‘Komen ANP-scoops straks als eerst bij Talpa terecht?’

Voor John de Mol wordt 2019 het jaar waarin hij met een eigen nieuwsapp een groter aandeel wil veroveren in de mediaconsumptie van Nederlanders. Hij wil dat Talpa Nieuws een plekje krijgt tussen de apps van NU.nl en De Telegraaf, maar hoe gaat hij dat doen? Eén ding is zeker: qua nieuws zit het wel goed, aangezien persbureau ANP sinds vorig jaar van De Mol is. “Komen de ANP-scoops als eerste bij Talpa Nieuws terecht?“, vraagt mediajournalist Maarten Hafkamp zich af.

Er is veel over te doen dat het ANP nu van John de Mol is. Nieuwsuur vroeg zich openlijk af of ze nog wel verder wil met de nieuwsdienst. Ook Hafkamp is nieuwsgierig naar de ontwikkelingen. “Gooit Talpa de prijzen omhoog?

Talpa heeft met ANP in elk geval een sterke troef in handen, zegt hij in een column bij frank.news. Toch gaat De Mol daar de oorlog niet mee winnen. Hij moet toch echt met unieke content komen, zegt Hafkamp.

Hafkamp denkt dat Talpa Nieuws zich vooral moet onderscheiden met entertainment. Videomateriaal van de programma’s op tv, zoals Hart van Nederland en 6 Inside, kunnen volgens hem een belangrijke rol gaan spelen. “En straks heb je misschien ook The Voice. Al dat unieke materiaal kun je heel goed in de Talpa Nieuws app zetten en pushen.”

Talpa Network heeft dus veel mogelijkheden met entertainment en sport en kan zeker met entertainment een voorsprong op de andere nieuwssites (NU.nl, AD, Telegraaf) opbouwen.

De frank.news-column van Maarten Hafkamp kunt u hier lezen.

Foto: NOS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen