Al twee dagen geen overstap naar Talpa

Er is al twee dagen niemand overgestapt naar Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol. Na Wendy van Dijk op maandag en Linda de Mol op woensdag is het nu al ruim 48 uur stil op het gebied van tv-transfers. Er lijkt een impasse te zijn ontstaan in tv-land. De sterrenstal van SBS 6 is nu zo goed gevuld dat veel presentatoren de overstap mogelijk niet meer aandurven. Er moet immers wel ruimte zijn om iets te kunnen presenteren en met zo’n grote sterrenstal wordt dat lastig.

Nadat Chantal Janzen donderdag bij RTL Boulevard aangaf trouw te blijven aan RTL, laat nu ook NOS Journaal-presentatrice Amber Brantsen weten niet over te stappen naar John de Mol.

Als De Mol haar vraagt voor een talkshow, dan zou Brantsen nee zeggen, zegt ze bij WNL. “Ik zit zo lekker waar ik zit. Ik heb in een korte tijd best veel stappen gemaakt. Ik heb nooit spijt gehad van een stap die ik heb gemaakt, maar ik vind het ook wel lekker even ergens te landen, iets op te bouwen. Laat mij maar even lekker waar ik zit.

Het is ook niet ondenkbaar dat Linda en Wendy voorlopig de laatste transfers naar Talpa zijn. Eind december meldde John de Mol nog in Pauw dat hij in 2019 ‘met één of twee verrassingen’ op het gebied van geruchtmakende transfers zou komen. Dat is hij met Linda en Wendy nu al wel nagekomen.

Verwacht tv-kenner Ron Vergouwen nog meer transfers? Bij NPO Radio 1: “Talpa heeft nu wel de grootste vangsten binnengeharkt met Wendy van Dijk en Linda de Mol. Er is nog een andere vrouw die altijd gegarandeerd hoge kijkcijfers haalt en dat is Chantal Janzen, maar zij heeft pas haar contract verlengd bij RTL, dus die blijft daar in elk geval zitten. Zij krijgt nu ook alle ruimte. Maar er is natuurlijk nog wel plek voor een aantal andere mensen bij Talpa, maar het zit al wel lekker vol daar.

Bert van der Veer verwacht voorlopig geen transfers meer: “Eerlijk gezegd denk ik dat het nu wel even rustig gaat worden.

Foto: Didier Descouens, Wikipedia, CC BY-SA 3.0

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen