Kijker noemt SBS 6-show ‘De Mannen van Taal’

De kijkers van SBS 6 hebben de nieuwe show van Kim-Lian van der Meij de titel De Mannen van Taal gegeven. De eerste aflevering is in het voorjaar te zien. Dat heeft de zender laten weten. Aangezien de titelmakers van Talpa kennelijk op hun retour zijn, om in termen van Angela de Jong te spreken, is besloten om de kijkers in te schakelen voor de naam. “Uit de ruim 800 inzendingen is gekozen voor deze titel. De bedenker van deze titel ontvangt twee VIP-kaarten voor Vrienden van Amstel Live.

Het is niet bekend welke andere titels in de race waren voor de show. Naar verluidt was de titel Testbeeld ook een goede optie – SBS 6 zou op veel momenten immers blij zijn met de kijkcijfers van het testbeeld – maar het is dus De Mannen van Taal geworden.

Waar gaat de nieuwe show precies over? “In De Mannen van Taal krijgen twee teams, onder leiding van Kim-Lian van der Meij, een aantal bijzondere opdrachten, waarbij ze creatief omgaan met geluid, beeld of taal.

De teams worden gevormd door Nick & Simon en Jeroen van Koningsbrugge & Dennis van de Ven. “Ze moeten rijmen onder dwang, ijzersterke slogans uit hun mouw schudden, een limerick maken over een nieuwsfeit, en buitenlandse fragmenten opnieuw ondertitelen. Daarnaast schrijven de mannen nieuwe grappige, gekke Nederlandse teksten op bekende hits, om ze vervolgens ten gehore te brengen.

De Talpa-productie debuteert in het voorjaar op SBS 6.

Foto:SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen