Job Gosschalk kwam in december niet opdagen bij OM

Het verhoor van Job Gosschalk over een mogelijk zedendelict heeft afgelopen vrijdag eindelijk plaatsgevonden, maar eigenlijk had het OM de ontmoeting op 6 december al gepland. Toen kwam hij echter niet opdagen. Dat onthulde Albert Verlinde dinsdagavond in 6 Inside. Gosschalk liet iedereen zitten, zelfs zijn eigen advocaat Gerard Spong. “Het was gepland en iedereen zat klaar om het verhoor te doen, maar toen kwam die hele Job Gosschalk niet opdagen. Hij had blijkbaar geen zin.”

Spong wil hier niet op reageren, aldus Verlinde. “We hebben zijn advocaat Spong gebeld, maar hij wilde niet reageren. Dat zou ik ook doen als mijn cliënt me zo in de steek zou laten. Hij zat klaar, het OM zat klaar, de zedenpolitie ook. Het is echt schandalig en daarmee staat Job niet op voorsprong in het hele verhaal.”

Al met al heeft het verhoor dus alsnog plaatsgevonden. “Het verhoor heeft zes uur geduurd. Dat moet voor Job ongelooflijk geweest zijn. Hij heeft de afgelopen maanden onderdoken gezeten in Tel Aviv.”

Wat is er uitgekomen? Hij ontkent alles. Hij vindt wel dat hij over een grens gegaan is, maar niet over een strafbare grens.”

Spong heeft bij RTL Boulevard bevestigd dat Gosschalk strafbare feiten ontkent.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen