Humberto Tan draait pilots voor twee interviewshows

Humberto Tan heeft proefafleveringen opgenomen van twee nieuwe programma’s waarin hij interviews afneemt. Dat heeft de presentator gezegd in Onze Man In Deventer op NPO Radio 1. Tan voelt zich inmiddels weer helemaal senang bij RTL 4. “Op 28 februari had ik het gesprek met Erland Galjaard, waarin hij vertelde te kiezen voor een andere host. In juni was mijn laatste uitzending van Late Night, maar eigenlijk heb ik al in april of mei een goed gesprek gehad met Sven Sauvé.

Sauvé is de huidige ceo van RTL. “We hadden een echt goed gesprek. In dat gesprek heeft hij me ook een aanbieding gedaan over programma’s. Hij zei: ‘Ik wil heel graag dat je langer blijft.’ Ik heb voor drie jaar verlengd. Het was een goed aanbod van RTL.”

Het aanbod voldeed aan Tans verwachtingen. “Ik had voor mezelf bepaald wat ik graag wilde, dus ik zei: ‘Luister, natuurlijk is het niet leuk wat er gebeurd is, maar je moet ook vooruit kunnen kijken. Ik wil perspectief zien, ik wil plezier hebben en het geld moet ook goed zijn.’ Concreet was: welke andere programma’s zou ik kunnen doen?

Het aanbod was toen Dance Dance Dance, Holland’s Got Talent, Het Zijn Net Mensen en The Big Music Quiz. “Aan de ene kant een entertainmentpoot en aan de andere kant zouden we kijken naar inhoudelijke programma’s.”

Nu volgt de inhoudelijke kant. “We zijn op dit moment bezig met twee pilots. Eén is al gemaakt en de ander wordt nog gemaakt. Het zijn interviewachtige programma’s, maar dan op locatie. Eén in het binnenland en één in het buitenland.”

In het programma in het buitenland interviewt hij sterren, in het programma in het binnenland onbekende mensen. “De pilot die we gemaakt hebben beviel heel goed.”

Ik denk dat RTL verstandig is door niet alleen entertainment te programmeren, maar ook programma’s als Verslaafd en Het Rotterdam Project. En Martijn Krabbé met Uitstel van Executie. Dat is niet puur entertainment.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen