Fons van Westerloo vindt Sven Sauvé een softie

Fons van Westerloo, die in zijn tijd als RTL-baas de sterrenstal en programma’s van John de Mols tv-zender Tien inlijfde, vindt dat zijn opvolger Sven Sauvé maar een softie is in de huidige tv-oorlog tussen RTL en SBS. Dat laat hij blijken in De Telegraaf. Van Westerloo riep Sauvé in het AD al op om Wendy van Dijk per direct van The Voice af moet halen, maar vindt ook dat hij Linda de Mol nu gelijk al op non-actief moet zetten. “Deze oorlogsverklaring van De Mol vraagt om een harde reactie.

Sauvé bijt niet echt van zich af, vindt Van Westerloo. Hij adviseert: “Ik zou Wendy van Dijk en Linda de Mol meteen vrij geven, want elke uitzending die ze nog voor RTL maken is alleen maar gratis reclame voor SBS 6.

Van Westerloo vindt dat Sauvé de belangen van RTL met hand en tand moet verdedigen. “Sauvé moet ITV (de eigenaar van Talpa Media, red.) bellen en zeggen: ‘Luister, als De Mol inderdaad programma’s van jullie bij ons weghaalt, bestellen we nooit meer iets.’

Uiteindelijk gaat het bij RTL om de knaken en als er geld verdiend kan worden met programma’s van John de Mols productiehuis, dan zal de zender dat gewoon blijven doen, werd gisteren gemeld in RTL Boulevard.

Wel zei Sauvé vorige week in De Telegraaf: “Het feit dat John een belangrijke toeleverancier is en tegelijkertijd concurrent is, helpt niet.

Het Telegraaf-artikel ‘Galjaard moet de Talpa-puzzel leggen voor De Mol’ kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen