Peter van der Vorst vindt Jensen onderbuikspreker

Peter van der Vorst vindt dat zijn RTL-collega Robert Jensen wel heel erg zijn onderbuik laat spreken op televisie. Dat zegt hij in zijn column in Televizier. Van der Vorst ergert zich steeds meer aan het geschreeuw op tv. “Harde discussies zijn een vorm van amusement geworden. Het doel is niet meer de ander overtuigen van jouw argumenten, maar hem overtroeven en belachelijk maken. Kijk alleen al naar het nieuwe programma van Robert Jensen of naar Veronica Inside. Allemaal (onder)buiksprekers.

Mensen willen niet meer naar elkaars argumenten luisteren, meent Van der Vorst. “Ik kan me niet heugen dat ik iemand tijdens een discussie op televisie heb horen zeggen: ‘Ik snap wat je bedoelt en je hebt me aan het denken gezet.’”

Van der Vorst steekt de hand ook in eigen boezem. “Ik denk dat ‘wij van de media’ daar voor een belangrijk deel schuldig aan zijn. Aan iedere talkshowtafel worden mensen tegenover elkaar gezet die het vooral niet met elkaar eens mogen zijn, anders levert dat ‘saaie’ televisie op – denken we.”

Zelfs bij RTL Boulevard zijn we blij als twee deskundigen aan de desk met elkaar clashen; spannend!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen