Minister Wiebes blij: Discovery volgende Brexit-buit

Discovery verhuist een aantal van zijn activiteiten van Londen naar Amsterdam vanwege de naderende Brexit. Het mediabedrijf richt hier een operationeel hoofdkantoor op voor zijn Europese Pay TV-portfolio. En daar is onze minister Eric Wiebes van Economische Zaken maar al te blij mee. Hij vindt de keuze zeer ‘begrijpelijk’, ook vanwege onze ‘goede digitale en logistieke verbindingen’. “De keuze voor ons land bevestigt onze status als mediacentrum van Europa“, zegt hij in De Telegraaf. 

Europese mediabedrijven moeten voor de Brexit verkassen naar het Europese vaste land, omdat ze in het Verenigd Koninkrijk geen licenties voor de EU meer kunnen krijgen. “Dit besluit zorgt voor continuïteit van onze diensten voor de kijker in heel Europa“, stelt Discovery in een persbericht.

Discovery heeft al een vestiging in Amsterdam. “Deze verandering betekent dat er een aantal nieuwe rollen in Amsterdam worden gecreëerd en een aantal rollen vanuit Londen verhuizen naar Amsterdam.

Discovery International-baas JB Perrette: “De Nederlandse regering en toezichthouders zijn een geweldige partner geweest tijdens onze besprekingen met hen met betrekking tot ons EU-Pay TV-portfolio. Ze hebben laten zien dat ze enorm toegewijd zijn en begrijpen goed wat onze zakelijke behoeften zijn.”

Kasia Kieli, de baas van het Europese kantoor, zegt: “We hebben al jaren een belangrijke basis in Nederland met ons kantoor in Amsterdam. Het is een dynamische markt en ik kijk er naar uit om onze relatie met Nederland verder te verdiepen door een operationeel Pay-TV hoofdkantoor voor onze Europese zenders op te richten.

Foto: Arenda Oomen

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen