Nadia Moussaid kiest voor overstap naar VPRO

Nadia Moussaid (34) kiest voor een overstap van KRO-NCRV naar de VPRO. Ze wordt vanaf dit voorjaar een van de presentatoren van het NPO Radio 1-programma Bureau Buitenland. Daarnaast gaat ze journalistieke televisie maken. Dat heeft de omroep laten weten. Moussaid is verheugd over haar overstap binnen de publieke omroep. “Als klein meisje was ik al geïntrigeerd door de programma’s van de VPRO, ze maakten me nieuwsgierig naar de wereld en waren enorm prikkelend.

De presentatrice is blij met de mogelijkheden die de omroep biedt. “Van de VPRO krijg ik de ruimte om samen verdiepende journalistiek te bedrijven, grote thema’s te onderzoeken en de kijker ook echt perspectief te bieden door het vertellen van nieuwe verhalen. Het mag best schuren, dat past bij mij en ik verheug me erop dat met de VPRO te mogen gaan doen.”

Stan van Engelen, hoofdredacteur VPRO, ziet uit naar de komst van Moussaid. Hij zegt: “Nadia is een veelzijdige én veeleisende journalist. Ze is presentator maar vooral ook een maker en die combinatie past goed bij de VPRO. Nadia is een aanwinst voor Bureau Buitenland en we kijken er zeer naar uit om met haar verrassende en journalistiek spannende tv-series te ontwikkelen.”

Moussaid begon haar media-carrière als researcher en redacteur bij de VPRO en MTNL. In 2013 werd zij presentatrice en maker bij tv-zender AT5 en maakte ze verschillende documentaires.

Van 2016 tot 2018 presenteerde Moussaid het wekelijkse praatprogramma De Nieuwe Maan (NTR) en presenteerde voor NPO Radio 1. Ze was anchor voor Brandpunt+ en in de zomer van 2018 presenteerde ze op NPO 1 voor KRO-NCRV de late night talkshow Laat op Één, waar zij veel lof mee oogstte.

Foto: Roger Cremers-Lumen

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen