Angela de Jong vindt Judas erg op TV Kantine lijken

Matthijs van Nieuwkerk en John van den Heuvel waren maandagavond in De Wereld Draait Door vol lof over de nieuwe RTL-serie Judas, maar tv-recensente Angela de Jong van het AD vindt de serie over Willem Holleeder net een spin-off van De TV Kantine. Dat schrijft ze in de krant. De Jong vindt het moeilijk om naar de serie te kijken. “De nep-gok die de grimeur hoofdrolspeler Gijs Naber opplakte tijdens de opnames leidde mij bijzonder af“, geeft de televisiekenner aan.

Op sommige momenten leek Holleeder meer op Carlo Boszhards imitatie van Erland Galjaard, aldus De Jong. “Ik kon het gevoel maar niet afschudden naar een schminkpartijtje van Carlo Boszhard in de TV Kantine te kijken.

Zo’n nepneus is helemaal niet nodig om het verhaal na te spelen, zegt ze. “Kennelijk dachten de makers dat de kijkers het niet pikken als hun hoofdrolspeler géén grote neus zou hebben.

En toen moest de acteur die Peter R. de Vries speelt nog ten tonele verschijnen. “Met diens nasale manier van praten. Wat het TV Kantine-gevoel nog verder opschroefde.”

Tot slot vindt De Jong het vreemd dat Miljuschka Witzenhausen (de dochter van Astrid Holleeder) als enige een schuilnaam heeft gekregen in de serie. Witzenhausen is bekend van RTL Boulevard.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op AD.nl.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen