Pittig duel: De Vries pakt Jensen aan na Wilders-special

Geplaatst op Wed 23 Jan 2019 om 9:15

Peter R. de Vries heeft Robert Jensen dinsdagavond flink aangepakt in zijn eigen talkshow Jensen. Hij sprak hem aan op zijn volstrekt kritiekloze interview met PVV-leider Geert Wilders. Dat was te zien in de uitzending op RTL 5. De Vries liet Jensen na de uitzending weten dat hij het interview erg slecht vond, waarop de talkshowhost hem uitnodigde om dat recht in zijn gezicht te zeggen. “Dus Peter weet het weer beter?“, begon Jensen plagend. De Vries: “Zoals altijd, hè?

De Vries heeft zich er flink aan lopen ergeren. “Ik had er al geen hoge verwachtingen van, maar kijk: ik heb laatst een keer een interview met je gelezen en daarin zei je geen journalist te zijn. Dat heb je op heel overtuigende wijze bewezen.”

Jensen: “En Godzijdank! Je kan me niet meer beledigen dan me een journalist te noemen. Ik dacht je kritisch zou zijn, maar ik heb nu een erectie, zo blij ben ik.”

Nou, dat is niet te zien“, kaatste De Vries terug. “Het was echt een buitengewoon kritiekloos interview. Slecht geïnformeerd ook. Ik had op een gegeven moment een beetje een idee dat ik naar een klucht zat te kijken van de dikke en de dunne, waarbij jij de onnozele Oliver Hardy was met een publiek dat álles leuk vindt en óveral om lacht.”

Zuur en humorloos

De Vries ergerde zich ook aan het publiek dat uitzinnig van vreugde was. “Ja, natuurlijk. Over elke stompzinnigheid barstten ze in lachen uit.”

Jensen: “Ik heb je uitgenodigd, omdat ik echt heel benieuwd ben wat je er zo aan stoorde. Ik vind het gewoon heel interessant hoe zure, humorloze mensen naar zo’n interview kijken.”

De Vries: “Ja, dat is lastig als je kennis van zaken hebt om dan naar zulke bullshit te kijken, ja.”

Jensen: “Ik denk dat dit een heel lang interview gaat worden. Jij mocht wat fragmenten uitkiezen en je begint al met de opkomst. Peter zit te kijken en zelfs de opkomst irriteert hem.”

De Vries: “Ik zat thuis te kijken en dacht: ligt het nou aan mijn tv, maar zoenen ze elkaar?

Jensen: “Nee, we hebben elkaar gevingerd. Nee, ik fluisterde hem in zijn oor: ‘Wat leuk dat je er bent.’ Het was namelijk zo’n oorverdovend applaus, in tegenstelling tot wat jij net kreeg.”

De Vries: “Nou, het zou heel erg passen bij de adoratie die je kennelijk voor Wilders voelt, dus ik wilde het even checken.”

Tendentieus en oneerlijk

De Vries vindt het het meest kwalijk dat Jensen de PVV-leider nergens op de feiten heeft gewezen. “Je hebt werkelijk geen kritische vraag of opmerking gemaakt. Dat vind ik eigenlijk een hele prestatie. Je laat iemand gewoon leeglopen.”

De misdaadjournalist besprak zijn kritiek puntsgewijs. Zo vindt hij het onzin dat geroepen werd dat agenten in ons land geen middelen hebben om op te treden tegen straatterreur. “Het gevaarlijke wat jij en Wilders doen is dat je iets roept en het publiek op de tribune en de kijkers thuis denken: ‘O ja, wat schandalig.’”

Jensen wees echter op een EenVandaag-enquete onder agenten. “Jij zit voor tonnen per jaar een beetje te blaffen vanaf de zijkant, maar deze mensen doen het werk. Zij zeggen: ‘Wij krijgen niet de middelen die we nodig hebben.’ Je legt hun mening naast je door.”

De Vries: “Jij komt met meninkjes en ik ben een fact finder. Dit is de manier waarop jij bezig bent: tendentieus en oneerlijk.”

Hitler

En zo ging het nog wel even door. Jensen: “Ik ben het niet overal met Wilders eens maar jij bent zo iemand die bij alles van Wilders al op rood gaat. Je moet ook toegeven dat jij zijn aanhangers nazi’s en racisten vindt en Wilders een potentiële Hitler vindt. Is dat waar of niet?

De Vries: “Dan ga je alweer voor mij denken. Nee, dat is niet waar. Ik vind Wilders op zich een verwerpelijke politicus. Geen misverstand daarover. Ik vind hem ook gevaarlijk door zijn volksverlakkerij, stemmingmakerij en stigmatisering. Het is een man die in het parlement met initiatieven als een kopvoddentax komt. Dat vind ik buitengewoon verwerpelijk. Die mensen die klappen als iemand een kopvoddentax introduceert zie ik als hetzelfde, ja.”

Ze gingen goed uit elkaar. De Vries: “Ik wil je ook nageven – laat ik ook een positief ding zeggen vanavond – dat ik het sterk vind dat je het aandurft om je te laten bekritiseren over de wijze waarop je dat interview hebt gedaan.”

Jensen: “Nee, Peter, absoluut. Zo moeten we ook met elkaar omgaan.”

Foto: RTL
55 Reacties op “Pittig duel: De Vries pakt Jensen aan na Wilders-special”


 1. Steven

  Waarom doet Jensen dit zichzelf toch iedere keer weer aan? Als zelfs Peter R de sympathiekprijs gaat winnen naar aanleiding van een interview, heb je echt een ernstig probleem.

 2. Privé

  Dit was een top duel, op punten gewonnen door JENSEN.

 3. Story

  Dit was een top duel, op punten gewonnen door De Vries.

 4. Boris

  Dit was een gênant duel, waar De Vries Jensen al binnen een paar minuten knock-out had geslagen met keiharde feiten.

 5. De stagiair van MC

  Wordt ‘godzijdank’ tegenwoordig met een hoofdletter geschreven?

 6. Henk

  In mijn buurt woonde een nieuwkomer die veroordeeld is voor meerdere zedenfeiten. Het heeft in bedekte termen in de regionale krant gestaan maar de zaak heeft verder geen aandacht gekregen. Hij had een westerse naam omdat hij een christelijke achtergrond heeft (waardoor het minder opviel) maar hij kwam uit Afrika en had een vluchtelingenstatus.

 7. Bob

  De Vries heeft gelijk als hij beweert dat Jensen niet voldoet aan de journalistieke normen. Als de begroeting al begint met een omhelzing, dan is al meteen duidelijk aan welke kant de interviewer staat. Jensen was inderdaad kritiekloos en stelde geen lastige vragen, aannames werden als feiten gebracht en kwesties werden panklaar door Jensen opgelepeld, waardoor Wilders ze alleen maar hoefde in te koppen. Dat neemt niet weg dat ik vind dat Wilders op veel gebieden het gelijk aan zijn kant heeft. Jensen heeft hem een slechte dienst bewezen door hem zo kritiekloos te interviewen. Ik blijf wel kijken naar zijn programma, want het lijkt gelukkig niet zo op al die andere standaard praatshows.

 8. Edwin

  Die dikke moet door RTL tegen zichzelf worden beschermd.
  Het andere geluid van een mongolide clown.
  Verschrikkelijk.

 9. Jippie

  Was weer een goede uitzending. Prima gedaan, Jensen. Uitstekend.

 10. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Beetje jaloers.
  Politiek is niet voor iedereen weggelegd.

 11. Will van Bil

  De Vries komt met een voorbeeld waar nog geen gerechtelijke uitspraak van is geweest versus een voorbeeld van Jensen dat QED is aangetoond. Hij blijft daar in volharden. Hij zet zich daarmeee opende stoel van der rechter. En is dus af. Wanneer je ego zó groot is dat het een loopje neemt met aannames en deze aannames tot waarheid maakt, tsja. Iets met een mand en vallen.

 12. Will van Bil

  Excuus voor de autocorrect fuck ups

 13. Bart

  @Boris Keiharde feiten wat betreft het interview misschien maar niet over de onderwerpen die er voorbij kwamen. Je hoeft het niet met alles eens te zijn wat Wilders zegt maar een feit is het dat sommige dingen toch echt wel waar zijn. Peter R. en politici van andere partijen negeren dit soort dingen in de samenleving volledig omdat men maar al te bang met Wilders geassocieerd te worden. Ik vind het jammer dat RTL(5) niet met een echte rechtse talkshow durft te komen. Jensen bedoeld het goed maar dit is niet de manier.

 14. Sven L.

  Was best een goed gesprek. Durven het beiden aan te gaan in ieder geval.

 15. Stront aan dek, nikkеr!

  Vies ventje die Peter.

 16. Klaasje v

  Heb maar n heel klein stukje gezien. Ben totaal geen fan van Jensen. Van wat ik gezien heb en hier lees, MC citeert altijd letterlijk, was t in ieder geval een spetterend gesprek. Met Peter als winnaar uiteraard.
  Bij DWDD, RTLLN en Jinek was het de saaiheid van de bovenste plank. Oninteressante gasten en onderwerpen. Paniek over 3 cm sneeuw was zo’n beetje het hoogtepunt overal.
  Wordt tijd dat er weer eens iets gebeurd in Nederland. Is kennelijk nogal saai momenteel.

 17. Domme Jensen

  tegen domheid is geen kruid gewassen

 18. Joop55

  Jensen en zijn klapvee hadden geen poot meer om op staan, uitgedist in den dop.

 19. Trudy

  Peter moet zich daar niet mee bemoeien we weten nu wel dat ie anti Wilders is…hou je bij de misdaad …denkt dat ie overal verstand van heeft…Jensen is geweldig!!! eindelijk een tegengeluid…met al die reetlikkers van links wordt je overspoeld Jinek DWDD enz…..elkaar de bal toespelen je wordt er misselijk van

 20. Ron

  Goed verweer van Peter, Jensen inhoudelijk en met argumenten om de oren geslagen.

 21. Cees

  Geweldige Tv!

 22. B-noniem

  Gordon zou een voorbeeld moeten nemen aan Peter R. de Vries en de confrontatie op tv aan moeten gaan in plaats van steeds heel laf op het laatste moment af te zeggen.

 23. Paul

  @B-noniem – Betreffende het afzeggen: dan moet je bij De Mol zijn. Niet bij Gordon.

 24. Jos

  De vries blijkt geen gelijk te hebben met het politie verhaal. Voor de mensen die het niet geloven. Kijk naar een het fragment van powned . Een pool die 3 politie agenten aanvalt en ook autos kapot slaat, zelfs met 3 agenten hebben ze niet genoeg middelen om die pool te pakken. Heel triest.

 25. Gerrit

  Jos, je hebt het bij het verkeerde eind. Ze hebben die middelen wel, maar je kunt ze niet allemaal zomaar inzetten. We hebben het hier over een doorgesnoven figuur. Die voelen geen pijn, dus die moet je helemaal kapot slaan om hem te stoppen. En dat mag niet.

 26. roeland

  Interessant om te zien dat in andere media Jensen als winnaar wordt aangewezen en niet Peter de Vries. Het geeft de richting wel aan wat hier rondneust.
  Ik vermoed dat het ook precies datgene is wat Jensen dus probeert aan te geven.
  Eenzijdig nieuwsvertier. Gelukkig trapt niet iedereen er meer in.

  De CD viert hoogtij bij de Vries en een hoop mensen hier. Tijd dat de voetjes op de grond komenen en men realiseert wat er in Nederland gebeurt.

 27. Deadly Viper

  Roeland, hou je bek, optoerkraaier.

 28. Twan

  Jensen kwam met feiten de Vries hoorde net als altijd zichzelf alleen.

 29. Deadly Viper

  Nee hoor Rieland, gewoon bij me in de po3p3rt svp, en droog graag.

 30. hiker

  Peter laat zich werkelijk overal voor gebruiken.

 31. Karel

  Jensen had kunnen zeggen dat Peter R voor Jos Brecht schijnbaar een andere mening op na hield maar ja zo slim en ingelezen is die Jensen niet.
  Verbaal gezien stond Jensen gewoon voor lul in z’n eigen één dimensionale showtje.

 32. briefkaart

  Peter heeft helemaal niet gewonnen en had helemaal niet moeten verschijnen, want dat was in zijn nadeel. Jensen heeft het schitterend gedaan, hij komt op dreef.

 33. robb

  Dat was toch een herhaling.

 34. Gastontritus

  Roeland, welke media wijst Jensen aan als “winnaar”? Ik kan het nergens vinden. Of is het een gevalletje fake news? Iets waar die Jensen adepten niet vies van zijn.

 35. Momo

  Wat een eng, walgelijk mannetje is die De Vries toch.

 36. wapp

  lol linkse peter r brengt alleen onzin wat links wilt, want bij peter is namelijk niets waar van alle officele onderzoeken zoals dat politie bang is op tetreden, volgens peter liegen alle 3500 agenten, want in de wet staat het dus dan zal het allemaal wel mee vallen(linkse gedachte goed) en ga zo maar door.

  dus hoezo valt peter r Jensen aan dan? zoals gewoonlijk valt peter r hard door de mand.

 37. Mark

  Peter Air gaat daar alleen voor het geld zitten. Man, man, man, wat géilt die op zichzelf.

 38. stem;pvv in maart

  De Vries is vvd he,,misselijk mannetje overgens

 39. Donald Dumb

  O ja Jensen die blaffende Deense dog die niet zoveel kijkers genereert met zijn programma…

 40. Joost

  @Dumb
  Je doet je achternaam weer ‘s eer aan. Jensen is gewoon een echte Nederlander.
  Dit in tegenstelling tot hetgeen jij bent, moslimknuffelaar.

 41. aammehoela

  Baudet is ook zo’n figuur. Leuk fragment gisteravond bij Jinek. Baudet die een CDA-vrouw toespreekt als iemand die “lekker schattig zo naief hoe ze over Rusland denkt”. Zij maakte hierna opmerkingen waar Baudet niet van terug had.
  Maar voor de nadenkende Nederlander moet het toch duidelijk zijn dat we met een halve landverrader te maken hebben. Volgens Baudet moeten we de Russen (Poetin dus) als een soort vrienden beschouwen en zijn alle negatieve berichten over hen onzin. Dus de Russen zitten niet achter de MH-17, niet achter spionge en infiltraties in Europese inlichtingendiensten, niet achter de Amerikaanse verkiezingen en zullen ze waarschijnlijk groot gelijk hebben met hun inval in De Krim. Echt een reden om toch vooral niet op het Forum voor Dictatuur te gaan stemmen. Ongelooflijk fragment dus hoe Baudet ontmaskerd wordt als een heel vervelend arrogant ventje.

 42. Donald Dumb

  Baudet heb ik al nooit serieus genomen.
  Die kan samen met Wilders en Jensen naar het asiel voor blaffende honden. En uiteindelijk een spuitje geven…valse honden moet je in laten slapen.

 43. Sum Ting Wong

  Kuddedieren stemmen idd niet op Baudet. Mensen die op basis van analyse en retrospectie een gebalanceerde keuze willen maken zullen het zeker overwegen om op hem te stemmen. Maar angstige kuddedieren durven geen broodnodige veranderingen aan, dat klopt.

 44. Vrijuit

  Summie, we zijn allemaal kuddedieren. Of je nou wil of niet. Een angstige kudde wordt gemend door Baudet, Wilders en Jensen. De rest die kan en durft na te denken, weet wel beter.

 45. Pietpiet

  Peter ging natuurlijk keihard onderuit met zijn aannames. Jensen kwam met de bewijzen. Een overduideljke winnaar. En wie zei vroeger in zijn show dat hij deed waar politie niet de middelen voor had?!! Precies, Peter zelf!!

 46. anoniem

  Non-held in de clinch met een andere non-held. Onze onmisbare dagelijkse portie Nederlandse televisie. :-)

 47. Robbie

  Jensen heeft gewonnen: heb ik verdorie toch sympathie voor De Vries. Nou bedankt Jensen!

 48. aammehoela

  Vrijuit, inderdaad. Wie het objectieve nieuws volgt en niet meteen uitgaat dat het fake-news is die weet dat hij niet op populisten moet stemmen. Genoeg voorbeelden in de wereld, zowel links als rechts, dat dit niet werkt. Ze hebben allen een probleem, ze kunnen niet tegen kritiek en blijven enkel en alleen aan de macht met dank aan het leger of door het manipuleren van verkiezingen.
  Baudet en Wilders willen de sancties tegen de Russen afschaffen, denken dat de mensheid niets kan doen aan klimaatsverandering en verheerlijken Trump, die voor bijna 6 miljard gulden een muurtje wil bouwen langs de grens. Wie dit beter bestudeert weet bij voorbaat al dat het grotendeels weggegooid geld is. Daar waar de muur wel een functie heeft staat er al een muur. Deels ook al door democraten neergezet! De meeste drugs komt de USA binnen via legale wegen, namelijk transport dat de grens passeert en uiteraard via de kust.

 49. Anita

  @aammehoela
  Blahblahblahblah.

 50. KINDERPARDON DRAMMER

  Jensen heeft gewonnen.

  Peter R de V. wel top dat ie kwam.
  Ik heb geweldige tv gezien.
  Ik heb zelfs Netflix laten staan hiervoor.

  Ga zo door Jensen… jij weet hoe interessante tv gemaakt kan worden.
  Suk John de Mol met zijn gaap talentenschows.. bah.

 51. steinberg Ischa

  Peter is tenminste eerlijk. Dit kan ik niet zeggen van Jensen. 

 52. J.Bouwmeister

  Hoe is het mogelijk dat de linkse kliek er altijd zo warpjes qa geld bij zitten?
  Zolang er Nederlandse gezinnen gedwongen naar de voetselbank moeten en asielzoekers helpen hoeven ze op mijn simpatie niet te rekenen.
  En met mij miljoenen Nederlanders.
  En dan figuren als p.r.de vries laten komen is voor mij laagdunkend.
  Ze hebben mij geleerd dat een naam met hoofdletters moet worden geschreven,maar die aandachttrekker verdiend dat niet.

 53. sax

  @vrijuit, net andersom, randdebiel.

 54. Jaja

  @j.Bouwmeister, goed punt !

 55. Vrijuit

  @sax
  Thu 24 Jan 2019 om 13:37

  Heb je dat helemaal zelf bedacht? Knap hoor!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.