Gerard wil dat Duncan geen hoed draagt in Tel Aviv

Gerard Joling wil koste wat kost niet dat Duncan Laurence in mei met een hoed op naar het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv gaat. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard. Joling heeft een aversie tegen artiesten met een hoed op. Vorig jaar ging er ook al een zanger met hoed naar het liedjesfestijn: Waylon. “Doe in godsnaam geen hoedje op. Ik zag al weer een opname voorbijkomen dat hij een hoed op had. Al die artiesten met een hoed op, daar word ik zo moe van“, laat hij weten.

De zanger, die zelf meer fan is van eendenveren, vindt Laurence vocaal in elk geval erg sterk. “Ik heb een klein stukje van zijn liedje gehoord. Hij zingt fantastisch.”

Wel vindt Joling dat de keuze voor Laurence wel heel erg naar vriendjespolitiek neigt. Hij pleit voor de terugkeer van het Nationaal Songfestival. “Voor die jongen moet het natuurlijk enig zijn, maar ik moet wel zeggen dat ik het met meneer Bakker eens ben dat we weer terugmoeten naar de oude versie. Met zes liedjes en dan gewoon knallen en dat we een wedstrijdelement hebben, want dit is zomaar weer iemand out of the blue.”

Ronald Molendijk liet in de studio weten dat géén goed idee te vinden: “Het leverde natuurlijk niet al te goede resultaten op, hè? Het is juist het moment dat Anouk zei: ‘Zullen we stoppen met deze talentenjacht en de artiest gewoon een liedje laten maken en zingen?’, dat we wat hoger zijn gaan eindigen.”

Bridget Maasland: “Ik begrijp Gerard ook niet helemaal.”

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen