Philippe Geubels beseft dat tv-wereld grillig is

Philippe Geubels is door de geestige fragmenten van de Vlaamse versie van De Slimste Mens in korte tijd ook in Nederland bekend geworden. Deze week debuteerde hij zelfs met zijn eigen donderdagshow Is er een dokter in de zaal? op RTL 4. De tv-bazen zijn flink gecharmeerd van de komediant, maar hij realiseert zich dat de tv-wereld een grillige is, waarbij je zo weer op straat kan staan. Je wordt met een hoop bombarie binnengehaald, maar verdwijnt weer door de achterdeur.

Geubels houdt er rekening mee. “Da’s normaal, hè? Het is een commerciële zender. Ik maak ook nooit een langetermijnplanning. Voor mijn gevoel kan het nog steeds morgen gedaan zijn met mijn loopbaan. Jammer, maar geen ramp, hoor. Qua televisie bedoel ik. Het liveoptreden zou ik echt missen. Nu ik erover nadenk, doe ik dat toch het liefst“, zegt hij in het AD.

Hij doelt op zijn cabaretvoorstellingen, die niet bepaald goed gerecenseerd worden. “Spijtig dat recensenten, zeker in Nederland, zo’n duidelijke eigen visie hebben op wat comedy hoort te zijn. Het moet blijkbaar geëngageerd zijn en anders niet.

Van een diepere laag wil Geubels helemaal niets weten. “Ik heb het liever over seks. Of gewoon over de dagelijkse, huishoudelijke dingen.

Het AD-interview met Philippe Geubels kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen