Al twee dagen geen overstap naar Talpa

Geplaatst op Fri 18 Jan 2019 om 12:30

Er is al twee dagen niemand overgestapt naar Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol. Na Wendy van Dijk op maandag en Linda de Mol op woensdag is het nu al ruim 48 uur stil op het gebied van tv-transfers. Er lijkt een impasse te zijn ontstaan in tv-land. De sterrenstal van SBS 6 is nu zo goed gevuld dat veel presentatoren de overstap mogelijk niet meer aandurven. Er moet immers wel ruimte zijn om iets te kunnen presenteren en met zo’n grote sterrenstal wordt dat lastig.

Nadat Chantal Janzen donderdag bij RTL Boulevard aangaf trouw te blijven aan RTL, laat nu ook NOS Journaal-presentatrice Amber Brantsen weten niet over te stappen naar John de Mol.

Als De Mol haar vraagt voor een talkshow, dan zou Brantsen nee zeggen, zegt ze bij WNL. “Ik zit zo lekker waar ik zit. Ik heb in een korte tijd best veel stappen gemaakt. Ik heb nooit spijt gehad van een stap die ik heb gemaakt, maar ik vind het ook wel lekker even ergens te landen, iets op te bouwen. Laat mij maar even lekker waar ik zit.

Het is ook niet ondenkbaar dat Linda en Wendy voorlopig de laatste transfers naar Talpa zijn. Eind december meldde John de Mol nog in Pauw dat hij in 2019 ‘met één of twee verrassingen’ op het gebied van geruchtmakende transfers zou komen. Dat is hij met Linda en Wendy nu al wel nagekomen.

Verwacht tv-kenner Ron Vergouwen nog meer transfers? Bij NPO Radio 1: “Talpa heeft nu wel de grootste vangsten binnengeharkt met Wendy van Dijk en Linda de Mol. Er is nog een andere vrouw die altijd gegarandeerd hoge kijkcijfers haalt en dat is Chantal Janzen, maar zij heeft pas haar contract verlengd bij RTL, dus die blijft daar in elk geval zitten. Zij krijgt nu ook alle ruimte. Maar er is natuurlijk nog wel plek voor een aantal andere mensen bij Talpa, maar het zit al wel lekker vol daar.

Bert van der Veer verwacht voorlopig geen transfers meer: “Eerlijk gezegd denk ik dat het nu wel even rustig gaat worden.

Foto: Didier Descouens, Wikipedia, CC BY-SA 3.0
35 Reacties op “Al twee dagen geen overstap naar Talpa”


 1. Danny

  MC Wat een flutsite dit. wie verzint dit artikel LOL. Mijn advies ,ontslaan deze gast.

 2. BREAKING NEWS

  JOHN IS FAILLIET

 3. Joop55

  MC is gewoon een a la Telegraaf blogje, niks meer niks minder.

  Je brengt dan ook enkel je visite aan deze site als je tussen al het serieuse nog wat luchtigs wilt zien op het web.

 4. Pastoor van Puffelen

  Krijgen die 40 “bekende” en verlopen Nederlanders eigenlijk wel eens een weerwoord? Ze komen zo arrogant en narcistisch over? Gelukkig leest men hier de waarheid. Dit zijn wezens zoals God het niet had bedoeld bij de schepping. Ik wens u een zaligmakend weekend, God ( dus ik) ben bij u, Amen.

 5. Sven L.

  Hij zou met 2 verrassingen komen. Linda was geen verrassing. Er gaat er nog 1, maar die komt niet van RTL af. Ik denk dat Jan Smit naar SBS gaat.

  Voice gaat gewoon naar 6. Julian Vahle moet eens niet zo luidruchtig zijn bij de Japanner.

 6. BREAKING NEWS

  John stapt over naar RTL

 7. HalloJumbo

  Vanaf hier wil ik Angela de Jong een prettig weekend wensen. :)

 8. Mike Mike

  Wat een trieste wereld, en dito volk hier.

 9. Remi

  https://www.veronicainside.nl/nieuws/fans-lovend-over-terugkeer-wim-kieft

  Geweldig !!

 10. Me

  Mike Mike
  Fri 18 Jan 2019 om 12:42
  Danny
  Fri 18 Jan 2019 om 12:32
  Joop55
  Fri 18 Jan 2019 om 12:37
  Ga toch naar de site van NRC Next of Trouw of de Azijnbode

 11. Ron

  Niets is wat het lijkt. Het wachten is op TVOH. Dat is de enige troef die nog niet is uitgespeeld door Talpa. Als ze dat binnen hebben zal het wel weer even rustig worden in medialand.

 12. J

  @Sven: Hij zie eind 2018 dat hij begin 2019 met 1 of 2 grote namen nog zou komen. Dat zijn er nu dus 2. Jan Smit zou overigens geen grote naam zijn. Bij 6 Inside hadden ze het over Guus. Ook geen grote naam. Prima voor IHVH en een programma met Johnny bijvoorbeeld.

 13. max

  Ongelooflijk, wat een dom artikel..

 14. Tim20

  Haha wat een leuk artikel. Typisch MC :)

 15. Ruud

  Wim kieft?

 16. Jamai

  Er zullen inderdaad niet heel veel personen meer de overstap naar Talpa maken; de komende tijd gaat het alleen nog over de programma’s die op 6 uitgezonden gaan worden.Overigens heb ik ook nog een nieuwtje: ik blijf gewoon bij RTL.

 17. Sven L.

  @ J;

  Ik vind de transfer van Linda de Mol echt geen verrassing. Ze heeft het zelf vaker gezegd afgelopen jaar. Dus ik schaar Linda niet onder die 2 namen. Wendy heeft me wél verbaasd. Dus dan komt er nog 1 verrassing aan.

 18. Linda

  Vanavond NPO1, de rest zoekt het maar uit.Morgen de Mol, zondag HHB.

 19. erikje

  Ik vind de toon van Mediacourant steeds minder leuk worden. Een grapje is echt wel leuk maar het wordt een beetje erg cynisch allemaal.

 20. Conservatief-liberaal

  Guus Meeuws gaat de volgende worden.

 21. hijgendhert

  @Max, je beschuldigd anderen constant van domheid, etc. Probleempje met je intelligentie ?

 22. Wereldberoemde Annie

  Ik zal het maar verklappen, IK ben de 2e verrassing. Al jaren bekend in mijn buurt.

 23. Koen

  Dit is een soort De Speld artikel. Wtd

 24. Topi

  John is moe. Hij zal wel bestormd worden door allerlei zootje ongeregeld dat ook bij de zender wil ?

 25. bopperd

  Leuk artikel. Hahaha.

 26. Mary

  Heel goed hoor MC, dat jullie ook de zaak wat minder serieus kunnen nemen. Moeten jullie vaker doen. Veel beter !

 27. Jens

  2e verrassing: Baby de Mol krijgt een real life show. Hahahahaha. Sorry , leuk bedoeld.

 28. Fred

  Wil even reageren op SBS ik heb begrepen dat SBS een soort RTL wil worden en daar kan een grote vergissing in zitten,je kan alles kopen voor geld,maar je moet het wel waarmaken je ziet het nu al kijkers kun je niet kopen,en vergeet niet RTL is een Europees groot bedrijf waar SBS in het niets verdwijnt.

 29. Mark

  Lijkt wel een artikel van De Speld.

  Morgen artikel op MC:

  Al één maand geen All You Need Is Love kerstspecial op RTL 4. RTL laat de kijkers alweer wachten. Nog elf maanden geduld.

 30. MM

  Wereldberoemde Annie
  Fri 18 Jan 2019 om 14:07
  Wat jammer Annie dat jij nu ook voor het geld kiest

 31. MM

  Mark
  Fri 18 Jan 2019 om 14:48
  John te kennen koopt hij Kerstmis van de Kerstman en is het iedere maand
  2 dagen Kerst

 32. Jelte

  Wat ik eigenlijk wel interessant vind… Nu Gordon, Linda, Wendy en Johnny recentelijk zijn toegevoegd aan de Talpa-stal… Zouden er nog mensen het veld moeten ruimen bij SBS?

  Patty is al een tijdje weg. Kees Tol recentelijk. Irene Moors al bekend. Kim Lian de volgende? Airen en Nicolette alleen voor NET5?

 33. Michiel E

  Erland Galjaard moet ook nog naar Talpa

 34. Henk

  Ik verwacht dat Ron Vergouwen terugkeert naar de anonimiteit

 35. Frans

  Drama Talpa tien jaar terug herhaalt zich

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.