Hélène Hendriks: ‘Tv-mensen nemen zich zó serieus’

Het staat Hélène Hendriks tegen hoe mensen bij de televisie zichzelf zo serieus nemen. Ze vinden zich veel belangrijker dan ze zijn. Dat zegt de presentatrice van FOX en Veronica in gesprek met Veronica Magazine. Om te zeggen dat tv-mensen zich serieus nemen is eigenlijk nog een understatement, aldus Hendriks. “Dat kun je wel zeggen. ‘Wij’ denken vaak dat we heel belangrijk werk doen. Dat is natuurlijk niet zo. Het is wel entertainment hè, wat wij brengen“, aldus de oud-hockeyster.

Hendriks deelt haar cynische houding jegens collega-tv-sterren met haar Veronica-collega. “Ik ben ook weleens met Wilfred Genee bij een spelletjesshow aanwezig geweest, wij verbaasden ons erover hoe serieus televisiemensen zichzelf nemen.”

Hoe merkt ze dat? “Dat merk je aan de hele entourage, die hele sfeer van ‘managers’.

Ze vervolgt: “Mijn zus Claire helpt me nu een beetje met mijn planning, omdat ik het druk heb en omdat ik chaotisch ben. Maar ik zou echt van mijn stoel vallen van het lachen als zij de telefoon zou opnemen met: ‘Met het management van Hélène Hendriks’.

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen