Gordon adviseerde John de Mol blauwe huisstijl SBS 6

Geplaatst op vr 11 jan 2019 om 11:45

Gordon heeft John de Mol aangespoord om de kleur van de huisstijl van SBS 6 te veranderen van rood naar blauw. Dat vertelde de presentator donderdagavond in De Wereld Draait Door. De felrode kleur vond Gordon maar helemaal niets. “Ik zei: ‘Er zijn een paar essentiële dingen die mij storen als ik naar SBS kijk.’ Rood wekt agressie op“, zei de entertainer, waarna het publiek in de felrode VARA-studio in lachen uitbarstte. “Dat is geen goede kleur. Dat is leuk voor een nieuwsprogramma.”

Leuk voor actualiteiten-tv, maar dus niet voor amusement, aldus Gordon. “Ik vind bij een familiezender zoals SBS is dat blauw een heel warme kleur is.”

Met de huidige ijsblauwe kleur is Gordon echter niet zo blij. “Ik vind dit een mindere kleur als die ik in mijn hoofd had. Het had eigenlijk wat donkerder blauw moeten zijn, want ik vind dit iets te ijzig, iets te koud. Maar goed, het is veranderd en ik ben er eigenlijk heel tevreden over.”

Matthijs van Nieuwkerk: “Er is nu het programma 6 Inside. Dat is belangrijk. Je avond gaat beginnen met een dagelijks programma en dat is nu het programma van Albert Verlinde. Het is nu drie keer geweest, dus je kunt er niet al te veel van zeggen, maar wat je wel feitelijk kunt zeggen is dat de kijkcijfers erg tegenvallen. Heb je dan contact met John van: jongens, laten we ernaar kijken?

Gordon: “We praten erover. We hadden van de week opnames en toen zei ik: ‘Laten we even in godsnaam even kijken naar de eerste aflevering.’ Dat schoot er een beetje bij in. Hij zegt: ‘Kijk vanavond maar naar de herhaling.’ Dat kon even niet. Maar natuurlijk spreken we erover en er zijn dingen die ik dan naar hem app en naar Albert en Jan app.”

Wat appt hij dan? “Heel veel collega’s zullen nooit eerlijk zijn, dus ik heb bijvoorbeeld tegen Albert gezegd dat ik die tafel te klein vindt.”

De tafel van DWDD is wel ‘heerlijk’, vindt Gordon. “Die gaat al veertien jaar mee“, aldus Van Nieuwkerk. Gordon: “Ja, dat gaat allemaal naar jou natuurlijk. Ha ha ha. Er is geen geld voor een tafel!

Geer en Goor

Tot slot onthulde Gordon nog dat er geen samenwerking met Gerard Joling meer komt bij SBS 6. “Er waren plannen voor, maar dat is om een of andere reden… Nou, ik ga er eigenlijk ook niet moeilijk over doen: dat had met geld te maken bij Gerard.”

Van Nieuwkerk: “Gerard wilde te veel?

Gordon: “Ja, zoals altijd natuurlijk. En hij verdient het toch, want iemand moet die botoxdokter betalen natuurlijk.”

Van Nieuwkerk: “Begrijp ik hieruit dat Gerard altijd meer heeft verdiend dan jij in dat duo?

Gordon: “
Daar ben ik achter gekomen, ja. Ja, echt, serieus.”

Van Nieuwkerk: “Ben je daar chagrijnig over?

Gordon: “Wat zou jij zijn?

Ik ben er pas achtergekomen. Ik moet er eigenlijk vreselijk hard om lachen dat hij dat dan zo heeft uitgespeeld. Ik ken hem natuurlijk langer dan vandaag.”

Foto: BNNVARA
39 Reacties op “Gordon adviseerde John de Mol blauwe huisstijl SBS 6”


 1. chiel

  Doet me denken aan Radio Noordzee Nationaal

 2. in het AD

  GORDON ONTHULDE DAT GISTEREN AL IN HET AD

 3. Fred

  Wat een gebluf van Gordon. Hij heeft het daadwerkelijk hoog in zijn bol zitten dat hij JdM adviezen gaat geven over SBS? Huisstijl? Dat is door 30 anderen ook benoemd, als Gordon echt een stem had was “zijn” kleur blauw het toch wel geworden?

  En dan bellen over 6-inside, wat een grap zeg. Het is niet te geloven.

 4. scott_0

  Fred vleespet.

  (Sukkeltje)

 5. Pieter

  De kleur blauw is in een kille kleur. Kleuren hebben ongemerkt invloed op de beoordeling van de mens. Blauw is een radicaal verkeerde keuze…! En dat blijkt.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dit geloven wij meteen.
  Heeft Gordon ook maar o o i t iets gezegd wat niet waar is?
  Oh wacht… hahaha.

 7. Mien

  @Pieter

  Door jouw ogen gezien is alles kil

 8. Remi

  … Die 10 minuten Gordon, aan tafel bij Matthijs …
  Geweldige televisie, ik zat op ’t spreekwoordelijk puntje van m’n stoel !

 9. Klaasje de echte

  Ik vind het een hele mooie kleur John.

 10. Peter

  Nou als het zo is dat Gerard meer verdiend bij Geer en Goor dan Gordon, dan heeft hij het goed gespeeld. Niks mis mee. Zo werkt het in het ‘normale’ bedrijfsleven ook.

 11. Ron

  Het oogt wel frisser, een beetje kil misschien. Donkerder blauw kan altijd nog aangepast worden. Maar de naam SBS nog steeds gevoerd blijft worden naast 6 op zender vind ik wel erg onduidelijk. Marketingtechnisch niet slim. Kies duidelijk, of het blijft 6 en je neemt definitief afscheid in alle uitingen van SBS ook online, of je blijft SBS 6 dus ook op zender. Dat laatste lijkt me geen wijsheid dat is geweest dus zou ik volledig voor 6 gaan. Desnoods kan Talpa er nog voor gezet worden bij alle zenders. Dan schep je wel gelijk duidelijkheid. Zoals het nu is blijft het halfslachtig en niet slim.

 12. Mike

  Rood word vaker met passie en warmte verbonden dan met agressie. Blauw is vaak betrouwbaar en koud qua associaties. Die man is kneiterdom.

 13. Derk

  Talpa is een vreselijk woord. Dat ga je toch niet voor 6, 5 of 9 zetten. Klinkt niet.

 14. Mick

  Ik vind Hart van Nederland, Shownieuws en de zendervormgeving verschrikkelijk kil en naar aanvoelen. Dat rood was gewoon warm en helemaal niet agressief.

 15. DE GENERAAL

  Gordon is de nieuwe huisschilder van Talpa.
  Een luldebehanger hadden ze namelijk al.
  Welke malloot komt er nou met blauw?
  En nu is het ook nog de verkeerde kleur blauw.
  Druiloor! Had het dan rood gelaten.
  Hier wordt oom John niet gelukkig van.

 16. Pieter

  Het bestaat niet wanneer er zoveel geld en moeite ingestoken wordt, dat Jon de Mol niet de beste deskundige in de arm genomen heeft voor het beste lichtplan…

 17. Simon

  Dat blauw komt zeker wat frisser over bij SBS 6. De AD website heeft ook zo’n goedkope uitstraling door dat rood.

 18. Dr. Rossi

  Deze uitspraak van Gordon geeft aan dat hij lijdt aan Pseudologia Phantastica.
  Hij moet nodig naar een psychiater!

 19. Bas

  Gorden gaat ook Trump en Kim Jong-un adviseren hoorde ik

 20. Tvkenner

  Blauwe kleur SBS word al heel wat jaren gebruikt door RadioSBS die te koop staat zag ik op internet.

 21. jroen

  Gordon is dus de pater Familias bij SBS? Gaat hij zich nou opwerpen als een belangrijk figuur daar? En het is juist John die Gerard meer geld geeft.. Sukkel

 22. Kees

  Haha wat een grap. Die Gordon heeft het wel hoog in de bol. Alsof John ergens naar luistert

 23. Media

  Ik zou gewoon duidelijk de naam SBS6 gebruiken wat altijd is geweest.
  6 is geen naam. Je kan gerust zeggen hier op 6 maar SBS6 moet in beeld de naam ISS de kracht.
  Rtl4 zeg ook hier op 4 maar op beeld staat duidelijk RTL 4
  Anders is het zwaai zwaai SBS en zwaai zwaai Talpa.
  En geen advies volgen van mensen die zelf niet weten wie ze zijn en zelf niet een goed show programma kunnen neer zetten.

 24. Puk

  Grijs met een zwarte rand staat beter. Deze zender is stervende

 25. Sandertje

  Ik hoorde in de wandelgangen dat Gordon ook het logo zelf gemaakt heeft.

 26. Media

  Puk als John naar zulke gasten gaan luister dan gaat je zender zeker dood

 27. Joop

  Alles wat die maffe Gordon zegt ruikt naar str*nt.

 28. CreaBea

  totale ONZIN van Gordon.

 29. Ano

  Voor een bedrijf dat primair geld verdiend aan reclames, weten ze zelf verbazingwekkend weinig van branding. Op Veronica na hebben de andere merken duidelijk een identiteitscrisis. Hoewel SBS vanzelfsprekend een hoge naamsbekendheid heeft, kleeft er een veel te volks imago aan voor de mbo+/hbo+ doelgroep om het merk te omarmen. Geef SBS6 (en SBS9 en NET5) een nieuwe naam, likje verf, duidelijk profiel en ben consistent. Zo moeilijk is het niet, de zakken van John zijn diep genoeg om een grootschalige abri en guerrilla campagne te starten.

 30. zorro

  Zolang het maar geen rose is.

 31. Solange

  Wat kan die valse nicht liegen zeg nog ff en hij is de Directeur bij Talpa whaaaaaaaaaaaaaaaaa tokkiemannetje…wel weer lullen over Joling hij kan het niet laten…..en dat fake lachen bah wat een griezel

 32. Solange

  Nog ff en hij is de directeur van SBS 6…..Joling zwart maken …ruzie maken met iedereen…

 33. streepje

  Nou dat kan hij dan wel claimen maar fraai kan ik diekleuren niet noemen. Alles is verkeerd. De tafel, het licht, de kleuren, de onderwerpen, geen ramen, etc.

 34. Trikkel

  Als ik die kop van Gordon zie wordt ik ook agressief

 35. Mark

  Maak dan de studio en de stijl van DWDD ook maar geel… Minder agressie!

 36. Cees

  Waarom zoveel aandacht voor SBS6 bij de NPO?

 37. A.Zijn

  Volgens mij denkt hij dat hij met zijn komst ook de zendermanager is geworden.

 38. B.Beer

  Derk
  Fri 11 Jan 2019 om 13:02

  Wil je dan Mol? Want dat betekent het.

 39. revens

  John die luistert naar Gordon? En de tv wet is dat blauw nooit warm is, goed voor een spannende kwis maar als logo totaal ongeschikt. John, waarom luister je naar die marktkoopman?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.