Rik van de Westelaken zwijgt in media over zijn jeugd

Rik van de Westelaken, presentator van de tv-hit Wie is de Mol, wil in de media geen enkele uitspraken doen over zijn jeugd. Dat laat hij weten in de Avrobode. Als Van de Westelaken gevraagd wordt hoe zijn thuissituatie was toen hij als jong kind opgroeide, weigert hij antwoord te geven: “Daar praat ik niet over, dat is privé. Ik kom uit een hartstikke leuk en stabiel gezin. Met een lieve broer en zus en lieve ouders. Maar ik merk dat als ik er meer over zeg, het soms uit de context wordt gehaald.”

Dan worden zij er weer mee geconfronteerd, aldus Van de Westelaken. “En dat vind ik vervelend. Dus ik heb met ze afgesproken dat ik niet meer over mijn familie praat.”

Het is niet zo dat Van de Westelaken geslagen is of mishandeld is. “Er zijn verder geen gekke dingen of trauma’s hoorMijn vader heeft jaren in de voedingsindustrie gewerkt als ingenieur en uiteindelijk als manager. Mijn moeder gaf yogales.

Van de Westelaken heeft een groot hart. Niet alleen voor zijn familie, maar ook voor eenzame mensen. “Sinds 2017 doe ik mee aan een maatjesproject in Amsterdam. Als maatje ga je op bezoek bij mensen die niet naar buiten kunnen omdat ze erg oud of ziek zijn.”

Elke maand breng ik bibliotheekboeken naar een chronisch zieke vrouw. Dan drinken we thee en kletsen met elkaar.”

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen