekregen. Dat is Wendy van Dijk toch op de foto bij dit artikel.

 27. Mol

  Robert heeft hier wel degelijk een punt.

 28. Mike

  Jensen is een kwal, maar hier heeft hij wel gelijk. Sowieso over mensen op hoge posities die vreemd worden. Dit zie je bijvoorbeeld in de bladenwereld bij hoofdredactrices. Die gaan zich op een gegeven moment gedragen als een polderversie van Anna Wintour inclusief snobistisch gedrag, het pronken met merken en een rap groeiende kloof tussen henzelf en het ‘gewone volk’ op hun redactie.

 29. Joop

  Je kunt aan de foto’s zien of MC de persoon in kwestie mag of niet.

 30. gaathemnietworden

  Robert Jensen mag dat vinden, maar we moeten het vooral niet als een serieuze mening beschouwen.
  Aandachtsgeile papzak die grossiert in mislukkingen op tv en radio.

 31. robb

  Wat een misbaksel is die Jensen.

 32. thom

  In de aanval? Jensen is toch gewoon homo?

 33. Gombal

  Natuurlijk worden mensen in hoge posities vreemd of een misbaksel. Om eerlijk te zijn vond ik die Wendy en die Galjaard wel bij elkaar passen. Al die inside stories ken ik niet, maar dit is mijn mening. Relaties spatten heel vaak uit elkaar nadat 1 vd 2 opeens thuis zit, of ook: een andere baan heeft.

 34. pip

  Zolang hij Wendy maar niet gebruikt want je weet het nooit met Homo`s.

 35. Robert

  @pip
  Bij Wendy stoot je alleen maar op botten.

 36. Peanut

  Wie is die man op de foto? 😁

 37. Cafeine

  Jeetje mc, wanneer gebruiken jullie eens een andere foto van Robert Jenssen. Deze is van 10 jaar terug. Bij nader inzien een lagere schoolfoto.

 38. Jippie

  Jensen is aan het afvallen.

 39. ivan

  Galjaard ging vreemd met zijn secretesse, Wendy snooof teveel en hij ne*kte alleen maar bot

 40. DE GENERAAL

  Jensen heeft gelijk.
  Coke de witte sloper.
  Slecht voor je, krijg je een bloedneus van.

 41. KINDERPARDON DRAMMER

  Welke man wordt niet gebruikt door een vrouw?

  Dat is gewoon het leven… je een beetje omhoog nheuken….. doen alle vrouwen.

 42. KINDERPARDON DRAMMER

  Wendy van Dijk voelt zich naar eigen zeggen goed, ondanks dat haar huwelijk met Erland Galjaard momenteel wankelt. De presentatrice probeert zich hierbij niet te laten meevoeren door de media-aandacht die wordt gegenereerd door haar relatieproblemen.

  “We maken allemaal minder makkelijke en makkelijke tijden mee”, vertelt Van Dijk (48) in RTL Boulevard.

  “Ik zit al meer dan 25 jaar in het vak en heb geleerd hoe ik moet omgaan met de buitenwereld en de verhalen die daar komen. Zolang we de binnenwereld maar klein houden met de kids en elkaar en dat daar alles helder is. ”

  De presentatrice, die dit jaar de overstap maakt van RTL naar SBS, wil geen uitspraken doen of ze denkt dat de huwelijksproblemen tussen haar en Galjaard worden opgelost. “Ik denk niet ver vooruit, kijk per moment en per dag. We veranderen als mens ook ontzettend, en ontwikkelen onszelf.”

  Wel is er volgens Van Dijk “nog veel liefde” tussen haar en de voormalig RTL-omroepbaas. “Welke kant het ook op gaat, er is veel liefde. En dat blijft altijd zo.”

  ‘Geen sprake van een scheiding’
  8 januari maakte het stel bekend dat hun huwelijk momenteel in zwaar weer verkeert. De presentatrice en Galjaard willen niet spreken van een scheiding. “Dat is erg voorbarig.”

  De twee proberen er nu met huwelijkstherapie samen uit te komen en de oorzaak van de problemen te vinden, vertelt Galjaard: “Of het RTL is geweest en de drukte rond mijn afscheid. We proberen erachter te komen en ook wat de oplossing kan zijn.”

  Van Dijk (47) en Galjaard (51) trouwden in september 2014 op Ibiza en hebben samen dochter Lizzy. Het stel woont samen in Nigtevecht, maar Galjaard verblijft momenteel regelmatig ook in zijn kantoor annex studio in Amsterdam

 43. Danielle Derek

  Gossie, dikke Robert probeert weer goedkoop te scoren en vergeet erbij te zeggen dat hij iedere vrijdag zelf wordt misbruikt.
  In het toilet van de plaatselijke gaybar.

 44. Ben

  Ze hebben elkaar gebruikt. Klaar.

 45. Peter

  Jensen is net een zuigeling die permanent aandacht vraagt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.