Martijn Krabbé twijfelde of hij naar Jinek zou gaan

Martijn Krabbé zat woensdagavond samen met zijn Uitstel van Executie-collega Eefje van Opdorp in de talkshow van Eva Jinek, maar twijfelde of ze wel moesten gaan. Dat bekende de RTL 4-ster in de talkshow op NPO 1. De twee tv-makers vertelden over de veelbesproken Uitstel van Executie van dinsdag, waarin te zien was hoe de bank elke vorm van medewerking met de ongeneeslijk zieke moeder Hedwig weigerde. Het zorgde voor veel verontwaardiging onder kijkers van de show.

Inmiddels is moeder Hedwig overleden, maar Krabbé en Van Opdorp zaten samen met haar kinderen toch in de studio van Eva Jinek. En dat zien ze absoluut niet als wat PR voor de show, benadrukte Krabbé.

De presentator: “We hadden echt gemengde gevoelens om er hier vandaag over te komen praten. Ik ben heel blij dat jullie er zijn, want dat sterkt ons in de overtuiging dat we iets kunnen doen.”

Krabbé ging overstag zodat Uitstel van Executie kandidaten in de toekomst nóg beter kan helpen. “We zitten hier natuurlijk omdat we leverage willen bij het maken van dit programma. Ik hoop als programmamaker dat als Eef mensen van dit soort instanties aan de telefoon krijgt – dat kunnen wooncorporaties, gemeentelijke instanties of banken zijn – dat ze denken: Eef van Opdorp aan de telefoon, momentje, ik zet u maar even niet in de wacht, u krijgt géén muziekje.”

Jinek: “Dat ze meteen de baas aan de lijn krijgt.”

Krabbé: “Juist, daar hopen we op. Dus dankjewel.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen