John de Mol geeft slecht scorend 6 Inside de tijd

John de Mol ziet de lage kijkcijfers van zijn nieuwe vooravondprogramma 6 Inside met lede ogen aan, maar geeft de Albert Verlinde-show ruim de tijd om te groeien. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in De Wereld Draait Door. 6 Inside begon vorige week maandag met 378.000 kijkers, maar dat kijkersaantal is deze week ingezakt tot 145.000. Het is onbestaanbaar dat het programma op de buis blijft als de kijkcijfers gelijkblijven, maar De Mol verwacht groei, ondanks de vele afhakers.

DWDD-host Matthijs van Nieuwkerk legde De Mol voor dat 6 Inside tot nu toe erbarmelijk slecht scoort. “Je zegt het goed: tot nu toe. Het is veel te weinig, ja. Het ligt aan een heleboel dingen, waaronder dat mensen nog niet gewend zijn dat dat soort programma’s er zijn bij SBS. Dat is één.”

Wat is twee? “Twee is het zo dat je je tegenwoordig in een druk medialandschap moet vechten. Als je de klok terugdraait en je de eerste uitzendingen van Boulevard gaat bekijken, maar misschien zelfs jouw eerste week, dan denk je: oei, wat moest ik toen nog een hoop leren. Maar zie het resultaat, je bent toch goed terechtgekomen.”

De Mol legt geen druk op de schouders van Albert Verlinde en Jan Versteegh. “Ik vind dat het de tijd moet krijgen. Ja, er deugt nog heel veel niet aan, en ja, er is nog heel veel niet goed, maar het is een beetje het bespreken van een voetbalwedstrijd na drie minuten.”

Ergert hij zich aan media die zo inzoomen op de kijkcijfers van 6 Inside? “Irriteren is een groot woord, maar het verbaast me moet ik eerlijk zeggen. Ik vind dat de media eigenlijk veel te zwaar berichten over media. De kijker zal het een rotzorg zijn. De kijker kijkt naar iets en die vindt het leuk of niet leuk.”

Toch wordt 6 Inside ook op Twitter nauwgezet gevolgd. “Op Twitter zitten 5.000 mensen, hè.”

Een dag eerder zei oud-SBS-baas Fons van Westerloo dat 6 Inside gewoon een slecht programma is. De Mol: “Dat vind ik dus te zwart uitgedrukt. Ik vind het geen slecht programma. Ik vind het nog geen goed programma, maar daar zit heel veel tussen.”

Er zitten ook goede dingen in, maar we moeten heel veel verbeteren. Ik vind het geen slap aftreksel van Boulevard, omdat Boulevard juist een heel ander kant is opgegaan en dat is de reden dat we dachten dat we daar een gat konden vullen.”

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen