Koos zeer bezorgd: ‘Waar blijft Songfestival-inzending?’

Geplaatst op Thu 10 Jan 2019 om 12:30

Koos van Plateringen begint zich veel zorgen te maken over de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Dat heeft hij woensdagavond laten weten in Shownieuws. Waar de Avrotros de inzending in voorgaande jaren steeds rond oktober/november bekendmaakte, is er voor de editie van dit jaar, in mei, nog steeds geen geschikte artiest gevonden. Als die niet heel snel wordt gevonden, dan wordt het wel heel lastig om een goede act neer te zetten, denkt Van Plateringen.

De showkenner vindt het vreselijk. “Ik begin me een beetje zorgen te maken over de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Inmiddels is er een logo bekendgemaakt, het decor is al gepresenteerd en er zijn al verschillende landen die hun inzending weten, maar Nederland nog niet.”

Het Songfestival vindt in mei plaats. “Op zich zijn er nog vier maanden, maar ik denk dat als je echt een goede act wil neerzetten, er op dit moment al aan moet hebben gewerkt.”

Van Plateringen probeert optimistisch te blijven. “Het kan nog wel, want we hebben nog vier maanden. Er zijn wat namen die de ronde doen. Ik ben even rond wezen bellen. Al mijn mensen bij Avrotros reageren niet. Andere kenners reageren wel, maar daaruit blijkt vooral dat we elkaar een beetje aan het bellen zijn.”

We weten het dus nog niet. Ik denk wel dat ze moeten opschieten.”

Privé-baas Evert Santegoeds: “Ik snap je onrust.”

Foto: SBS
35 Reacties op “Koos zeer bezorgd: ‘Waar blijft Songfestival-inzending?’”


 1. Youri

  Hoop niet dat het Jan Smit wordt die zich zogenaamd op het laatste moment opoffert als de commissie een klemmend beroep op hem doet.

 2. Wop

  Allemaal onzin, Bulgarije heeft laatste drie jaar ook niks laten weten tot het laatste moment en allemaal succesen. Dit is zo Nederlands om ergens problemen van te maken

 3. Dries Roelvink

  Ik wil wel

 4. dusdat

  Inzendingen mogen nog tot halverwege maart bekend gemaakt worden. Genoeg tijd dus. Denk dat ze voor het totaalplaatje gaan dit jaar.

 5. We Are Here

  Liefde Femke Liefde!
  Bedankt voor de GRATIES woning en uitkering.. al onze vrienden gaan ook komen om GRATIES bij jou in de buurt te mogen wonen.
  Hup Femke.

 6. Ard

  Jaar overslaan kan ook geen kwaad, zou niet weten wie erheen moet

 7. Erik van Dijk

  Kom op Koos, de wereld vergaat niet. Zou me om andere dingen zorgen maken.

 8. StefanV

  In 2010 moest de inzending van Oekraïne op het laatste moment worden teruggetrokken en werd in allerijl nog een ander nummer ingestuurd. En dat presteerde helemaal niet onaardig, want het haalde de Top 10: https://nl.wikipedia.org/wiki/Oekra%C3%AFne_op_het_Eurovisiesongfestival_2010

  Het is pas 10 januari. Als er over twee maanden nog steeds geen nummer is, mag Koos zich zo onderhand eens ongerust gaan maken.

  Ik denk trouwens dat de vertraging komt omdat Avrotros bij één of meerdere artiesten een blauwtje heeft gelopen. Zo werd afgelopen week nog bekend dat Davina Michelle was gepolst, maar dat ze nee heeft gezegd.

 9. Tvkijker

  Heerlijk artikel. Gelukkig is het niet alleen maar ellende en oorlog op de wereld.

 10. Hannie

  Ik heb nog een leuke kijkdoos

 11. Baardaap

  Wie wil hier nou aan meedoen? Nichtencircus.

 12. n

  Stuur Rapper BOEF!
  Voor mijn amusement.

 13. StefanV

  @ Baardaap: tientallen Europese landen willen elk jaar weer meedoen. Alleen al in Nederland kijken jaarlijks zo’n 3 tot 5 miljoen mensen naar de finale.

  In de jaren dat er geen WK of EK Voetbal is, behoort het Songfestival steevast tot de best bekeken tv-programma’s van het jaar.

 14. Baardaap

  Nou ik kijk niet naar die travestietenshow

 15. 020Nick

  Baardaap: Conchita Wurst had ook een baard, speciaal voor jou.

  Kusje

 16. Schommelstoelwaanzin

  Er doen 42 landen mee aan het songfestival en pas 2 landen (Cyprus en Albanië) hebben hun inzending al bekendgemaakt. De paniek van Koos is dus ook nergens voor nodig!

 17. Baardaap

  Ja dat vind jij wel opwindend he 020Nick

 18. Bas

  Leuk voor de rubriek, maar onnodige paniek

 19. Herrie

  Lekker een jaar overslaan!

 20. zorro

  Ze moeten Normaal sturen met Bennie Jolink succes verzekerd.

 21. bastiaan

  Dat is fijn voor Koos…er zijn wel belangrijker dingen om zorgen over te hebben.

 22. Joop55

  Tja… want dan wordt Koos Werkeloos.

  Problem solved. Next.

 23. Kim Jong un-dos-tres

  Ik geloof dat er nu drie (3!) landen zijn die hun kandidaat bekend hebben gemaakt. Dus Koos moet éven rustig blijven.

 24. Debby Racemans

  Had Koos geen alcoholprobleem?

 25. Hermann Boring

  Zanger Rinus. Die heeft de gunfactor.

 26. Johnny👀

  Ik stel rapper sjors voor.

 27. de krijsende tafel

  de winaar van sing en dance

 28. Mick

  Uiteindelijk sturen ze gewoon weer Gordon die weer eens moet bewijzen dat hij het wel kan. Uiteindelijk flopt het weer en is hij zoals altijd: ‘boos’.

 29. nokia 3310

  ik zeg jan annie, toppeeerrs de echte paling sound

 30. Hasanordek

  Vorig jaar was Israël een van de laatste inzendingen. En won. België een van de eerste. Haalde de finale niet. Het maakt niet zoveel uit wat je voor het ESF doet. Maar in de weken van ESF. Als de pers de rehearsals zien en erover berichten. Dat beïnvloedt de stemmer heel erg. De commentator past daar zijn commentaar daar ook op aan. Dat is ook weer van invloed.

 31. Bramderammer

  ..lekker belangrijk!!

 32. Jaap

  Er zijn genoeg ex-Idols en ex-Holland got talent zangers die daar naartoe gestuurd kunnen worden. Zo moeilijk is het niet, tenzij men alweer de oude garde daar naartoe wil sturen.

 33. kidminnesota

  Kunnen het Songfestival, en dat zeg ik als grootste fan van het festival, dit jaar beter boycotten, zo lang daar sprake is van een bezetting door Israel. Dus ik stel voor de weg te volgen van de internationale dj’s die een campagne zijn begonnen om daarom daar niet langer op te treden. Roger Waters van Pink Floyd is vorig jaar een campagne begonnen om dit evenement te boycotten, maar ik heb nog geen enkele reactie gehoord van Nederlandse artiesten op deze open brief.

 34. ivan

  lekker heel die songfestival in je reet stoppen Koos!

 35. Erik

  @Debby Racemans
  Wat heeft dat er nou weer mee te maken??!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.