Eva Jinek werkt ondanks schorre stem: ‘Powervrouw’

Geplaatst op Tue 29 Jan 2019 om 10:00

Eva Jinek oogst op social media veel lof met haar doorzettingsvermogen. Ze ging maandag ondanks haar schorre stem gewoon aan het werk en dat kunnen kijkers waarderen. Dat is te lezen op Twitter. Een schorre stem klinkt ruw en ook de toonhoogte is vaak anders. Onhandig voor een tv-presentatrice, maar Jinek laat zich niet kisten. “Dames en heren, goedenavond. Normaal gesproken gaan we meteen naar het nieuws, maar ik wil eerst even mijn excuses aanbieden voor mijn stem.

Met deze excuses opende Jinek de uitzending. “Ik geloof dat ik niet helemaal heb kunnen ontsnappen aan de griepgolf, dus ik ga er het beste van proberen te maken. Ik hoop niet dat u er te veel last van heeft.”

Haar kijkers applaudisseren. “Respect voor Eva Jinek: ziek en toch de uitzending doen. Er zijn mensen die zich voor minder ziek melden“, zegt Linda.

Mike vindt Jinek een powervrouw: “Eva Jinek is een die hard!! Gewoon aan het werk ondanks de keelpijn.

En Kaj zegt: “Awh, een grieperige Jinek. Wel gaaf dat ze er gewoon zit en de aflevering door laat gaan!

Andere kijkers zijn kritisch. “Ik vraag me serieus af of je zó een serieus gespreksprogramma kunt presenteren“, zegt Etwin bijvoorbeeld, wiens volgers zich op hun beurt weer serieus afvragen of je Edwin wel met een t kan schrijven.

Sommigen vragen zich af waarom Jeroen Pauw of Nadia Moussaid niet is ingeschakeld. Thijs: “Noodstroomaggregaten, onnozele gasten voor een nieuwsloze dag en zelfs journaalkapers als Tarik Z.. Hilversum is op álles voorbereid. Behalve presentatoren met schorre stemmen.

Foto: KRO-NCRV
32 Reacties op “Eva Jinek werkt ondanks schorre stem: ‘Powervrouw’”


 1. Sven L.

  Jezus.. wat is hier zo bijzonder aan. Heb zelf ook wel eens gewerkt terwijl ik grieperig was. Dat houdt de economie in gang.

  Als we ons allemaal massaal ziek gaan melden omdat we keelpijn hebben, dan ist het treurig gesteld met het land.

 2. Erik

  Dit is dus precies waar ze op uit was….

  Vrouwtje is ZOOO voorspelbaar pfff En trouwens belachelijk dat ze is doorgegaan want het was behoorlijk storend en gesprekken ontgingen me totaal.

 3. Jantien Visser

  Nou dan ben je een powervrouw hoor! De komende dagen zullen om haar heen velen de griep krijgen en die blijven wel ziek thuis omdat ze gevloerd zijn!
  Kan Eva zich op de borst kloppen.
  Ooit gewerkt met zo’n “powervrouw” op een kantoor. Nee hoor zij meldde zich niet ziek, ben je gek! Binnen een week 5 collega’s wel ziek thuis! Als iedereen met de eerste griepverschijnselen meteen thuis bleef, waren onze griepgolven niet zo massaal!

 4. lok

  Dat gestrooi met superlatieven: ‘Je ogen zijn supersterren’, Als jij veilig thuiskomt krijg je een cadeautje’, ‘Thuis waar jij als powervrouw alles draaiende houdt’ enz.. Die millenials en snowflakes moeten echt constant een veer in de reet. Dekt echt de lading niet van de prestatie.

 5. Mark

  En dan andere mensen aansteken op je werk. Niet sjiek.

 6. zeurpiet

  Ik dacht dat ze deep throaten inmiddels wel onder de knie had, haar hele carrière is erop gebaseerd.
  Misschien dit weekend een ex van Anouk te gast gehad?

 7. Grace321

  Waar was Nadia?

 8. Ron

  Sommige momenten was ze totaal onverstaanbaar want bij TV gebruiken ze geluidsprocessing die zo’n stem niet recht kunnen trekken en verstaanbaar kunnen maken, nee zelfs niet met een flinke keelonsteking…Ze had gewoon thuis moeten blijven en de honneurs door Nadia moeten laten waarnemen. Ze beloofde morgen (vandaag) dus een betere stem te hebben maar zo zit de wereld natuurlijk niet in elkaar. Zoiets gaat niet van de ene op de andere dag over, zélfs bij Jinek niet…

 9. Roy

  @Sven L
  Jij denkt serieus dat je door te blijven werken de economie in gang houdt?

  HAHAHAHA

 10. Godefroy France

  Engnek worden bovennatuurlijke krachten toebedacht, zo zo zo ze was hees en heeft toch gewerkt wauw wat een geweldige prestatie, blij dat ik dit mag meemaken,,,,
  hilly en billy ook blij???

 11. Cola Cola

  Goh, wat een powervrouw zeg!

  Volgens mij werkt half Nederland door als ze zich ziek voelen. Jinek is enkel schor en werkt door en is daarom een powervrouw.

  Wat van mega power vrouwen en super macho mannen zijn wij, de Nederlanders die weken als ze ziek zijn? Inderdaad. Veel grotere bikkels!!

 12. Robert

  Gewoon ziekmelden joh. Kan de 1000x betere PauwGod weer terugkomen.

 13. tja

  al mijn gasten welkom heten en hen dan allemaal zogenaamd even razendsnel aankijken, irriiiiitant

 14. Professor Luier

  Ze gaat steeds meer op een varaan lijken, kusjes

 15. Robson

  Waar gaan we heen in deze schijt wereld , als we het nu al knap vinden dat Eva Jinek met een griepje aan het werk is, dat softe gedoe van die k.t moeders , en die halfzachte gedoe van die homo’s , kap daar is mee, kom is met je beide poten op de grond, back to reality, dwazen zijn jullie stuk voor stuk.

 16. jomari

  Wat een dappere vrouw om met een hese stem toch nog een programma te
  volbrengen! Met onverwachte wendingen in het gesprek was de heesheid beduidend
  minder, zij herstelde zich snel vooral bij de boekbespreking van Tommy W.- wat een vreselijke beschrijving over de doodstrijd van zijn moeder- toen werd haar stem steeds heser. Jinek is toch een beetje van de drama.

  Slokjes water -of bier- helpen weleens in dit geval, toevallig gisteravond,
  haar weinig tot geen water zien drinken.Er zijn vrouwen die denken dat zij sexy
  zijn met zo’n stem, is ook wel maar dan van nature.

 17. Geronimo

  Voor mij is een powervrouw een vrouw die haar ouderlijke verantwoordelijkheid serieus neemt. Dat is vissenoog niet in ieder geval

 18. anonymous

  Heel Nederland werkt gewoon door met een schorre stem.

 19. Ray

  Griep? Als je echt griep hebt lig je in bed met koorts en overal pijn, en voel je je vreselijk beroerd. Wie beweert dat hij gewoon doorwerkt met griep, praat onzin. Dan heb je hooguit een koutje te pakken.

 20. johan derksen

  Het is gewoon sluikreclame voor een telefoonmaatschappij, rene froger wilde niet meer.

 21. Don

  Bij de snackbar hier was de patat in de aanbieding gisteren! :-)

 22. liefkleinhertje

  Met zo’n stem kan dat voorhoofd nog altijd trainer van Ajax worden.

 23. jomari

  @

  Ray 13.19

  Dat klopt Ray.

  Mensen met met een schorre stem en wat gesnuif pretenderen vaak dat ze griep hebben….totdat ze het een keer overkomt.

 24. Erik

  Het is vast de schuld van Trump geweest!!!

 25. Shaniquilia vd Put

  De Ierse hongersnood was ook de schuld van Trump. En de 80 jarige oorlog. En de inquisitie. En de Punische oorlogen.

 26. Shaniquilia vd Put

  Ray 13:19 heeft gelijk. Met griep denk je dat je dood gaat. Dan kun je verder niks dan in bed liggen.

 27. Marcel

  Goh een powervrouw, schor en toch werken. Goh, wat een geweldenaar. Onvoorstelbaar wat een powervrouw. Gigantische powervrouw, ze is naar haar, ZEER DIK BETAALDE WERK, gagaan met een schorre stem. Goh wat een powervrouw, stop de persen, Jinek is tussen het Trump bashen door een powervrouw.

 28. KIPKERRIE

  De op EEN na grootste aansteller van NL.

 29. Frans

  Zou ze voor Dhr Clinton op de knieën zijn gegaan..powervrouwen zijn verpleegkundige die alleen in de nachtdienst werken op een afdeling waar 64 patiënten liggen en daarnaast een gezin runnen …daarvoor moet je echt niet in de grachtengordel bij Eva die alleen maar graait uit de belastingpot.

 30. anoniem

  Heb ook weleens chefs gehad die vonden dat je moest doorwerken, als je griep had. Nadeel is dan je een besmettingsbron voor de rest vormt.. :-)

 31. anoniem

  “dat” bedoel ik.. nu houd ik op met typen, ik ben er te moe voor.. :-D

 32. Jokko

  ja besmetten.. leuk toch.. ik gun mijn collega’s ook wat vrije dagen :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.