Ook Albert en Gordon verbolgen over anti-homo-pamflet

De Nashville-verklaring waarin homo’s en transgenders expliciet worden afgewezen veroorzaakt behoorlijk wat controverse in ons land. Bekend Nederland staat massaal op tegen het krankzinnige pamflet en ook Albert Verlinde en Gordon zijn verbijsterd. Dat gaven ze maandagavond aan in 6 Inside. Gordon wist niet wat hij las. “Ik vind het ongehoord, zeg maar, dat dit nog steeds kan in de wereld. Daar schrik je eigenlijk wel van. Het is gewoon een heel eng gevoel.”

Dit pas echt niet meer in 2019, vindt Gordon. “Ik zal je vertellen dat als je dat soort dingen leest wat in de verklaring staat, je schrikt dat iemand dat zomaar kan ondertekenen.”

Albert Verlinde was ontdaan toen hij hier zondag van hoorde. “Ja, natuurlijk. Toen dit op zondag naar buiten kwam, ontplofte ik echt. Wat is nou het verschil tussen Geert Wilders die op een bijeenkomst over Marokkanen roept: ‘Minder, minder, minder!’, of Van der Staaij die over transgenders en homo’s zegt: ‘Minder, minder, minder!’ Want: ze moeten afkicken en ze mogen het eigenlijk niet zijn. Hij doet toch eigenlijk hetzelfde?

Hij doelt op SGP-leider Kees van der Staaij, die maandag zo dapper was om wel tekst en uitleg te geven bij Jinek. Dat leverde weinig spektakel op, want eigenlijk is natuurlijk al lang bekend dat zijn partij er middeleeuwse denkbeelden op nahoudt.

De EO is in elk geval een stuk vooruitstrevender, bewees Verlinde in 6 Inside. Hij liet omroepvoorzitter Willem Smouter aan het woord: “Inhoudelijk vind ik het lastigste punt dat ze stellen dat je het niet alleen mag doen, maar je het eigenlijk ook niet mag zijn. Laten we nooit accepteren dat iemand tegen jou zegt: ‘Jij mag niet zijn wie je bent.’”

Tot slot deelde Verlinde ook nog een sneer uit aan de lakse houding van het COC. “Daar ben ik echt boos over. Waarom hebben we dan in vredesnaam een belangengroepering? Die zeggen: ‘We gaan het gesprek aan en hun proberen te overtuigen.’ Nee! Als belangengroepering sta je op en ga je naar de minister en zeg je: ‘Die man ondermijnt de grondwet!’ Sodemieter op!

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen