John van den Heuvel wijkt uit naar DWDD

Geplaatst op Tue 08 Jan 2019 om 10:15

John van den Heuvel kan op last van de Amsterdamse ‘driehoek’ niet langer verschijnen in de live-uitzendingen van RTL Boulevard, maar de live-uitzending van De Wereld Draait Door is wél goed te beveiligen. Daarom hield hij zijn misdaadpraatje maandag bij Matthijs van Nieuwkerk. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van den Heuvel zat aan tafel om te praten over de nieuwe RTL-serie Judas, maar sprak ook over de nieuwe ontwikkelingen in de zaak-Holleeder.

Matthijs van Nieuwkerk: “Jij zit hier aan tafel. Dat kan gelukkig. Deze studio is blijkbaar zo goed te beveiligen dat je hier mag komen. Dat kan nog steeds niet bij de studio van RTL Boulevard, tot jouw grote verdriet. Is er verandering in jouw situatie?

Van den Heuvel: “Er is wel iets in beweging. Ik begreep zelfs dat er vandaag in het driehoeksoverleg weer over gesproken zou worden, maar ik heb er nog geen uitspraken over. Ik vind het van de gekke dat je niet in een televisiestudio kunt verschijnen vanwege criminele dreiging. Er kunnen allerlei redenen zijn om ergens niet te verschijnen, maar dat criminelen bepalen waar ik wel of niet mijn verhaal doe, vind ik schandalig.”

Ik vind het buitengewoon jammer dat het zo lang duurt. Ik heb wel goede hoop en ik twijfel niet aan de oprechtheid of integriteit van mensen die hierover gaan – ik snap het dilemma – maar het moet toch niet zo zijn dat criminelen gaan bepalen?

RTL Boulevard zendt wel uit vanaf een heel onhandige locatie: het Leidseplein in Amsterdam. “Het Leidseplein is natuurlijk druk, maar hier zitten ook tientallen mensen. Ik ben er vrij frequent in die studio, dus het is best een operatie om het goed te beveiligen, maar er zijn ook andere wegen die naar Rome leiden. Ik wil er niet negatief over doen. We zijn erover in gesprek en er zal ook een oplossing komen.”

Boulevard

Toevallig was Van den Heuvel maandag voor het eerst weer te zien in de Boulevard-studio, maar dan in een vooraf opgenomen interview met Bridget Maasland. “Het feit dat mensen dus plannen maken om jou te vermoorden, omdat je iets zegt of roept of hebt geschreven over deze mensen, dat ligt me wel zwaar op de maag“, zei hij.

Het heeft privé veel impact, omdat het spontane een beetje van je leven af gaat. Je moet voor alles overleg voeren. Het kan allemaal wel, maar je moet het wel allemaal aankondigen. Ik ben er echt van overtuigd dat misdaad nooit wint. Misschien zal het nog een paar weken duren of een paar maanden, dat is volstrekt onvoorspelbaar.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries: “Het blijft natuurlijk belachelijk dat dat überhaupt het geval is. Hij hoort gewoon hier wanneer hij maar wil aan de desk te staan. De autoriteiten moeten daar voor zorgen. Ik blijf het toch maar weer even roepen.”

Foto: BNNVARA
11 Reacties op “John van den Heuvel wijkt uit naar DWDD”


 1. Meneer Kaktus

  Ach ach ach

 2. Corrector

  Het is nogal een verschil of je telkens volgens een vast schema op dezelfde tijd op dezelfde locatie staat (Leidseplein) of onverwacht en onaangekondigd eenmalig in DWDD verschijnt.

 3. Harrie Flats

  DWDD dat rechtse rattenprogramma waar janknigger Svetlana Simons vaste gast is mag naar SBS verhuizen wat mij betreft want het staat toch op de zwarte lijst in huize Flats.

 4. Harrie Flats

  linkse ratten GVD LINKSE RATTEN

 5. dom rechtse ontevrede tokkie mensen zijn k*t

  Hey Harrie ga lekker met je gele hesje de straat op jij ontevreden tokkie.

 6. Europa

  Hey Harrie ga lekker met je gele hesje de straat op jij ontevreden tokkie.
  dom rechtse ontevrede tokkie mensen zijn k*t en moeten harder door de ME geslagen worden als ze weer zeuren met hun gele hesjes.

 7. Europa

  dom rechtse ontevrede tokkie mensen zijn k*t

 8. chris?

  @Flats, Is DWDD rechts ? Mevr. Simons verschijnt daar zelden. Mag van mij best meer op de TV Huize Flats ? Fijn voor de buren. Het gaat U goed met Uw nare reacties.

 9. chris?

  @Flats ga je nog vloeken ook. Je bent niet links, je bent niet rechts. je bent geen knip voor je neus waard. Ga naar een opvoedcursus, dat zal misschien je redding zijn.

 10. Mediaprak

  De ‘live’ bijdrage van vd Heuvel in blvd kwam overigens vanuit het restaurant van de NEP studio op het Westergashuis complex.

 11. Bart

  flats sukkeltje

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.