Patty Brard en RTL komen er niet uit: ‘Pakket viel tegen’

Patty Brard heeft toch geen driejarig contract getekend bij RTL. Het programmapakket dat haar is aangeboden overtuigde niet genoeg. Dat heeft de tv-diva laten weten aan Albert Verlinde van 6 Inside. Brard en RTL maakten vorige week nog bekend dat ze een exclusief contract hadden afgesloten, maar niets is minder waar. Ze waren toen nog niet uitonderhandeld, maar vanwege het uitlekken van hun gesprekken in het AD, maakten ze de deal toch alvast bekend.

De deal is toch afgeketst, bevestigt RTL. “RTL was graag een intensieve samenwerking aangegaan, maar in goed onderling overleg is besloten dat Patty ook nog voor andere zenders programma’s blijft maken.

Hoe zit dit precies? Albert Verlinde heeft contact gehad met Brard en hij legde het de kijkers van 6 Inside dinsdag uit. “Het verhaal dat ik hoorde was dat het toch geen exclusiviteitscontract zou worden, dus ik heb Patty gebeld en gevraagd: ‘Wat is er aan de hand?’

Brard liet hem het volgende weten: “Ik woon eigenlijk op Ibiza. Ik heb wel een plekje in Amstelveen, maar ik wil zo veel mogelijk op Ibiza zijn. Als ik met RTL een overeenkomst sluit, dan wil ik wel een programmapakket hebben dat de moeite waard is om veel van huis te zijn.”

Daar zijn ze niet uitgekomen, aldus Verlinde. “En dat is eigenlijk hartstikke vervelend, want vorige week is door het voortijdig lekken van die onderhandelingen in het AD bekend geworden dat er een contract zou komen en dat heeft blijkbaar wat extra druk op die gesprekken gezet“, zegt hij.

Het programmapakket is gewoon niet wat ze zoekt. Ze blijven gewoon samenwerken, maar het exclusiviteitscontract waarop ingezet was gaat gewoon niet komen. Ik vind het mooi dat ze nu overal gaat kiezen waar ze de mooiste programma’s krijgt. Ze gaat veel voor RTL doen en voor andere zenders.”

Foto: NTR, Lilian van Rooij

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen