Matthijs van Nieuwkerk weet niet wat Tikkie is

Matthijs van Nieuwkerk weet niet wat Tikkie is. Hij heeft er nog nooit van gehoord. Dat liet hij maandagavond weten in De Wereld Draait Door. Van Nieuwkerk had vijf mannen aan tafel die een warrig verhaal hielden over de gevaren van het internet en daarbij kwam ook Tikkie aan bod, de app waarmee je makkelijk betaalverzoekjes kunt sturen, bijvoorbeeld na een lunch met vrienden. “Weet jij wat Tikkie is?“, vroeg de NPO 1-ster aan zijn tafeldame van dienst Romana Vrede.

Vrede reageerde daarop: “Ja, ja… Matthijs, ik denk dat iedereen weet wat Tikkie is.”

Van Nieuwkerk, die met een topsalaris van 580.000 euro ook helemaal geen Tikkie nodig heeft, daarop: “Dan gaan we gewoon door.”

Even later bleek Van Nieuwkerk de app Spotify wel te kennen. “Spotify is een schatkist. Daar raak ik nooit op uitgeluisterd, zal ik maar zeggen. Het is een geweldig systeem. Die algoritmen helpen mij. Ze weten precies wat ik leuke muziek vind en ze doen me soms nog eens een aanbieding, net buiten het lijntje.”

Dan denk ik: o, dat is ook wel een lekker nummertje. Zo bouw ik een bibliotheek op aan muziek, waarvan ik dacht: dat had ik zonder Spotify niet ontdekt.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen