Koos zette auto aan de kant voor Songfestival-nieuws

Koos van Plateringen heeft zijn auto maandag aan de kant gezet toen iets voor vijf uur het nieuws brak over onze inzending van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Shownieuws. De AVROTROS onthulde dat de relatief onbekende Duncan Laurence in mei namens Nederland naar Tel Aviv afreist. “Ik was enorm verrast. Ik zat in de auto en ben meteen aan de kant van de weg gaan staan. Ik heb gelijk gegoogeld en kwam allemaal leuke foto’s tegen.”

Nadat hij het uiterlijk van Duncan Laurence tot zich had genomen, onderzocht Van Plateringen of hij ook kan zingen. “Ik heb ook geluisterd en toen dacht ik wel: hé, deze jongen kan wat en heeft echt een enorm mooie stem. Als je zijn stukjes luistert, bijvoorbeeld het fragment uit The Voice of Holland, dan is het iemand die met zijn stembanden heel veel kan. Het is dus veelbelovend.”

Van Plateringen vindt het leuk dat er voor een onbekende Nederlander is gekozen. “Het leuke is – en dat vind ik er ook interessant aan – dat dit iemand is die onbevangen is. Hij heeft geen nare ervaringen met de pers en gaat er echt van genieten. Ik hoop wel dat hij de grote druk aan kan.”

Shownieuws-collega Maurice Wijnen is minder enthousiast. Sterker nog: hij is flink pissig. “Mijn eerste reactie was: wie is dat? Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik ook wel een klein beetje teleurstelling voel, omdat ik stiekem toch had gehoopt op een grote naam of op een dj/producer die dan een track zou doen die door een zangeres gezongen zou worden.

Carlo Boszhard: “Nou ja, je kan er eigenlijk niet zo veel van zeggen, hèr? Ik ben er toch positief over omdat Ilse DeLange heel goed weet wat het klappen van de zweep is als het gaat om het Songfestival. Zij heeft tegen het team gezegd: ‘Je moet hem laten gaan!’ Ik denk dat zij eerst even gezegd hebben: ‘Met welk liedje dan?’ Toen is dat liedje opgezet en daar zijn ze weggeblazen.”

Evert Santegoeds: “Die jongen moet natuurlijk het voordeel van de twijfel krijgen, maar ik moest hem wel even googelen zoals iedereen.”

Op 7 maart onthult de AVROTROS het Songfestival-liedje van Laurence.

Lees ook: Duncan Laurence naar Songfestival: ‘Absolute kwaliteit’ (gisteren)

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen