‘Erland en Wendy zo open vanwege Humberto-drama’

De reden dat Erland Galjaard en Wendy van Dijk zo uitgebreid reageren op hun huwelijkscrisis, is dat ze aan Humberto Tan hebben gezien wat er gebeurt als je jezelf in zwijgen hult. Dat meldde Bridget Maasland dinsdagavond in RTL Boulevard. Tan besloot bijna een jaar geleden om niet te reageren op zijn toenmalige affaire met Dionne Stax en daarom blijft dat avontuurtje hen nog steeds achtervolgen. Erland en Wendy hebben geen zin in zo’n langdurige jacht door de media.

Erland en Wendy begrijpen heel goed dat hun breuk hét showbizznieuws van deze winter is en kiezen er daarom voor om openheid van zaken te geven. Slim, vindt Maasland. “Van vrienden heb ik gehoord dat het ook enigszins komt omdat het toen bij Humberto Tan zo veel wrijving gaf dat hij niet eerlijk was, dus ze willen openheid van zaken geven.”

Luuk Ikink: “Het is denk ik wel slim om zo’n verklaring te geven, van: hier heb je wat voer om over te praten.”

Bridget Maasland: “Ik ben ook altijd heel open en eerlijk, want ik denk dat je daar het verst mee komt. Dan laten ze je op een gegeven moment met rust. Als er niks meer valt te halen, is het wel een beetje klaar.”

Voor Maasland komt de primeur van Evert Santegoeds niet heel onverwacht. “Het gonsde al wel een maand of vijf, zes in het Hilversumse rond dat ze in zwaar weer verkeerden. Het is dus meer iets van de laatste maanden.

Gaat het nog goed komen? “Toen we aan Erland vroegen of het nog goed gaat komen, was er wel een heel ijzige stilte en hij kon geen antwoord geven. Meer bevestigend dat hij ook niet zo goed weet wat hij erop moet zeggen.”

Wat betekent de huwelijkscrisis voor Van Dijks tv-toekomst? Het gerucht ging immers dat ze Galjaard achterna zou gaan naar Talpa/SBS. “Daar weet ik echt helemaal niets van. Wendy zei eerder hier in het programma dat ze het eigenlijk heel erg naar haar zin heeft bij RTL.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen